хочу сюди!
 

Natalia

43 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

ГАЛІЛЕЯНИ - Хто вони? (ч.2)

(продовжую тему - початок - http://blog.i.ua/community/629/282133/ статті з різних витоків але доповнюють одне одне) Починаючи з VI тис. до н. е. Україна виступала в ролі постійно діючого “етнотворчого казана”, в якому нові народи народжу­вались, зростали і розходились на всі сторони світу. Одним з таких народів були гали (зовнішня назва — кельти). За свід­чен­ням видатного англійського історика й етнографа Д. С. Прі­чар­да, кельти-гали мали скіфське походження і були вихідцями з нинішньої Галичини. Гальська мова належить до кельтських мов, нею розмовляли кельтські племена, що населяли принаймні з VI—V ст. до н. е. територію Західної і Центральної Європи, а також центральні області Малої Азії (галатські племена). Велика  кількість племен кельтів-галів пішла на захід — лише у Галії-Франції Цезар нарахував понад 50 племен. Після підкорення Римом Галія постачала йому знаменитих легіонерів, якими Римська імперія завойовувала тодішній світ. Інша частина кельтів-галів помандрувала на південь. В Малій Азії (інша назва — Східна Галлія) вони заснували державу Галатія  — саме до християн-галатів (яких ще називали галогреками) св. апостол Павло написав своє послання у 50-х роках н. е. “Галати були відгалуженням галів, вихідців з північних берегів Чорного моря, що відокремились від головного переселення в західному напрямку (до нинішньої Франції). Вони закріпилися в Малій Азії у III ст. до Р.Х. До Галатії належали міста Іконія, Лістра, Дервія і, вірогідно, Антіохія Пісидійська. Частина галів пішла ще далі на південь і поселилася в Пів­нічній Палестині над озером Генезарет (Галілейським морем, пізніше перейменованим на Тиверіадське море). Назва “Палес­тина” походить від пал — “воїн”, стан — “табір”, а вже від неї походить етнонім “филистимляни”, яких ще називали “на­ро­дом моря”. Вони оселились на цій території в XIII ст. до н. е. і були  вихідцями з Кіпру, Кріту і Малої Азії, як про це пишуть Біблія (Єзекіїль 15.16, Єремія 47.4, Амос 9.7) та сучасні історики. Нині дос­товірно відомо, що це були пелазги (“лелеки”) — вихідці з Пів­ніч­ного Надчорно­мо­р’я, народ то­го самого етнічного кореня, що й гали.

На території Палестини лиши­лися й інші топоніми, що, вірогідно, пов’язані з Україною

місто Скіфополь, ріка Йордан (Яр-дана — “яра, сонячна вода”), гора Небо, Галлія—Гальлея—Галілея, міста Єрусалим (Яро-салим — “сонячне місто”), Єрихон (Яри-гон — “сонячна сила”), Рама (хрест, символ поєд­нання небесного і земного, оберіг), Голан (від “гал-лан” — “край галів”, територія на сході Галілейського моря), Самарія (від самар — воїн, Самара — притока Дніпра), Назарет   від слова “нази­рати”, оскільки місто знаходиться на південному схилі гори на висоті 350 м над рівнем моря,  "з Назарета відкрива­ється вид на велику дорогу і велике історичне поле битви — долину Ездраелон, яка є єдиним плоским коридором через гірські хребти між Середземним морем і Сходом. Через цю рівнину проходив торговий маршрут між Дамаском і Єгиптом, відомий як "Морський шлях". Народ галілеян всесвітньо відомий тим, що саме в його середовищі народилось християнство: галілеянами були Ісус Христос  , Діва Марія, всі апостоли (за винятком Юди Іскаріота, який був юдеєм), численні Христові учні та їхні послідовники. Інакше кажучи, християнство має галілеянську етнічну основу  

 з книги І.Каганця Арійський стандарт    
9

Коментарі

122.06.09, 12:17

ц1кава зам1тка

    222.06.09, 12:17

    спасибо!!!
    Я даже не задумывалась над этим....

      322.06.09, 12:19Відповідь на 1 від Голубка

        422.06.09, 12:22Відповідь на 2 від An!mA

        спасибо!!!
        Я даже не задумывалась над этим....
        о да.. багато чого заховали від нас.. але не має такого. щоб рано чи пізно не стало явленим... і це добре!

        а уже стільки писала про це, що здається вже всі знають..а от сьогодні мені на мило прислали інфу (перша частина цієї замітки) - тож вирішила повторитися тут - приємно, що повідала нове й цікаве...- треба бути уважним до знаків Долі.. рада. що не відкинула свій знак..

          Гість: братЧортомлик

          522.06.09, 12:34

          от дякую є про поміркувати

            622.06.09, 12:36Відповідь на 4 від Ружа

            спасибо...пиши...обязательно прочитаю!!!

              722.06.09, 12:39Відповідь на 5 від Гість: братЧортомлик

              от дякую є про поміркувати - в загалі раджу качнути книгу - там багато цікавої інфи , я після неї три ночі не спала - все думи думала..)))

                822.06.09, 12:40Відповідь на 6 від An!mA

                спасибо...пиши...обязательно прочитаю!!! звичайно - знову ж таки - брак часу.. та нічого - поки я нові напишу. а ти ці прочитаеш і осмислиш...

                  922.06.09, 12:46Відповідь на 8 від Ружа

                  хорошо!!!

                    Гість: Сергій +

                    1022.06.09, 13:26

                    Важко сприймати це за Правду і навіщо, в нас є своя культура, свої Боги.
                    Навіть якщо так є, то Ієшуа був лише просвітленою людиною. Що несе для Українців та книженція зза якої скільки крові пролилося, лише невігластво та забуття себе - свого Роду.
                    Звісно я можу помилятись. Ви дивилися фільм "Кольцо Власти" (Ring Of Power)
                    І в галичені не лише Українці проживають...

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна