хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Ще один кремлядський агент

Київ – Вадим Новинський, який лише близько року тому отримав українське громадянство, а тепер взяв участь у проміжних виборах до Верховної Ради, є саме українським олігархом лише тому, що так склалися обставини, кажуть експерти. Водночас, вони припускають, що як політик Новинський буде намагатися вести власну гру і консолідувати навколо себе депутатів. Працюватиме ця група на інтереси Москви, чи на інтереси України, залежатиме від перспектив подальшого збагачення, вважають експерти.

У понеділок, наступного дня після проміжних виборів до Верховної Ради у Севастополі, стало відомо про перерозподіл активів фінансово-промислових груп «Смарт» Вадима Новинського та СКМ Ріната Ахметова. Обидві групи передали пакети акцій до компанії «Метінвест», засновниками якої також є Ахметов і Новинський. Така консолідація активів свідчить про спільні цілі та повне взаєморозуміння між двома олігархами, вважає експерт з питань економіки Олег Соскін.

У них є один господар – Москва, Кремль. Вони так чи інакше були зав’язані на КДБ
Олег Соскін
«Всі їхні відносини свідчать, що у них є один господар – Москва, Кремль. Те, що вони так чи інакше були зав’язані на КДБ – це однозначно. Вони є людьми, які поставлені, щоб заробляти гроші для Кремля. Тепер Кремль має потужного агента-лобіста, який буде працювати разом з Ахметовим на нарощування багатства, частину якого перераховують до кремлівських таємних кас», – заявляє Соскін.

Новиньский став українським олігархом випадково – Фесенко

Утім, як депутат Верховної Ради, Вадим Новинський навряд чи увійде до так званої «групи Ахметова», як припускає низка коментаторів та засобів масової інформації, зауважив у коментарі Радіо Свобода політолог Володимир Фесенко. Експерт нагадує, що Вадим Новинський і без того має доступ до особистого спілкування з президентом Віктором Януковичем, мав приязні стосунки з його попередником Віктором Ющенком, а також брав участь у фінансуванні виборчих кампаній окремих кандидатів у народні депутати. Відтак, Новинський веде власну політику і може зібрати навколо себе власну групу депутатів, робить висновок Фесенко.

Він, скоріше за все, спробує грати самостійну роль і, можливо, буде важковаговиком. Але версія про агентів Росії не підтверджується
Володимир Фесенко
«Приходить момент, коли потрібні якісь нові мотивації. Заробляти ще один мільярд – це вже не дуже цікаво. Потрібні додаткові якісь мотиви. Можливо, він вирішив спробувати себе і у публічному політичному просторі. Якщо він йде у Верховну Раду, то точно не для того, щоб бути статистом. Він, скоріше за все, спробує грати самостійну роль і, можливо, буде важковаговиком. Але версія про агентів Росії не підтверджується», – припускає Фесенко.

Новинський став мільярдером завдяки везінню і нахабству – Марков

Чи буде Вадим Новинський лобіювати політику Кремля та Митного союзу, чи працюватиме на євроінтеграцію України, залежатиме лише від перспектив матеріальної вигоди, тому його тактика у цьому питанні може змінюватися, відзначає російський політичний експерт Сергій Марков. Навряд чи такого депутата можна вважати агентом впливу Москви, каже експерт.

«Батьківщина в олігархів там, де їхні гроші. Бізнесмени зазвичай роблять гроші там, де у них з якихось причин це виходить. Вочевидь, з виключно випадкових причин у Новинського бізнес вийшов не у Росії, тому він і став саме українським, а не російським олігархом. Наші бізнесмени стають мільярдерами не завдяки своїм талантам та працелюбству. Це результат везіння, іноді, нахабства, зокрема, у порушення правових та моральних законів» – зауважує Марков.

За попередніми даними, після обробки 100 відсотків протоколів на проміжних виборах до Верховної Ради в 224 окрузі в Севастополі переміг мільярдер Вадим Новинський. Йому програли комуніст Василь Пархоменко, самовисуванець Василь Зеленчук і єдиний кандидат від опозиції Дмитро Білоцерковець.
24

Коментарі

18.07.13, 22:27

нафіга нам російське лайно?

    28.07.13, 22:32Відповідь на 1 від Hudson Hawk

    Вона нам дійсно нафіг

      38.07.13, 23:27

      Шо за паника пановэ ДеловтоДрапанул человек из путинского рая. Паниковать будем, когда сюда простой народец рванёт.

        48.07.13, 23:56

        Не думаю що він свої статки буде вкладати в економіку України,тим паче що він жид.

          59.07.13, 00:13

          Це зрозуміло,нам від того не легше.

            69.07.13, 07:06

              79.07.13, 08:42Відповідь на 2 від Характерник+

              свого достатньо

                анонім

                89.07.13, 10:31

                За сприяння найПіаРистичнішої партії пройшла легалізація в українському парламенті чергового прямого агента Маскви. Масква явно змінила тактику своїх дій в Україні - тепер вона не ставить на місцевих українських "інтеграторів" типу ПР та Януковича, тепер вона самостійно формує в Україні пул з відвертих українофобів та москвофілів - Мядвядчук, медіахолдинг Гужви, тепер Новинський. З однієї сторони - це явна загроза, ці однозначно орієнтуються на Путєнга і продадуть Україну за 30 срібників при першій нагоді, але і плюси тут є - одразу видно на якого хазяїна вони служать і що українцям чекати від цих доброго нічого не доводиться...

                  99.07.13, 13:49

                  Хоч десь Вадимка виграв
                  Нарешті знайшов дебільний електорат (собі подібний).

                    109.07.13, 16:45

                    Яка нам різниця хто й яким способом нас грабує?

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна