хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

СМЕРТЬ рашистським окупантам

дерні піони повертаються на озброєння України! (ВІДЕО)
Наталка Колошук 10 листопада 2014, 16:19
 1662  7
Ядерні піони повертаються на озброєння України! (ВІДЕО)

Піони, які стріляють ядерним зарядом, повертають на озброєння України. Про це повідомив у соцмережі журналіст Андрій Цаплієнко.

На Рівненщині військові почали відновлення «царгармат» - найпотужнішої артилерійської системи, що перебувала на озброєнні України раніше.

Комплекс 2С7 розроблений для стрільби звичайними і атомними боєприпасами на відстань до 50 кілометрів. Тому піони можуть стати важливим фактором стримування бойовиків на сході України.

«Це потужна техніка. Мало того, в свій час вона розроблялась і передбачалась для стрільби ядерними боєприпасами», - розповів один із офіцерів.

Саме тому, у 1996 році Україна відмовилась від використання піонів і передала їх на зберігання за умовами здачі ядерної зброї.

Але зважаючи на складну ситуацію в Україні, наразі необхідно зняти царзброю зі зберігання і привести її в робочий стан, а потім приступати до захисту українських кордонів.

В екстреному порядку піони почали повертати у робочий стан після погодження президентом України Петром Порошенком на умови сепаратистів у Мінську, про те, що піони на сході України дозволять карати порушників Мінських домовленостей.

Для довідки:

2С7 «Піон» (індекс ГАБТУ — об'єкт 216) — радянська 203-мм самохідна гаубиця артилерії резерву Верховного Головнокомандування. Розроблено на Ленінградському Кіровському заводі. Головний конструктор шасі — Н. С. Попов, 203-мм гармати 2А44 — Г. І. Сергєєв. 2С7 «Піон» призначений для придушення тилів, знищення особливо важливих об'єктів і засобів ядерного нападу в тактичній глибині на відстані до 47 км.

5

Коментарі

111.11.14, 13:52