Вид:
короткий
повний

Просвіта

***

  • 31.10.15, 19:43

Подольський

Вам ще не зрозуміло, що відбувається довкола Дніпропетровська?

Нічого складного – йде планове виконання Мінських домовленостей. Тієї частини, що з часом буде названа таємним Пактом Кучми-Путіна, який виконує стара шістка клану Кучми-Пінчука – діючий президент Порошенко.

Те, що не вдалося через військову агресію: встановлення російського контролю над всією лівобережною Україною і всім Причорномор’ям, тепер буде досягнуте через регіональну владу агентів впливу Кремля, що з регіоналів закамуфльовані у Опозиційний блок та втиснуті у партії Петра Порошенка, а також розпорошені у так звані незалежні кандидати у мери наших міст. Їхній тотальній перемозі заважали об’єднання патріотів і добровольців серед яких Свобода, Укроп, Радикали, Самопоміч та інші реальні проукраїнські сили, що опинилися після перемоги Майдану у фактичній опозиції. У опозиції до тих, кому вдалося захопити владу в Україні. Тих, хто у реальності виявився політичними диверсантами Росії, яка заздалегідь вмонтувала їх ще у верхівки майданного повстання. Тих, хто є публічним уособленням – політичною обгорткою корупційної мафії, якою заправляла і заправляє родина Кучми. У руки кращих і найслухняніших учнів Кучми: Порошенка і Яценюка. (уважно див. їхні біографії біля корупційного корита).

Планувалося обійтися «малою кров’ю» - забезпечити владу агентів Кремля за допомогою адмінресурсу і шаленої фальсифікації, яку не бачили навіть у часи Януковича. Виявилося і цього замало.

Отже для російської перемоги необхідні – репресії. 
І УКРОП – це лише початок.

Може тепер до нас потроху доходитиме ціна процесу Кучми-Пукача і справи Єльяшкевича? Може ми, нарешті, зрозуміємо через чиї бізнесові, а головне – корупційні, інтереси Путін має такий вплив на українську верхівку? Може перестанемо дивуватися тому, що у випадку з Кучмою «прозахідний» Петро Олексійович демонстративно плює смачним Шокіним, та густим Степаном Гладієм, чи навіть цілим відром всього складу Вищої ради юстиції прямо у очі не лише європейським структурам, а й Конгресу США.

Ще як міняли поліцію на міліцію

  • 28.10.15, 18:02
Між іншим, на мою долю випало робити ліквідацію поліції. І тоді, у тепер вважаю за одну з найбільших державних помилок Тимичасового правительства зруйнування одним почерком пера такої складної, спеціальної й необхідної, особливо в переходові часи, інституції, як поліція. Нема щоказати, стара російська поліція була з багатьох поглядів дуже погана, вживано її не для тої мети, для якої вона по суті призначалась, її треба було переформувати, реорганізвувати, очистити від негодящого елементу, але руйнувати її цілком згори донизу, з тим, щоб на її місце поставити таку карикатурну установу, як міліція - не було жодної рації.Ця міліція складалася з людей непідготовлених, нетямучих, а в своїх низах навіть з усіляких гольтіпак і заволок. Цілу масу служачих в старій поліції викидали просто на вулицю з тавром "слуг старого режиму",, молодших відправляли просто на фронт в ряди армії, так наче б це буди які "арештантські роти" - служба у війську. Створювався відразу кадр людей непримиримо озлоблених, зручних, вправних, яких життєвим завданням являлось допомагати поваленню нового ладу, який не давав їм місця в житті. Незабаром вони стали першими адептами й вірними слугами большевизму. А було серед цих людей багато таких, що зовсім не являлись якимось принциповими ворогами вільного ладу, що були незамітними спеціалістами свого діла і дуже добре виконували б свої обовязки й за нового режиму, допомагаючи піддержувати лад і правильний хід життя. 

П.Д. близько 1916 року:)

***

  • 28.10.15, 17:54
У нас, як показав недавній досвід, коли людина допнеться до влади, то рідко коли не втратить голови, не уявить себе якимось олімпійцем і, не ввважаючи на офіціальний демократизм, не почне удавати з себе китайського богдохана! 

1918 рік!  

***

  • 28.10.15, 17:46
"Урядовій Європі, - писав Драгоманов, - інтересні ті, хто тепер силу має, а не ті, що за них ще треба кров лити, гроші платити. ПЕрш усього ми мусимо стати чимсь у себе вдома, стати дома європейцями, тоді й Європа нами заінтерисується". 

1908:)*

*рік 

***

  • 28.10.15, 16:30

Гетьман В. І. Заповідний «Єланецький степ»

Мрійна далечінь українського степу заворожує… Гармонія його пейзажу, відблиск зірок на нічному небі, незрима присутність Чумацького шляху, терпкий запах гіркого полину і духмяного чебрецю вабить тих, кого на все життя полонила безмежна велич простору і принишкла загадковість минулих подій… Різноманіття квітучих рослин, особливо навесні та на початку літа, створює неповторну красу різнотрав’я степових краєвидів, забарвлює їх у безліч кольорів, вкриває пухнастими ковиловими ковдрами.
Зберегти цю чаруючу красу на найбільшій у Північно-Західному Причорномор’ї ділянці цілинного степу й унікальний ландшафт Правобережжя України, котрий у природному стані майже не зберігся, покликаний один із наймолодших, перший і поки що єдиний степовий природний заповідник у Правобережній Україні – «Єланецький степ».

***

  • 27.10.15, 20:38
В цьому виборчому лайні трапилася велика історична подія: Мішель Терещенко переміг на виборах у Глухові! І адмінресурс не допоміг. З чим вас і вітаю!

Ринки

  • 27.10.15, 20:16

— Станом на сьогодні ми вже й так дуже відкриті. Україна — член СОТ, ми підписали Угоду про зону вільної торгівлі з ЄС... Як в таких умовах нам захищати свою промисловість, розвивати переробні галузі?

— Саме так, як ви сформулювали, і стоїть ваше головне питання. Кілька років тому в Росії я вже казав, що коли ти входиш в «клуб багатих» — це автоматично не робить тебе самого багатим. Належність до СОТ, якщо ми говоримо, що це — «клуб багатих», не зробить вас багатими. Ось те, чого я боюся тут.

Я переглядав на веб-сайті Європейської комісії умови договору про зону вільної торгівлі з Україною і відзначив таку цікаву річ: там написано, що коли український експорт загрожуватиме європейській економіці, вони зроблять усе, щоб його зупинити. Інакше кажучи: якщо ви ставатимете справді успішними — вони намагатимуться вас зупинити, допоки ви бідні — вони підтримуватимуть вас у цьому стані...

Як на мене, ця угода є дуже нечесною щодо України, вона схожа на ту, яку США змусили 50 років тому підписати Китай і Японію...

Хоча, направду, зважте на те, що я досконально не вичитував кожного пункту угоди між ЄС та Україною...


http://www.day.kiev.ua/uk/article/ekonomika/ukrayina-sogodni-ce-nimechchyna-pislya-drugoyi-svitovoyi-viyny


У вас сьогодні — класична постколоніальна ситуація. І вам справді дуже потрібний хороший націоналізм. Хороший націоналізм — це «давайте побудуємо нашу країну», «поганий» — «давайте нападемо на сусіда»...  Але я думаю, що якраз ваші неоліберали, і ті, які правлять в ЄС, стоять на заваді цього вашого шляху розвитку, бо вони думають лише про ринки. Вони проти бізнесу і проти народу таким чином... Простіше кажучи, Україні конче необхідне спільне бачення «де вона хоче бути». Але неоліберали не приведуть її нікуди, бо вони лише рухаються «за вітром»: куди він дмухне, туди вони й поплили...