хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Свідчення очевидця Голодомору

«Мамин брат не хотів у колхоз. Так йому наклали такі податки, шо він все спродав. А як нічим йому стало одкуповуваться, то забрали у тюрму. А жінка осталась з п’ятьма дітьми. І німа нічого. Підігнали сани. Це весною, шо отак коні грузнуть – вода тамечки. Вони підігнали, винесли той сундук, повкидали голих дітей у сундук трьох – це манененькі. А в чому вони були тоді вряжені? Ото полотняна сорочка на них надіта, і все. А більшеньких вона – Петра і Оксану – взяла з собою. Повсідали на сани на голі на доски і повезли їх на Дурні яри.

Привезли і взяли сундук той зняли й поставили з тими дітьми. І вона ж осталася. Тоді вона стояла, стояла, ну шо? Давай з дітьми більшими іти по селах. Аж дойшла там під Харковим комуна була, птицехвабрика була Мерехва, чи шо. Отуди дійшла вона і там устроїлася. А ті малі діти хто зна де. Чи померли, чи звері розтягли. Отака жизть була. Не дай Бог такої жизні нікому!».

Свідчення очевидця Голодомору Гладкої Тетяни Олексіївни 1922 р.н. (с. Нечволодівка Куп’янського району Харківської обл.)



9

Коментарі

120.06.20, 08:41

Жах!

    220.06.20, 10:08

    Такого не вигадаєш!

      320.06.20, 10:42

      да, это были ужасные времена, это был один из кругов Ада

        420.06.20, 12:16

        Боженька створив рака зеленим щоб вареним він виглядав як комісар червоним. З супермаркету вкрав пельмені для дитей від трьох років. Після варіння тритина пожовкла, тритина позеленіла. Стало погано від думки чим ми привчаємо харчуватися дітей.
        Мій прадід був керівником колхозу-міліанера а жив би й досі у хаті під соломою - в прямому смислі. Його вбив сусід з рушниці на кучугурах...