хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Олександр Сіромаха: Куди йдемо?..

Сьогодні Україна зайшла у глухий політичний кут, суспільство втомилося від політиканів і політики, і вже стає зрозумілим, що планка, поставлена Помаранчевою Революцією, виявилася занадто високою. Суспільство хоче жити краще, але ще не може... Президент України – це типовий приклад того, як з гарних намірів можуть народитися негативні наслідки, а також типова демонстрація того, що для управління країною недостатньо носити вишиванку.

Нова українська політична еліта виявилася занадто далекою від еліти справжньої. Вона являє собою пряме відзеркалення негативних рис українського суспільства: його хуторянства, корумпованості, примітивності і хамовитості. Нажаль, саме таким виявився і «революційний» президент...

Ховаючись за патріотичними гаслами, нова псевдо-еліта грабує країну ще завзятіше за попередню. На день Незалежності Президент випиває з головним дерибанщиком столиці, а Хрещатиком йдуть танки, перекреслюючи надії, що добробут громадян в цій країні колись буде важливішим за вузколобі особисті цілі політиків.

Стрімке падіння рейтингу – а значить шансів і далі лишатися біля корита – не примушує політиків замислитися, що можна було б зробити краще, а лише провокує на злобні рефлексії в бік колишніх соратників, через які страждає уся країна.

Перша хвиля прискореного розвитку і ентузіазму післяреволюційного суспільства наштовхнулася на каміння особистих амбіцій верхівки. Національну ідею підвищення добробуту і розвитку середнього класу підмінили псевдо-патріотизмом і роздмухуванням внутрішніх та зовнішніх конфліктів. Структурні реформи так і залишилися гаслами, а українцям і далі кидають кістки від риби замість того, щоб дати вудку.

Висновок може бути лише один: теперішня «еліта» не хоче, та й не спроможня щось суттєво змінити на краще. Тому активній частині суспільства слід консолідуватися, а не гризтися, хто є краще – вор з косою чи грабіжник у вишиванці. Консолідуватися і працювати на прискорення зміни еліти, приходу до влади нового покоління політиків, на політичне виховання суспільства. Головне сьогодні – не дати країні, що трохи підняла голову після революції, знову застрягти в болоті «оновленого кучмізму».

Джерело: Майдан
13

Коментарі

126.08.08, 11:00

Рекомендую цей матеріал до читання. Він короткий, але змушує добряче задуматися - де і як ми з вами живемо.

    анонім

    226.08.08, 11:15

    автор статті явно судить по собі, от хай і почне з себе ...

      анонім

      326.08.08, 11:25

      От скажіть, а Кравчук і Кучма були кращими? Отож. Як це не гірко, а Ющенко поки є найкращим президентом за 17 років незалежності. Давайте краще подумаємо, як наступного разу обрати кращого.

        426.08.08, 11:29Відповідь на 2 від анонім

        автор статті явно судить по собі, от хай і почне з себе ...А що Ви знаєте про цього автора?

          526.08.08, 11:30Відповідь на 3 від анонім

          От скажіть, а Кравчук і Кучма були кращими? Отож. Як це не гірко, а Ющенко поки є найкращим президентом за 17 років незалежності. Давайте краще подумаємо, як наступного разу обрати кращого.Кравчук=Кучма=Ющенко
          кращих чи гірших серед них немає

            Гість: Рабочий_чел

            626.08.08, 11:31Відповідь на 3 від анонім

            От скажіть, а Кравчук і Кучма були кращими? Отож. Як це не гірко, а Ющенко поки є найкращим президентом за 17 років незалежності. Давайте краще подумаємо, як наступного разу обрати кращого.Ющенко - худший из презов, только ему удалось поставить страну на грань гражданского противостояния...

              Гість: Рабочий_чел

              726.08.08, 11:34Відповідь на 1 від Тарас Токар

              "країні, що трохи підняла голову після революції,"
              к сожалению голова после антиконституционного переворота не поднялась из грязи но глубоко погрузилась... таким ростом лицемерия, обмана и тотальной корруапции при кучме и не пахло...

                Гість: Рабочий_чел

                826.08.08, 11:35Відповідь на 2 від анонім

                автор статті явно судить по собі, от хай і почне з себе ...что предлагает олег_кв?

                  анонім

                  926.08.08, 11:37Відповідь на 4 від Тарас Токар

                  автор статті явно судить по собі, от хай і почне з себе ...А що Ви знаєте про цього автора?Автор явно чимось розчарований. Мабуть уявляв собі, що після помаранчевої революції настане Рай.

                    1026.08.08, 11:38Відповідь на 8 від Гість: Рабочий_чел

                    автор статті явно судить по собі, от хай і почне з себе ...что предлагает олег_кв?і мені цікаво

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна