хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Класичне: чому бідні? - бо керують проффесори-дурні

Нещодавно дізнався про цілком реальні розробки у тому числі в Україні синтезу енергії за принципово новою методологією, але на заваді цьому є з одного боку дурість і неосвіченість наших урядовців КМУ на чолі з Азаровим і їх паханом проФФесором Януковичем, а з іншого боку все блокується магнатами газо-нафтових монополій, якім дешева енергія смерті подібна. Тому Азаров з Януковичем принижуються перед Путіним, щоб знизити ціну на газ, замість вкласти кілька мільярдів у новітні технології і стати незалежними і самодостатніми. Величезні мільярди вгатили в платформи на чорноморському шельфі, але ні копійки не вклали у такі перспективні проекти, як ось цей та далі по наведеним посиланням.

Проект «Лавина»

У результаті багаторічних досліджень неформальний колектив київських фізиків розробив проект під умовною назвою «Лавина», успішне виконання якого може зробити Україну незалежною від імпорту будь-яких енергоносіїв.
Йдеться про створення, виробництво та промислове використання альтернативного екологічно чистого дешевого ядерного палива, принцип спалювання якого базується не на поділі урану чи плутонію на високорадіоактивні осколки, а на злитті легких атомних ядер у стабільні хімічні елементи з виділенням лише теплової енергії. Всі компоненти цього палива в Україні є.
Кілограм майбутнього палива здатний замінити приблизно 1 тис. т мазуту.
Розрахункова собівартість електроенергії у 8 разів нижча за існуючу.
Проект не потребує великих фінансових витрат і може бути реалізований у короткі терміни.
Дешевизна проекту визначається тим, що вся необхідна апаратура вже є. Кошти передбачається витрачати лише на придбання видаткових матеріалів і зарплату виконавцям. Це 30 чоловік у шести інститутах Національної академії наук.
Швидкість виконання проекту визначається тим, що немає потреби проводити пошукові роботи, оскільки методична частина завдання опрацьована досить повно.
Перший етап — створення технології промислового виготовлення паливних елементів і оптимізація технології спалювання. Орієнтовний термін виконання — 8—10 місяців, вартість — не більше 100 тис. у.о.
Другий етап — виготовлення дослідного зразка теплового генератора потужністю не менше 1 кВт. Термін виконання — 15—18 місяців. Вартість — 300—500 тис. у.о.
Порівняємо це з витратами на піввікову мрію. Або, для прикладу, пригадаємо, що в зимовий час опалювати Україну коштує $ 2 млн./доба.
До чого ця бухгалтерія? Та до того, що все, що можна було зробити на старих запасах і голому ентузіазмі в умовах непробивного наукового скептицизму, уже зроблено. Тепер потрібно змінювати ставлення до проблеми.

Замість епілогу

5 липня 2001 р. Верховна Рада України ухвалила Закон «Про альтернативні джерела енергії» (із поправками у другому читанні). Документ визначає правові, соціальні, економічні, екологічні та організаційні принципи використання альтернативних джерел енергії і спрямований на створення необхідних умов для розширення їх використання в ПЕК України. Одна з поправок, які пропонувалися, рекомендувала визнати необхідність досліджень з ХС, тобто, по суті, офіційно їх узаконити. Поправку наші законодавці відхилили! Очевидно, через брак інформації про стан досліджень у світі.
На дозвіллі проектанти спробували підрахувати, скільки разів вони читали у пресі, що Україні дуже потрібні нові наукоємні прогресивні технології. І десь після п’ятої сотні збилися з рахунку...
P. S. Кількість наукових установ, які відкрито працюють за тематикою ХС: США — 31, Японія — 17, Італія — 8, Франція — 4, Китай — 4, Індія — 3, Росія — 3, Німеччина — 2, Швейцарія — 1, Англія — 1, Корея — 1, Тайвань — 1, Іспанія — 1, Греція — 1, Румунія — 1, Білорусія — 1.
За експертними оцінками, кількість лабораторій, які не афішують своєї діяльності, уп’ятеро-вшестеро більша.
http://dt.ua/SOCIETY/chi_zigrie_ukrayinu_teplo_holodnogo_sintezu-26734.html

http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D0%B9_%D1%81%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%B7
Ще в пошуковій багато є на тему ХС на імена: Андреа Россі і Серджіо Фокарді


89%, 25 голосів

0%, 0 голосів

11%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
24

Коментарі

129.08.12, 22:22

Ну все-таки замітка визначає більше питань ніж відповідей. По перше, що це за "а на злитті легких атомних ядер у стабільні хімічні елементи з виділенням лише теплової енергії" Дентерія у гелій? Тобто термоядерна реакція? Як синтез буде відбуватися? Холодний чи гарячий з мільйонними температурами та страшним тиском? Другий варіант зараз на експериментальному рівні і нарешті нещодавно навчилися отримувати енергії більше ніж затрачується. Холодний лишається лише в мріях. Наші вчені зробили в цьому прорив? Далі. Україна і так має досить дешеву електроенергію. Але використання її замість газу, бензину, гасу та солярки проблематичне. Щось я не бачив реактивних літаків на електричній тязі. Та й питання електромобілів без дешевого, швидкозаряжаємого та ємного акумулятора лишається відкритим.

    229.08.12, 22:26

    А фури на електотязі теж на рівні реактивних літаків - тема для анекдотів. Переведення заводів та підприємств? Безусловно можливе. Але для чого це олігархам? Тому вихід не в пошуку енергії, а в зміні влади. А при нормальній владі енергетична безпека буде і без ядерного холодного синтезу. Хоча б останній справді не завадив би. Біопаливо - біогаз та біодизель. Синтетичне паливо - синтетичний горючий газ і синтетичний бензин-гас. Вітро і сонячна енергетика. І головне - вкладання грошей в науку.

      329.08.12, 22:28Відповідь на 2 від gatyla

      Мені додати нічого - сказано все точно і по суті.

        429.08.12, 22:29

        Стаття 2001 року.У нас при владі одні праффєссори

          529.08.12, 22:32

          скільки талантів в Україні і скільки бездарів при владі

            629.08.12, 22:34Відповідь на 4 від uraha

            Стаття 2001 року.У нас при владі одні праффєссориПро що і мова! Зараз вже 2012 !!!!!!!
            Хто всі ми? Чому не актуалізуємо ці теми, а займаємось дурницями?

              анонім

              729.08.12, 22:43

              Та про що мова?Зеки та ото й все сказано.Дебіли!!!

                829.08.12, 22:45Відповідь на 3 від Богдан Бо

                  929.08.12, 22:51Відповідь на 5 від Пробіотик

                  Цілком згодна.

                    1029.08.12, 22:55Відповідь на 9 від М_Ірина

                    Цілком згодна.і головне,тут як на кіно не скинешся і радий би допомогти, да нічим

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна