хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Усвідомити себе українцем

11 вересня у Львові відбудеться книжковий форум. Зазвичай, ми, усі працівники видавництва «Богдан», беремо участь у його роботі.

Цього року з боку нашого видавництва планується ряд презентацій. Серед них одна, на мій погляд, найважливіша. Буде показано широкому загалу тритомник мемуарів  класика українського кіно, режисера Юрія Іллєнка.

«Юрка Іллєнка доповідна апостолові Петру» - так гучно зветься ця книга, а жанр її, що так дотепно придумав п.Юрій, звучить - роман-хараман. Хараманами – називала бабуся режисера усі оповідки малого Юрка, що він їх вигадував у своїй кмітливій голові й розповідав старенькій.

Написана книга в стилі «потоку свідомості», де, мов в калейдоскопі міняться скельця спогадів, снів,вигадок, мрій, знятих та незнятих фільмів, уривків непоставлених сценаріїв, напвінароджених кін та реальних життєвих колізій. Написано мемуари також цікаво – з граматичними помилками, що їх допускає автор, та ненормативною лексикою, яка щораз ріже вухо прискіпливого читача. Мова твору – це своєрідний літературний «блоу-ап» або ж «життя зненацька», як би сказали кінематографісти. Та попри все тут постають події не тільки культурного життя епохи, а й суспільні катаклізми, що їх пережив автор, а з ним і його співвітчизники, українці.

Чому я публікую ці рядки у співтоваристві «Ми любимо тебе, Україно»? Мабуть, тому, що нині Юрій Іллєнко – один із чільників «Свободи», і в своїх мемуарах він саме описує свій нелегкий і звивистий шлях до усвідомлення себе українцем… Ось що написано автором у передмові про себе: «… з вишколу… кривавих…   бенкетів… хлопча… (автор) виходить Яничаром. … Фатум спокушає нью-яничара… Яничар раптом усвідомлює, що він є відсутнім каменем з тієї соші, яку торували віками його предки. Яничар починає роз’яничарюватись… Знов стає українцем, націоналістом, націонкратом».

(Цитата скорочена мною)

22

Коментарі

Гість: Х--м--а--р--а

11.09.08, 13:50

Волів би я бути у Львові 11 числа! Але буду тільки 6-7... =(
Наскільки я зрозумів, книженція доволі таки абстрактна. Дуже хотів би з нею ознайомитися. Якщо це можливо, то 6-7 вересня дайте мені знати, я обов"язково придбаю цю штуку.

    анонім

    21.09.08, 14:24

    А де можна ширше почитати за ваш форум?

      31.09.08, 14:36Відповідь на 1 від Гість: Х--м--а--р--а

      Там три томи по 700 сторінок... ну, придбати книгу можна буде пізніше у магазинах, бо напевно, що 7-6 її може ще й не бути у природі... зараз надруковано тільки 3 том

        41.09.08, 14:41Відповідь на 2 від анонім

        http://www.liveinternet.ru/showjournal.php?jo urnalid=2759957&tagid=358085
        Чомусь лінк не активізується, спробуйте через googl -Львівськи форум видавців

          анонім

          51.09.08, 14:43

          А скільки триватиме форум, на вихідні 13-14 можна на нього потрапити?

            61.09.08, 14:45Відповідь на 5 від анонім

            так, форум триватиме з 11 по 14

              анонім

              71.09.08, 14:46Відповідь на 6 від TatianaR

              подумаю...

                81.09.08, 14:48Відповідь на 7 від анонім

                думайте

                  Гість: katrinaaaa

                  91.09.08, 16:22

                  Вибачте, хотіла задати питання : хтось з вас дивився фільм Ільєнка "Мазепа"?. Пару років тому, коли фільм йшов (у Будинку кіно, здається), я не пішла, бо були не дуже хороші відгуки, зараз жалкую.

                    101.09.08, 17:25Відповідь на 9 від Гість: katrinaaaa

                    я також, на жаль не бачила цього фільму Читала сценарій - сподобався. Хочу сказати, що зараз Юрій Іллєнко готує цей фільм до великого прокату. Отже, скоро побачимо картину в кінотеатрах

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна