хочу сюди!
 

Юлия

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 30-50 років

Пластилінові «Вірші хлоп’ячі та дівчачі »

Сьогодні і видавці, і письменники, і художники шукають все нові й нові форми подачі, започатковують нові традиції, шукають нестандартні підходи до приваблення дитячої уваги. І що найцікавіше – не ілюстрації, зроблені на комп’ютері, захоплюють нині маленьких читачів та їхніх батьків, а оригінальні картини, створені дизайнерами власноруч. Митці шукають сучасні техніки, започатковують нешаблонні творчі прийоми, урізноманітнюють ілюстрування дитячих видань, створюючи, наприклад, ілюстрації на склі, клаптикові аплікації, пластилінові картинки.  

У такому творчому ключі працює нині й відомий ілюстратор Ганна Осадко. Нещодавно в її творчому доробку як художника вийшла друком книга Оксани Хлоп’ячої «Вірші хлоп’ячі та дівчачі». Це вже третя книга мисткині, виконана у пластиліновій техніці, і вона визначається особливою майстерністю та барвистістю. 


Та все ж, яким би вишуканим не було оформлення книги, основна її привабливість полягає таки у змісті, у тому слові, що його письменник несе у дитячі серця.

Приблизно таким і постає для маленьких читачів образний світ героїв Оксани Хлоп’ячої у книзі «Вірші хлоп’ячі та дівчачі» з її хлоп’ятами та дівчатами, сонячними зайчиками та свинками-чепурушками, клишоногими ведмедиками і сміливими мишенятами.

 

Ілюстрація до вірша Про сонячних зайчиків"

У статті Надії Кир’ян "Мрії збуваються"  у часописі «Слово Просвіти» зазначено, що в книзі Оксани Хлоп’ячої «Вірші хлоп’ячі та дівчачі» міститься «стільки тепла, уваги до деталей...» і що «Це важливо, бо мистецтво відкриває Боже обличчя, обличчя тепла, ніжності й краси. Важливо продовжувати лінію гуманістичної естетики...”. Гадаю, важко не погодитися з такою точкою зору.

Я навела вище цю цитату, бо мені також у «Віршах  хлоп’ячих та дівчачих» імпонує те, що книга наскрізь пронизана енергією добра та світла. Так, пишучи дану статтю, я щораз посміхалася і мала добрий настрій. Можливо, тому, що збірка створена з любов’ю і у доброму гуморі. Тому, думаю, кожен, хто візьме погортати цей видрук і собі матиме нагоду зарядитися  позитивною енергією.

Читати повністю: http://h.ua/story/367671/#ixzz2DbZwmzaq
13

Коментарі

Гість: Добрый Лео

129.11.12, 21:00

Если бы заметки в сообществе были о любви, как эта, любящих Украину становилось бы всё больше. Но сообщество нужно было бы назвать "Мы ненавидим тебя, Россия! Мы ненавидим вас, русские!". Наверное, чуть ли не впервые в этом сообществе заметка о любви.

    230.11.12, 04:58

    К сожалению пишу на русском. живу далеко и нет украинской раскладки....Но книжку не видел и не знаю...можно кинуть ее в нет???

      330.11.12, 05:00Відповідь на 1 від Гість: Добрый Лео

      Я жил в Росии , но н такого не пишу извращенец..........

        Гість: Добрый Лео

        430.11.12, 07:08Відповідь на 3 від Yura-L

        Шановний, ви мабуть на чужині не тільки рідну мову забули, але й у російській плутаєтесь.

          530.11.12, 09:31Відповідь на 2 від Yura-L

          К сожалению пишу на русском. живу далеко и нет украинской раскладки....Но книжку не видел и не знаю...можно кинуть ее в нет???Дякую, що Ви цікавитеся Україною і українською літературою, живучи далеко.
          В Інтернеті книжки немає. Але є лінк, де можна подивитися. як вона виглядає і замовити її поштою або електронною поштою

          http://www.bohdan-books.com/catalog/book_157_3998/

          http://www.bohdan-books.com/contact/

            630.11.12, 09:31Відповідь на 1 від Гість: Добрый Лео

            Наверное, чуть ли не впервые в этом сообществе заметка о любви.дякую