хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Чи вмієте ви правильно обійматися ?

Коли люди обіймаються, від Серця однієї людини до Серця іншої перетікає особлива  енергія, яка називається ЕНЕРГІЯ БЛИЗЬКОСТІ. ЕНЕРГІЯ БЛИЗЬКОСТІ МОЖЕ ПЕРЕДАВАТИСЯ ЧЕРЕЗ ДОТИК, ЧЕРЕЗ МОВУ ЛЮДИНИ, ЧЕРЕЗ ПРОСТІР. На шляху цієї енергії можуть виникати бар'єри - блоки. Ці блоки можна усвідомити та подолати.
  Поспілкуватися зі мною ви зможете через скайп - process57

 Бесіда 1 Психологія духовності складається з декількох напрямків сучасної психології. На початок пропоную вам невеличку розповідь про тілесно-орієнтовану психологію, присвячену теорії американського психолога Олександра Лоуена.

Перше положення, з якого ми розпочнемо, є надбанням гуманістичної психології. Воно стосується питання найважливішої, найголовнішої психологічної потреби людини. Вважається, що такою потребою є потреба у близькості . На жаль, ця капітальна істина не усвідомлена більшістю людей, що є перешкодою в її досягненні.

О.Лоуєн називає близькістю передачу енергії від Серця однієї людини до іншої. Розглянемо це більш детально.

У тілесно-орієнтованій психології, Серцем називають не анатомічне серце, розташоване з лівого боку грудної клітини, а всю ділянку верхньої частини грудної клітини вище сонячного сплетіння. Це і є центр близькості.

Ви ніколи не замислювалися, чому рідні люди обнімаються, притуляючись одне до одного саме цією частиною тіла? Тому, що саме тут ми відчуваємо Сердечну радість.

О. Лоуен вказує три шляхи передачі енергії від одного серця до іншого.

Перший - енергія близькості піднімається вгору і ми своєю мовою висловлюємо її.Ми говоримо: - я тебе кохаю, ти мені подобаєшся, ти - чудова, я захоплююся тобою. Правда прекрасні слова? Вони наповнені радістю,тому їх хочеться говорити безупинно. Тепер, ці слова чує близька нам людина, таенергія слів потрапляє їй у серце. Правда чудово? Але у нашій культурі не прийнято виражати близькість прямо. Ми соромимося цього. У такому випадку шлях протікання енергії перекривається, блокується у ділянці горла. Маємо блок, який відчуваємо, як грудку у горлі. Особливо яскраво ми відчуваємо цю грудку в ситуації сентиментального характеру. Наприклад: - переглядаємо емоційно насичений фільм, у якому дорослі, а ще ліпше - діти: обнімаються. У нас очі навертаються сльози, ми їх стримуємо і в цей момент відчуваємо грудку у горлі.

Йдемо далі. Другий шлях: енергія близькості із нашого Серця перетікає в плече та в руку та передається через дотик.  Ми торкаємося близької людини. Енергія потрапляє в її тіло, досягає Серця і ми (сердечну близькість обоє відчувають однаково) відчуваємо радість.

Культурні заборони проявляються і в цьому випадку. Ми частенько соромимося виражати почуття через дотик, або обійми. Маємо блок на руці в області зап'ястка. Цей блок заважає перетіканню через руку також життєво важливої енергії.

Заблоковану руку іншої людини можна відчути. Необхідно взяти її за руку і прислухатися до своїх відчуттів. Бажано при цьому сконцентрувати всю свою увагу. Якщо рука заблокована сильно (це означає, що цій людині важко, або неприємно торкатися інших людей) ви зможете відчути ніби торкаєтеся руки манекена. Але подібне яскраво виражене відчуття буває нечасто, тому слід прислухатися та вловити менш виразне відчуття.

Третій шлях: - енергія серця тече вниз живота та розкривається у вигляді сексуальної близькості. Подібне неперевершене відчуття ви можете отримати тільки у випадку справжнього кохання. Але, при тому наше тіло не повинно бути заблокованим. І тут на жаль, ми маємо найбільшу проблему – у суспільстві тема статевих стосунків є найбільш спотвореною.

О. Лоуен показує три шляхи реалізації близькості. Додаємо четвертий - обійми та п'ятий - передача близькості на відстані.

Згадайте, як ви іноді спілкуєтесь з друзями, та отримуєте легке радісне відчуття у ділянці грудної клітини. У цей момент енергія від вашого Серці через простір (відстань тут не має значення) передається іншій людині та повертається знову до вас.

Що стосується обіймів, то тут існують певні прості правила, які допомагають відчути близькість. Про це поговоримо далі.

Тема близькості не завершилася. Наступного разу, якщо буде на те ваше бажання, ми продовжимо її темою Серця. Ви взнаєте, що Серце може бути відкритим, або заблокованим, як і коли закривають нам Серце, та чи можна його відкрити.

Тема Серця позначається на всіх психологічних проблемах: особистісних, сімейних, проблемах спілкування та діяльності. Буду дуже радий вашим запитанням.

Маю особисте прохання: - звертайтесь до мене на "ти" та дозвольте при нагоді так само звертатися до вас.

Обіймайте своїх дітей, близьких та друзів.

З повагою,...

31

Коментарі

15.11.09, 14:19

Вітаю.

Цікава проблематика.

    анонім

    25.11.09, 14:27

    новая фишка "Трахисан" - трахни себя сам!

      35.11.09, 14:54

      відповіді завжди приходять і завжди приходять вчасно.
      Дуже рада твоїй замітці, зазернувши у мій блог ти можеш побачити що моя остання замітка намагається спитати: а чому люди не говорять мовою дотиків?
      І я мала на увазі як раз мову серця, тобто і теплі слова які соромляться казати і приймати, і обійми і дотики рук...
      Просто це стало проблемою для мене. Я потребую цього. Я так часто хочу обійняти знайому чи знайомого і сказати "все чудово, я тебе розумію" або "дякую" абощо... і на власному досвіді отримала стільки нерозуміння та відштовхування що просто не маю можливості ділитись тим чим хочу.

        45.11.09, 15:03Відповідь на 3 від Руде диво

        Зараз якраз зайнятий тим, щоб додати тебе у друзі.
        Навчи, будь ласка, як це зробити.

        Отримав радість та хвилю тепла від тебе....

          55.11.09, 15:09Відповідь на 4 від Олег Ларенков

          ти здається вже і сам все зрозумів
          там де сердечко там і друзі

            68.11.09, 10:41

            позитивно...))

              78.11.09, 10:42

              А чего удалил из сообщества? На мой взгляд вполне подходящая заметка???
              Или ты хотел просто прорекламировать?? Признавайся?

                88.11.09, 15:47Відповідь на 7 від Brainless

                Дякую.
                У мене якось виходило, що якщо переношу статтю у співтовариство, на моєму блозі вона повторюється та виходить нагору перед восьмою бесідою.
                Одним словом, Бесіду 1 я не зміг виставити у співтовариство.
                Лузер.

                  98.11.09, 15:48Відповідь на 8 від Олег Ларенков

                  Якщо можеш, поясни мені, як це зробити.

                    108.11.09, 23:26

                    Це як вправи?

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      7
                      попередня
                      наступна