хочу сюди!
 

Vitalina

34 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 28-35 років

DW: Візові пільги для українських прокурорів

Правозахисники та опозиціонери вимагають заборонити в'їзд до ЄС особам, причетним до політичних репресій. Але Брюссель готовий видавати візи на 5 років і прокурорам. Подробиці у DW.

У середу, 17 квітня, Європарламент розгляне питання про ратифікацію доповнення до Угоди про спрощений візовий режим між Україною та ЄС. Раніше документ був затверджений Верховною Радою. Згідно з ним, буде полегшено візовий режим для українських журналістів, бізнесменів, а також для родичів громадян України, які проживають у країнах ЄС. Тепер їм будуть видавати шенгенські візи строком на п'ять років. А ось представники неурядових організацій можуть розраховувати на річну візу, але тільки при виконанні певних умов.

Найбільше від ратифікації документа виграють українські чиновники. Співробітники адміністрації президента, члени кабінету міністрів і представники інших органів влади зможуть їздити в країни ЄС взагалі без віз, маючи біометричні службові паспорти. Депутати українського парламенту і місцевих рад зможуть отримувати шенгенські візи строком на п'ять років та використовувати їх як для службових, так і для приватних поїздок.

Шенгенські візи для українських прокурорів

Документ передбачає, що шенгенські візи строком на п'ять років отримають прокурори всіх рівнів, а також їх зами.Український правозахисник Євген Захаров критикує таке рішення. У бесіді з DW він назвав прокуратуру "найбільшим порушником прав людини серед українських держорганів". Крім того, він нагадує, що прокуратуру використовують як інструмент переслідування опозиційних політиків, бізнесменів, які підтримують опозицію, і громадських активістів.

15

Коментарі

Гість: R0mmel

115.04.13, 13:49

урки Луценка випустили - от і показова "демократія" для Заходу, а ті й ведуться...

    215.04.13, 14:01Відповідь на 1 від Гість: R0mmel

    А я думаю, що заграниці все одно, що тут робиться... Аби їх інтереси не зачіпали...

      Гість: R0mmel

      315.04.13, 14:03Відповідь на 2 від претендент

      це так, але чого тоді так показово демократію тут вимагати? Кому цей цирк потрібен, якщо в них в руках реальний інструмент здійснення демократії - зробити так, щоб ці мудаки та їх сім"ї не змогли поїхати в Швейцарію, або в Мілан за шмотками?

        415.04.13, 17:34Відповідь на 3 від Гість: R0mmel

        Їх якраз там і чекають... Вони ж туди добряче бабло везуть...

          515.04.13, 17:36

          Європа, схоже, як колись молотов-ріббентроп, домовилась з кремлем про сфери впливу... Україна і Біларусь явно не в європейській "зоні"... А обамі начхати, це ж не Кенія...

            615.04.13, 22:46

            Європа зацікавлена в вилучені коштів з України.

              716.04.13, 05:41

              В Україні найбільша кількість прокурорів у Європі, а може і світі: 20 чоловік на 100 000 жителів, у той час як у Європі їх 4-6 на 100 000 жителів. Причому, у нас близько 20 прокурорів ще із часів СРСР, і ми їх годуємо за власні кошти. Ви уявляєте собі щоб німецькі гауляйтери отримували пенсію і пільги у СРСР чи Росії? Прокурор СРСР - це злочинець, що відправив на смерть і заслання тисячі українців - ось чому ми так живемо із вами, і чому нами керують таргани із ПРиматів - бо свого часу не втопили наших гнобителів, тепер вони як чиряки будуть із нами до смерті. Ми навіть не спромоглися позбутись усіх пам*ятників Леніну - до сих пір носимось як з історичним минулим.

                816.04.13, 09:02Відповідь на 7 від zevs78

                Подвійні стандарти..