хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Директора школи в Криму "попросили звільнитись" через укр. клас

Директор школи № 4 міста Бахчисарая у Криму Світлана Фурт заявляє, що міське управління освіти змушує її звільнитися "за власним бажанням" через те, що вона дозволила відкрити недоукомплектований учнями україномовний клас. Чиновники від освіти назвали ці звинувачення "маячнею".

Це єдина школа у місті, де викладання ведеться російською та українською мовами., повідомляє BBC Україна

Цього року управління освіти зробило замовлення на відкриття чотирьох перших класів, усі з них - російськомовні. Заяви про відкриття україномовного класу написали батьки лише сімох першокласників.

Чиновники стверджували, що на утримання цього класу в муніципальному бюджеті немає грошей і вимагали його розформування.

"За законом я мушу відкрити клас навіть при наявності п'яти заяв. Від мене вимагали або закрити клас, або звільнитися, чи перевестися в іншу школу на посаду заступника директора. Зараз в управлінні відмовляються від цих слів, й кажуть, що мені все почулося", - сказала Світлана Фурт .

Начальник Бахчисарайського управління освіти Михайло Сергіїв запевняє, що Світлану Фурт ніхто не змушує звільнятися.

"Це все маячня, чутки та дурощі. На директорку ніхто не тисне, це вигадки журналістів. У нас і український клас буде великий, і директорка працюватиме надалі", - сказав він. Михайло Сергіїв пояснив, що україномовний клас доукомплектують за рахунок учнів з російськомовних класів, яких тепер буде три.

Громадська організація "Український дім", а також батьки дітей, що навчаються в україномовних класах 4-ї школи, звернулись до уряду автономії з вимогою звільнити з посади Михайла Сергієва "за некомпетентність", а також до президента Віктора Януковича з проханням сприяти відкриттю у Бахчисараї окремої україномовної школи.

http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?direktora_shkoli_v_krimu_poprosili_zvilnitis_cherez_ukrayinomovniy_klas&objectId=1264367


21

Коментарі

16.09.12, 10:23

Ага, зараз, окупанти почнуть відкривати українські школи та класи

    26.09.12, 12:06Відповідь на 1 від serg020777

    Алкоголь, нікотин, музика і ніякої історії, от і все, що необхідно аби знищити народ України. Адольф Гітлер.

      36.09.12, 12:29Відповідь на 2 від Округ 31

        46.09.12, 12:36Відповідь на 2 від Округ 31

        Алкоголь, нікотин, музика і ніякої історії, от і все, що необхідно аби знищити народ України. Адольф Гітлер.І чим це для Гітлера скінчилось?
        Те ж буде з іншими окупантами...

          56.09.12, 14:29Відповідь на 4 від serg020777

          ... зникнуть наші вороженьки як роса на полі...

            66.09.12, 20:10

            Пять человек - это норма для села. Городская - минимум 15. Чиновники, может, и подонки, но на этот раз законом можно и не вертеть.

              77.09.12, 10:46

              7 бажаючих навчатися українською -- малувато як для такого міста.