хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Ми стоїмо у точці вибору між Західною цивілізацією і Росією

Глобальна фінансова криза стала сьогодні основним чинником, таким що визначає як глобальні і регіональні політичні процеси, так і спрямованість розвитку внутрішньополітичної ситуації практично в усіх країнах світу і є лише проявом глибшої і масштабнішої цивілізаційної кризи, яка охоплює практично усі сторони життя сучасного Людства.
Історія учить, що вирішення двох подібних криз на початку і в середині 20-го століття проходило через світові війни - Першу і Другу.
Скоріш за все і ця криза не буде вирішена без істотного утиску інтересів тих або інших основних геополітичних суб'єктів і, як наслідок, очевидна неминучість застосування військової сили. А враховуючи світовий характер кризи можна вважати, що застосування військової сили для його вирішення отримає світовий масштаб.
Таким чином, можна стверджувати, що цивілізаційна криза, що розвивається, цілком може породити нову світову війну.
Світова війна буде безумовно коаліційною. Склад коаліцій, визначатиметься прихильністю конкретних країн (точніше - їх еліт) до тієї або іншої моделі нового світового ладу, який вони готові відстоювати у війні.
Тенденції, що намітилися, дають підстави припускати, що вже в середньостроковій перспективі світ оформиться у своїх основних рисах. Передусім, він буде побудований на основі цивілізаційних союзів держав. Кожна з цивілізацій в нім стане досить самостійним і могутнім центром геополітичної сили, який у вирішальному ступені визначить спрямованість усього союзу.
Архітектуру майбутнього світу визначать п'ять основних цивілізаційних союзів.
1. Західна цивілізація, в якій остаточно оформляться два відносно самостійних регіональних блоки:
Атлантичний, основу якого складуть США, Великобританія і Канада. Його геополітичним центром сили буде Америка.
Континентальний, складений з держав Європи, геополітичним центром сили якого стане Німеччина і, ймовірно, Франція.
2. Євразійський цивілізаційний союз, ядром якого виступить Росія, а основу складуть держави пострадянського простору. Цілком можлива політична інтеграція частини з них в єдину державу.
3. У середньостроковій перспективі може оформитися ісламська цивілізація, яка, найімовірніше, включить два відносно незалежних і конкуруючих союзу: шиїтів і сунітів.
4. Китай, можливо, зможе сформувати за ознакою цивілізаційної близькості союз держав Південно-східної Азії, що орієнтуються на нього як лідера.
5. Латинська Америка, ймовірно, чітко оформиться в єдиний цивілізаційний союз вже в середньостроковій перспективі. Його лідером, судячи з тенденцій, що намітилися, виявиться Бразилія.
Сьогодні триває розділення країн на промислово розвинені, такі, що мають перспективу подальшого розвитку і країни світової периферії.
Це дозволяє концептуально визначити склад можливих коаліцій в майбутній світовій війні. Їх буде дві: перша - співтовариство так званих промислово розвинених країн, основу якого складе країни Західної цивілізації. І друга- Росія та співтовариство країн ісламської та інших цивілізацій
Нова світова війни, якщо вона все-таки буде розв'язана, торкнеться великої частини населення світу, охопивши практично усі континенти, океани і моря. За тривалістю вона може охопити період від 6-7 до 25-30 років. У військових діях можуть взяти участь більше 100 мільйонів чоловік з обох боків. Сумарні демографічні втрати населення світу можуть перевищити декілька сотень мільйонів чоловік.
А що Україна? Ми стоїмо у точці вибору між Західною цивілізацією і Євразійським цивілізаційним союзом. Зараз прийшов час визначити прихильність нашого народу до моделі нового світового ладу, яку ми готові будемо відстоювати у війні. Цей цивілізаційний вибір має бути усвідомлений, виважений і прорахований за своїми наслідками. Зрозуміло, що головним інтересом держави і головною причиною входження в союз має бути прагнення до забезпечення і зміцнення безпеки на зовнішньополітичному рівні.
9

Коментарі