хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Росія стає напівколонією Китаю

У вересні 2009 року у Росії ухвалили «Програму співробітництва між регіонами Далекого Сходу і Східного Сибіру РФ та Північного Сходу КНР (2009–2018 роки)», яка вражає своїм колоніальним характером. Практично всі заплановані проекти мають бути реалізовані на теренах Росії і пов’язані з видобутком сировини, тоді як переробні й індустріальні потужності створюватимуть у Китаї. Паро це пише Віктор Шатров у статі для «Українського тижня».

Завдяки згаданому документові тільки за офіційними угодами від 2009 року китайці отримали в оренду понад 500 тис. га землі в прикордонних районах російського Далекого Сходу. Зокрема, провінція Хейлунцзян (Північно-Східний Китай) уклала із владою РФ оборудку, згідно з якою дістала право використовувати частину земель для овочівництва, вирощування зерна, розведення худоби й подальшої переробки сільськогосподарської продукції. Загалом у найближчі 5–10 років заплановано реалізувати 158 проектів. Для їх здійснення Китай готовий залучити понад 10 тис. одиниць сільськогосподарської техніки і понад 50 тис. спеціалістів. Окрім цього, Росія віддала в оренду КНР 1 млн га лісу під вирубку. Скільки землі в регіоні мають неофіційно вихідці з Піднебесної, можна тільки здогадуватися.

Китайці вже давно почали за безцінь скуповувати російські ділянки сільськогосподарського призначення, обходячи офіційну заборону на їх продаж іноземцям й використовуючи для цього юридичних осіб через створення спільних підприємств із часткою закордонного капіталу. На практиці ці землі зазнають нещадної експлуатації та обробки величезною масою хімікатів, унаслідок чого продукція, вирощена на них, виявляється небезпечною для здоров’я. А ґрунти поступово виснажуються і стають неродючими.

Активно проникає китайський капітал і на російський ринок енергетичних ресурсів. Так, банки з Піднебесної надали «Роснефти» $6 млрд для купівлі «Юганскнефтегаза», основного дочірнього підприємства ЮКОСу. У 2005 році Китай дістав частку в проекті «Сахалин-3», а потім за $3,5 млрд придбали «Удмуртнефть». Одна з їхніх компаній (CNPC) здобула 49% у спільному з «Роснефтью» підприємстві «Восток-Энерджи», яке вже виграло аукціони щодо розробки двох нафтогазових родовищ в Іркутській області.

В економічному плані Росія є для Китаю джерелом дешевої сировини й ринком збуту готових товарів. Вона великими партіями експортує йому за низькими цінами електроенергію, газ і нафту. Нерівноправний товарообмін із КНР робить РФ фактично її напівколонією. Щороку обсяги взаємної торгівлі стрімко зростають. Коли у 2002-му товарообіг Москви з Пекіном становив $20 млрд, то у 2012-му він сягнув $87,5 млрд. Піднебесна посіла перше місце серед торговельних партнерів РФ, випередивши Нідерланди ($82,7 млрд) та Німеччину ($73,9 млрд). Утім, частка інвестицій КНР у Росію – це лише 0,9% від загального показника, а на Далекому Сході ще менше – 0,7%. Це свідчить про те, що китайці розглядають свою північну сусідку лише як сировинний придаток і ринок збуту дешевих товарів.

tyzhden.ua


9

Коментарі

Гість: Добрый Лео

121.04.13, 17:26

вот бы ты так о карпатских лесах беспокоился.

    221.04.13, 18:43Відповідь на 1 від Гість: Добрый Лео

    вот бы ты так о карпатских лесах беспокоился.
    Так, то правда, будем гнати "братів" з Карпат взад, хай боронять Родіну.

    А з цим, що робити?
    http://blog.i.ua/community/662/1201631/#p0
    Мабуть теж гнати пора на обітованную в допомогу. А, Льова?

      Гість: Добрый Лео

      321.04.13, 18:51Відповідь на 2 від helsan

      «Эдельвейс-Юг»?

        421.04.13, 19:01Відповідь на 3 від Гість: Добрый Лео

        «Эдельвейс-Юг»?Та, навіщо? Тим більше, що вони так високо в гори не лізуть, ріжуть нижню частину карпат під котеджі. Обійдемося віниками.

          Гість: Добрый Лео

          521.04.13, 19:05Відповідь на 4 від helsan

          после выборов, когда партия Олега Ярославовича наконец попала в парламент, фирма эта странным образом заняла монопольное положение, умудрившись потеснить даже компании, близкие к всесильным регионалам.

            621.04.13, 19:13Відповідь на 5 від Гість: Добрый Лео

            после выборов, когда партия Олега Ярославовича наконец попала в парламент, фирма эта странным образом заняла монопольное положение, умудрившись потеснить даже компании, близкие к всесильным регионалам.Монопольне де?
            І які компанії випхнули, що наближені до ригів? Конкретно, коли не важко.

              Гість: Добрый Лео

              721.04.13, 19:37Відповідь на 6 від helsan

              важко. мне как-то всё равно, но леса берегите, они вам ещё пригодятся.

                821.04.13, 20:37Відповідь на 7 від Гість: Добрый Лео

                важко. мне как-то всё равно, но леса берегите, они вам ещё пригодятся.Тобто, гнати! Добре. будемо, неодмінно.

                  Гість: Добрый Лео

                  921.04.13, 20:42Відповідь на 8 від helsan

                  берегите леса. мне лично всё равно, кто их пилит, но я о вас забочусь, а ты опять старую песню затянул. кстати, а сколько раз в году вас будет топить, если в таком темпе леса будут пилить ещё лет десять? вот тебе ещё материал для подумать. "При этом разрешения Министерства экологии, необходимого для осуществления таких работ, у коммерсантов-фумигаторов нет, за что стабильно, примерно раз в день, они подвергаются штрафу. Но что такое сотня-другая гривен, пускай и выплачиваемых ежедневно, по сравнению с сотней тысяч долларов США, которая ложится на счет организации каждый месяц?"

                    Гість: Комендор

                    1021.04.13, 21:10

                    У автора напрочь отсутствует понятие Сути КОЛОНИАЛИЗМА. Просто удивительная девственность ума. Колониализм -это когда народ страны подчиняется администрации страны-колонизатора, назначающей в колонии своих губернаторов и чиновников. Да хоть тысячи фирм пусть заходят на территорию любой страны. Но если они выполняют в своей деятельности требования законов этой страны, а не США, Китая или Германии, если они платят налоги в казну страны, где они размещают свой бизнес, если в отношении работающих они выполняют требования страны пребывания, то какой на хрен тут "колониализм". ДАРАГУША, нельзя, оторвавшись от варки борща, тут же садиться что-то трюхать в интернете. Сделай паузу после борща, после чтения домовой книги. Почитай сначала ЭЛЕМЕНТАРНУЮ литературу, вникни хотя бы ЭЛЕМЕНТАРНО в Суть

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна