хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Увага. будьте обережними!

Нацбанк відзначає зростання кількості фальшивих купюр в Україні
Илья Скибинский 28 листопада 2014, 16:02

Нацбанк відзначає зростання кількості фальшивих купюр в Україні

Цю новину передає «Преса України».Національний банк України у своїй заяві звернув увагу громадян на зростання фальшивих купюр номіналом 500 гривень, закликаючи українців бути більш пильними при операціях з готівкою.

Правда, в НБУ не бачать причин для надмірної паніки, вказавши, що загальний рівень підроблених банкнот залишається низьким, незважаючи на чутки про можливу роботу «друкованого» верстата на окупованих територіях.

«Як і в минулому році, переважну кількість вилучених з обігу підроблених банкнот гривні припала на банкноти номіналом 50 грн. і 100 грн. Спостерігається збільшення кількості вилучення підроблених банкнот номіналом 500 грн», - заявили у Нацбанку.

За даними регулятора, за підсумками минулого року на 1 мільйон справжніх банкнот гривні доводилося до 3,5 штук підроблених банкнот, що приблизно відповідає показникам 2012 і 2011 років. Для порівняння, цей показник у країнах ЄС коливається в діапазоні 35-46 штук на мільйон банкнот.

«Таким чином, рівень кількості підроблених банкнот національної валюти стабільно низький», - додали в НБУ.

Для посилення контролю Нацбанк звернувся до всіх фінансових установ країни із закликом більш уважно проводити операції з готівкою. А простих громадян у разі сумнівів просять звертатися за безкоштовною експертизою в будь-яке відділення «Ощадбанку».

Варто зазначити, що у МВС не виключали спроби бойовиків на Донбасі переправити великі суми фальшивих гривень з окупованих територій в Україну. Але поки що офіційних підтверджень такої інформації немає.

8

Коментарі

128.11.14, 19:17

У мене одну купюру випльовував термінал

    228.11.14, 20:34Відповідь на 1 від М_Ірина

    Вони фальшивки не пропускають, на відміну від нас