Сам собі Мандрівник

Путівник для подорожей Україною та Європою, пам'ятки та цікаві місця, які варто відвідати та подивитися. Практичний посібник з самостійного туризму. Об'єднуємо прихильників самостійних подорожей, обмінюємося інформацією про цікавинки, рекомендуємо що подивитися, відвідати, спробувати, описуємо особливості громадського транспорту, зв’язку, ПДР, шопінгу, розваг і гастрономії у різних країнах.
3+ підписатися

1 учасник

  • mandrian

Прованс. Лазуровий берег. Містечко Бьо


У цьому містечку розташований французький аналог Силіконової долини США – Софія Антиполіс з безліччю інститутів, що зайняті в розробці високих технологій. А колись тут виготовляли найпередовіші глечики у світі, котрі поставлялися навіть на американський континент. А все через особливість місцевої туфової глини. Добра глина у цьому містечку, спонукає до творчості. Недарма з середини ХХ століття крім гончарів містечко опанували склодуви.

Honda CR-V 5-го покоління


Цей автомобіль стояв біля витоків народження цілого напрямку в автомобілебудуванні, котрий згодом власники справжніх позашляховиків стали зневажливо називати паркетниками, та котрий в наші дні став найбільш популярним класом серед легкових автомобілів. Наразі, у листопаді під час автосалону в Лос-Анжелесі, відбудеться першопоказ уже п’ятого покоління легендарного кросоверу.

Лазуровий берег. Місто Антіб


З цього міста почалася нова історія французького Кот-д'Азур. Його першим з міст Лазурового узбережжя вподобала богема в пошуку натхнення для творчості. Тут жили і творили і Пікассо і Фіцжеральд і Тюре та багато інших митців, адже таку творчу наснагу, яку дає схід та захід сонця у цьму місті, не знайдеш більше ніде! А потім завдяки кінематографістам, котрі знімали кіно за романами, написаними в Антібі, розпочалася розкішна історія французької Рів’єри.

Land Rover Discovery 5


Якщо ви переконаний прихильник автоподорожей, та ще й маєте витончений смак, котрий підкріплений відповідним розміром гаманця – вам, сер, для задоволення пристрасті до мандрів просто необхідно придбати цей автомобіль, адже лорд має лишатися лордом навіть у джунглях. Тим паче, історія Land Rover налічує не одну тисячу км автопробігів….. Долучайтеся!

Mazda CX-4


Якщо ви молодий та гарячий козак і маєте бажання кинути до ніг своєї пасії світ, то краще це зробити у цьому авто. Нова Mazda CX-4 дозволить і бездоріжжя здолати і біля входу в Інтерконтиненталь не комплексувати. Саме це поєднання елегантного купе та стильного кросовера і закохало в автомобіль безліч народу ще до його прем’єри цьогоріч у Пекіні.

Renault Koleos-2


Формат цього кросовера найкраще пристосований для автотуризму. Не занадто великий для петляння вуличками стародавніх міст, але місткий для того, аби в подорожі не відчувати нестачі чогось для відповідного моменту. Досить високий, аби проїхати пересічною місцевістю, але не обтяжений зайвими приводами, хоча за додаткову платню можна обтяжити і доїхати куди завгодно.

AeroMobil 3.0


Автомобілі, в тому вигляді, який нам звичний, схоже, виходять на фінішну пряму свого життєвого циклу. Невдовзі автомандрівникові знадобляться двоє «прав» - автомобільні та літаковські, адже у 2017 році розпочнеться ера літаючих автомобілів. Саме в цьому році словацька компанія AeroMobil планує розпочати серійний випуск свого дітища – літаючого автомобіля AeroMobil 3.0.

Унівська лавра


Місцина, де знаходиться цей монастир, пройшла цікавий шлях від жвавого промислового центру до спокійного та умиротвореного притулку монахів та потужного інформаційного центру. Життя монахів то відроджувалося, то завмирало, але потужна енергетика Чернечої гори не дозволяла цьому місцю безлюдніти повністю – завжди знаходилися люди, котрі вкладали свою енергію в збереження та розвиток Унівського монастиря.

Підгорецький замок на Львівщині

 

Багатство цього замку було таким, що для його повного розграбування знадобилося ціле століття. Але і після повного розграбування, цей замковий комплекс є унікальним за своєю величністю та красою. Тут гуляло вельмишановне панство, перебували солдатські казарми, розміщувалася музейна експозиція та, врешті, туберкульозний диспансер. Нині, поки замок чекає свого нового «золотого часу», він виступає романтичним тлом для весільних фотографій, адже, навіть у занедбаному стані, будівля замку залишається такою шляхетною, що перед нею виникає бажання зробити реверанс.

Докладніше: http://samsobi.com.ua/index.php/ukraina/galicia-and-transcarpathia/202-architecture-galicia-and-transcarpathia/522-lv-pidhirci

Львівщина. Олеський замок



Цей замок є колискою трьох найзначніших постатей Речі Посполитої XVII століття. Тут народилися двоє королів: переможець турків під Віднем Ян ІІІ Собеський і Михайло Корибут Вишневецький, та провів дитинство гетьман Богдан Хмельницький.

Докладніше: http://samsobi.com.ua/index.php/ukraina/galicia-and-transcarpathia/202-architecture-galicia-and-transcarpathia/519-oleskyi-castle