хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

З 1-м вересня шахи у Львові

З 1 вересня у кожній львівській школі буде шаховий гурток
ДОВКОЛА ШАХІВ 24 липня 2015, 19:40
У Львові прийняли Програму розвитку шахів у загальноосвітніх навчальних закладах. Це означає, що у кожній львівській школі з вересня працюватимуть шахові гуртки. 


Заняття з шахів у дитячому центрі "Джеронімо" (Київ)

В Україні це перша і єдина програма з розвитку шахів. Таку ініціативу подав міський голова Львова Андрій Садовий. Нововведенню, очевидно, сприяє чемпіонат світу між Марією Музичук та китаянкою Хоу Іфань, що пройде тут у лютому-березні 2016 року. Програму прийняли на засіданні Львіської міської ради у вівторок 14 липня. Відтепер у 118 навчальних закладах міста працюватиме шаховий гурток. Заняття будуть добровільними, хоча перевагу надаватимуть учням 1-4 класів. 

На реалізацію Програми з міського бюджету виділили 425 тис. грн. Тільки на придбання демонстраційних магнітних дошок для 118 шкіл витратять 150 тис., шахових комплектів - 250 тис., навчальної літератури - 25 тис. грн. Ще 500 тис. місто виділить на зарплату майбутнім вчителям.

До роботи планують залучати як тренерів обласної федерації, так і вчителів навчальних закладів. Підбір мають завершити до 15 серпня, а потім проводитимуть навчальні тренінги та семінари. 

"Ефективність у розвитку дитини через шахові заняття в нас в країні дуже недооцінена. Країни - світові лідери уже давно використовують шахові уроки в загальноосвітніх школах"

Назар Фірман, міжнародний гросмейстер, тренер в ГО "Львівська шахова академія":

- В першу чергу цим зайнялась Львівська обласна шахова федерація. Була створена ГО "Львівська шахова академія", за рік охоплений Сихівський район (14 шкіл - ред.) і 4 школи в центрі. Була налагоджена співпраця з міською радою, і Садовим запропоновано було створити шахові гуртки у всіх школах. Проблема - тренерський ресурс. Запропоновано використовувати педагогів в школі. Але їх ще потрібно тестувати - це завдання покладено на ЛОШФ. За такий короткий час звичайно у всіх школах шахи не введуть, але поступово цього можна досягнути.

Ш.У.: Як вважаєте, таку ініціативу варто поширювати на всі міста України?

- Звичайно - ефективність у розвитку дитини через шахові заняття в нас в країні дуже недооцінена. Країни - світові лідери уже давно використовують шахові уроки в загальноосвітніх школах, бо чітко уявляють позитивний результат від них у розвитку дитини. 

3

Коментарі

Гість: Natalia5

118.09.15, 10:15