Готувала я пиріг зі сливами
- 01.10.20, 12:01
- Кулинарный блокнот...
Називається він французький пиріг "Тарт Татен".
Карамель:
На заздалегідь підігріту сковороду висипати 200 г цукру, додати (видавити) 1/3 лимона.
В кінці смаження додати 1 стол. ложку вершкового масла.

Вилити карамель у велику сковороду.
Вкласти напівчастками (полудольками) сливи зрізом вниз в карамель.

Тісто:
У 100 грам вершкового масла додати 150 г цукру, збити.

Додати 2 яйця (по одному збиваючи).

Додати 1/3 склянки теплого молока, збити.
Додати 200 грам борошна, збити.
Вилити тісто на сливи, поставити в духовку на 30-35 хвилин (160 градусів, маленький вогонь).

Як тільки підрум'яниться - ще 5 хвилин посмажити і дістати.

Дати охолонути. Перевернути пиріг в тарілку. Зливи зверху.

Порізати. При подачі можна зверху покласти морозиво.

Смачного!



9
Комментарии
Sisyphus
11.10.20, 13:10
1
Sisyphus
21.10.20, 13:11
Смак!
Полюбляю з чаєм...
Gen-Nik
31.10.20, 13:22
Смачного!
disu
41.10.20, 13:38
кросіво
а карамель не застигає *на камінець* після вистигання?
alt-code
51.10.20, 13:44Ответ на 1 от Sisyphus
alt-code
61.10.20, 13:44Ответ на 2 от Sisyphus



Рада що тобі сподобалось, Сізіфчикуalt-code
71.10.20, 13:45Ответ на 3 от Gen-Nik

Згодна!alt-code
81.10.20, 13:47Ответ на 4 от disu



Дякую!Карамель м'яка.
БджЫлка
91.10.20, 14:02
alt-code
101.10.20, 14:16Ответ на 9 от БджЫлка