хочу сюди!
 

Лия

43 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 40-50 років

У Києві відкрили пам'ятник Василю Вишиваному

  

У Києві в День вишиванки 20 травня відкрили пам'ятник австрійському ерцгерцогу Василю Вишиваному.

Про це повідомив історик Андрій Ковальов, який був ведучим церемонії відкриття.

Василь Вишиваний - це друге ім'я австрійського ерцгерцога Вільгельма фон Габсбурга, який вивчив українську мову, взяв собі українське ім'я та робив військову кар'єру в українському війську в роки Української революції.

У 1921 році опинився в еміграції та продовжив життя у Австрії. У 1947 році його було затримано в радянській зоні окупації, вивезли до Києва, де він помер в Лук'янівській в'язниці. Пам'ятник відкрили неподалік - у сквері на вулиці Юрія Іллєнка.



У церемонії відкриття взяли участь кілька народних депутатів, зокрема Соломія Бобровська і Сергій Рудик.

Над погруддям працювали скульптори Михайло Горловий та Олександр Фурман. Архітектурне рішення - творчої майстерні "Архітектон".

https://lb.ua/culture/2021/05/20/485148_kiievi_vidkrili_pamyatnik.html
5

Коментарі

120.05.21, 20:13

    224.05.21, 19:29

    Московіти виявляли у всі часи кращих з нас і знищували їх, щоб затьмарити розум нації. От і маємо ТЕ що маємо. І сьогодні убивають кращих і розумніших, які можуть нести правду про їх злочини. Так у 2018 році убили Миколу Шитюка, доктора історичних наук який досліджував історію Голодомору 32-33років та голоду 47 року. А зараз в наші дні 14 травня 2021 року убили у своїй квартирі Кандидата історичних наук(учня М. Шитюка) Володимира Щукіна що писав правдиву історію про нищення євреїв та про українців які давали гонимим євреям прихисток. Хто опублікує для широкого українського загалу їх праці? Щоб люди знали правду про зловісну терористичну суть московії.