хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

"Українська Повстанська Армія. Історія нескорених" - у Харкові

16 вересня ц.р. у Харкові в приміщенні Харківського регіонального інституту Національної академії державного управління при Президентові України відкрито фотовиставку «Українська Повстанська Армія. Історія нескорених», яка є спільним проектом Служби безпеки України та Центру досліджень визвольного руху за сприяння Українського інституту національної пам’яті.

Фотовиставку відкрили радник Голови СБУ Володимир В'ятрович, начальник Управління СБ України в Харківській області генерал-майор Олександр Полковниченко, заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ярослав Ющенко, представники органів влади та управління, керівники громадських організацій, студенти.

Виставку розроблено на основі матеріалів Галузевого державного архіву СБУ та архіву Центру досліджень визвольного руху з метою подати цілісну картину зародження та функціонування УПА, її цілей та методів боротьби за українську державність.

Володимир В’ятрович, який провів першу екскурсію для відвідувачів виставки та журналістів, зазначив: «Ми дуже раді, що цього разу виставку презентовано у Харкові, місті, де навчається багато студентства. Адже наша виставка адресована перш за все молоді, яка відкриває для себе невідомі сторінки української історії».

Олександр Полковниченко звернув увагу присутніх на унікальність фотовиставки: в ній демонструються  фотокартки і документи, які протягом кількох десятиліть приховувались в архівах НКВД-КГБ, і які є переконливим джерелом об’єктивної інформації про УПА.

Один з відвідувачів виставки, місцевий мешканець В.Столярков, впізнав на одному із стендів фото своєї матері - Галини Коханської, яка брала участь у повстанському русі на Волині у 40-х роках минулого століття.

Ярослав Ющенко висловив впевненість, що «зазначену експозицію відвідає кожний з харків'ян, хто небайдужий серцем до історії власного народу».

При співпраці з Міністерством освіти України будуть організовані екскурсії для місцевих школярів.

Мешканці Слобожанщини запрошуються відвідати фотовиставку «Українська Повстанська Армія. Історія нескорених», яка працюватиме щоденно з 10-ї до 17-ї години до 26 вересня 2008 року в приміщенні Харківського регіонального інституту Національної академії державного управління при Президентові України (пр. Московський, 75). Вхід вільний.

Харків обрано першим з регіонів, де проводиться зазначена фотовиставка, після чого з її експозицією зможуть ознайомитися жителі усіх областей України.

Прес-центр СБ України
14

Коментарі

Гість: Медвед-Превед

118.09.08, 11:08

Гитлер капут!

    218.09.08, 11:17Відповідь на 1 від Гість: Медвед-Превед

    Гитлер капут! капут и Гитлеру и таким тормозам как ви сударь тоже капут!

      318.09.08, 11:22

      І як сприйняли виставку? Студенти на мою думку цілком спокійно сприйняли цю ідею, що ж правда може переможе

        Гість: Медвед-Превед

        418.09.08, 11:27Відповідь на 2 від UA2

        Мой дед прошёл всю войну от Москвы до Праги. Но вот наступил мир и поехал он учиться во Львов. Где и был убит, т.н. "героями Украины" только за то, что был офицером Советской Армии. Вот так-то...

          518.09.08, 11:28Відповідь на 1 від Гість: Медвед-Превед

          Гитлер капут! капут и Гитлеру и таким тормозам как вы сударь тоже капут!

            618.09.08, 11:30Відповідь на 4 від Гість: Медвед-Превед

            Мой дед прошёл всю войну от Москвы до Праги. Но вот наступил мир и поехал он учиться во Львов. Где и был убит, т.н. "героями Украины" только за то, что был офицером Советской Армии. Вот так-то...нечего прятаться за деда, 1. дед герой ещё неозначает внук герой. 2. А ты уверен, что его не грохнули свои же?

              анонім

              718.09.08, 12:45Відповідь на 2 від UA2

                анонім

                818.09.08, 12:46Відповідь на 4 від Гість: Медвед-Превед

                Мой дед прошёл всю войну от Москвы до Праги. Но вот наступил мир и поехал он учиться во Львов. Где и был убит, т.н. "героями Украины" только за то, что был офицером Советской Армии. Вот так-то...Окупантів всюди вбивають. Чогож ви хотіли? Треба було сидіти в своїй Москві і не пхатись в Україну.

                  919.09.08, 01:39Відповідь на 8 від анонім

                  не ну ваши деды точно герои были: из под тишка мочить всех кто им не нравится - натуральные маньяки, а махать кулачками после драки это ваше любимое...

                    анонім

                    1019.09.08, 13:16Відповідь на 9 від Q2

                    не всіх, а окупантів, про маньяків мовчав би краще, на совісті таких як ти комуняків мільйони невинно вбитих і закатованих

                    битва ще триває, але комуна ваша шансів відродитись вже не має, а незалежна Україна є і буде

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна