хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Світ очима Кремля

Україна – погана, НАТО готується до війни з РФ, а сама Росія, як завжди, ні у чому не винна – основні теми російської пропаганди

Проєкт euvsdisinfo.eu, який було створено для протидії «дезінформаційним кампаніям Росії», 24 жовтня опублікував новий звіт тем роспропаганди. Всього було розібрано близько 60 випадків маніпуляцій та фейків, 10 із яких пов’язані з Україною.

Зокрема, Кремль традиційно звинуватив нас у нацизмі. Неонацисти, на переконання роспропаганди, мають величезний вплив на українську політику, і Київ нібито не хоче повертати окуповані території, тому що «виборці Донбасу викинуть неонацистів із влади». Декомунізація ж використовуються «неонацистами» для прикриття необмеженої русофобії. Цікаво, що в цей самий час група американських конгресменів оголосила про ініціативу внести «АЗОВ» до списку терористичних угруповань, і це на фоні підготовки до відведення військ. Можливо ці речі абсолютно не пов’язані, але в РФ цю новину точно відсвяткували.

Також роспропаганда поширювала дезінформацію, яка є дуже подібною на історії, які поширювалися про Грузію. Нібито українські вірусологічні лабораторії проводять випробування хімічної зброї на українцях.

НАТО готується до війни з Росією (5 випадків)

НАТО, як завжди, – головний ворог, який готується до війни із Росією та направляє війська у Європу. При цьому Альянс, віроломно, «не питаючи дозволу» у держав-членів, розгортає свої системи протиракетної оборони де йому заманеться.

Треба відмітити, що це дуже зручне пояснення для власного населення, чому стільки бюджету РФ йде на військовий комплекс. Так само, як і відповідь на незручне питання: чому найближчі до Росії країни так прагнуть стати частиною НАТО.

У продовженні попередньої теми, роспропаганда дванадцять разів називала захід – ворогом, який прагне знищення Росії та виснаження її ресурсів. Також США і Польща, нібито, сіють розбрат між Білоруссю і Росією. А Штати, окрім Східної Європи, використовують «кольорову революцію» у Гонконзі для дестабілізації ситуації у Китаї.

У той самий час сам захід, за інформацією Кремля, «переживає моральне та фізичне розкладання».

Якщо коротко – Джордж Сорос – зло. А країни Балтії, які переживають процес деіндустріалізації і деінтелектуалізації, можна врятувати від вимирання тільки за допомогою людей, що народилися в Конго, Зімбабве… «Таким чином роспропаганді вдається одним махом дискредитувати проблему зміни клімату, самі країни Балтії і їх політику, а також Грету Тунберг», - вважають експерти.

«Нє віноватая я…»

Логічним висновком усієї дезінформації, яку поширює роспропаганда, є теза, що «Росія ні у чому не винна». Зокрема, США першими порушили Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД). Саме тому Росія також почне розробку ракет середньої дальності.

Також традиційні тези, що РФ не веде військові дії проти України, а Крим нібито належав Росії до 1980-х років, і «повернувся» шляхом всенародного референдуму. Тож РФ – не учасниця конфлікту, а посередник.

Можливо, деякі новини з цього переліку нам здаються смішними і недолугими, але якщо ви пересічний мешканець РФ, який звик вірити лише традиційним джерелам інформації та державним ЗМІ, у вас від подібного просто не може не виникнути зовсім інша картина світу. Всі попередні випадки дезінформації добре вкладаються у ідеологію так званого «русскава міра», де усі проти Росії, а усі «братні» народи свідомо намагається пересварити «загнівающій» захід. Звідси – РФ – бастіон моральності, а росіяни – «народ-освободітєль», який «може повторіть».

Oksana Kuzan – #ВимкниРосійське



9

Коментарі

11.11.19, 10:45

Так і є! Останній бастіон моральності*brav o*

    21.11.19, 11:39

    Вы эту бредятину еще и разбираете, всем же уже понятно, что собаки отрабатывают свою кость и будут лаять, пока хозяин говорит. У нас тоже не лучше, сериальчик показали и как слабоумные побежали голосовать за какого то чувака, который им пальчик из экрана показал.

      31.11.19, 11:54Відповідь на 2 від MV1

      Вы эту бредятину еще и разбираете, всем же уже понятно, что собаки отрабатывают свою кость и будут лаять, пока хозяин говорит. У нас тоже не лучше, сериальчик показали и как слабоумные побежали голосовать за какого то чувака, который им пальчик из экрана показал.Контрпропаганда. Елемент спростування і фільтрування фальшивок теж важливий

        41.11.19, 14:28

        Підарашка стягує військовий хлам до кордонів України і готується вийти з гуманітарних конвенцій не просто так. Та ще й нову партію "гуманітарки" приперли.
        Кацапи готуються до великої війни з Україною поки місцевих довбойобів надрочують на мир любою ціною

          51.11.19, 15:04Відповідь на 4 від Дождь!

          Підарашка стягує військовий хлам до кордонів України і готується вийти з гуманітарних конвенцій не просто так. Та ще й нову партію "гуманітарки" приперли.
          Кацапи готуються до великої війни з Україною поки місцевих довбойобів надрочують на мир любою ціною
          "Є український феномен. Феномен мудрого народу в тому, щоб піднімаючись поступово вгору, на пів дороги всратись, зробити історичну херню світового маштабу. Потім взяти бандуру і співати про важку долю"

            61.11.19, 17:56Відповідь на 3 від RedDina

            Вы эту бредятину еще и разбираете, всем же уже понятно, что собаки отрабатывают свою кость и будут лаять, пока хозяин говорит. У нас тоже не лучше, сериальчик показали и как слабоумные побежали голосовать за какого то чувака, который им пальчик из экрана показал.Контрпропаганда. Елемент спростування і фільтрування фальшивок теж важливийну может, тут уже их чудесных бредней за столько лет насобиралось такое количество, что не грех и институт "Лжи и пропаганды России" открыть, целые энциклопедии можно печатать, такой себе стартап )