хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

"Русскій мір" несе катування і страждання

Кіборг Ігор Брановицький потрапив у полон під час оборони Донецького аеропорту. Аби врятувати від тортур своїх побратимів, він назвав себе тим кулеметником, якого розшукували російські бойовики. Після жорстоких катувань Ігор був застрелений у полоні одним із ватажків бойовиків.

"Кімната вся була в засохлій крові — стеля і стіни. Мене били вчотирьох. По всіх частинах тіла. Особливо ногами в груди. Мене били близько 15 хвилин, потім втратив свідомість. Я опритомнів в іншій кімнаті. Це був колишній холодильник. Заходили якісь люди, пинали мене ногами — перевіряли, чи я живий. Мене не годували, води не давали, в туалет не виводили. Холодильник був герметичним. Повітря вистачало на кілька годин. Так я пролежав три доби". А це спогади чоловіка, який пройшов “підвали” бойовиків і вижив. (https://www.pravda.com.ua/columns/2019/06/5/7217143/)

За 5 років гібридної війни з Росією ми знаємо про багато випадків нелюдського поводження з полоненими — військовими та цивільними, знаємо про катування та психологічний тиск. Імітації страт, удушення, побиття та підпалювання тіла, здерту шкіру, відрізані кінцівки та поламані кістки, зґвалтування та застосування електричного струму — про все свідчать українці, які пройшли полон російських бойовиків на окупованих територіях. (https://ssu.gov.ua/ua/pages/200) Це також документують свідки та міжнародні правозахисні організації. За даними правозахисників, кожен другий цивільний та майже 90% військових, які потрапили в полон, зазнали катувань. 

(https://www.ohchr.org/EN/Countries/ENACARegion/Pages/UAReports.aspx

https://www.radiosvoboda.org/a/27394245.html)

Росія уже 5 років вчиняє злочини проти українських громадян — катує полонених військових та цивільних, вбиває поранених, вдається до психологічного тиску та позбавляє людей критично необхідної медичної допомоги. Катують також вагітних жінок і дітей.

Це стосується й українських полонених, яких утримують у російських тюрмах та окупованому Криму. Важкохворого Едема Бекірова, попри рішення Європейського суду з прав людини, Росія так і не доправляє до лікарні. Поранені українські моряки за 7 місяців так і не отримали якісної медичної допомоги. Павло Гриб, якого російська ФСБ підступно викрала, довгий час не мав доступу до необхідних медикаментів та медичної допомоги. Мало не всі українські бранці розповідають про катування і психологічний тиск.

Сьогодні Міжнародний день на підтримку жертв катувань. Маємо вкотре вимагати від Росії виконувати свої міжнародні зобов’язання в повному обсязі. Адже вона є стороною Конвенції проти катувань та Європейської конвенції про запобігання катуванням. Вимагати звільнення українських полонених — моряків, військових, активістів — всіх, кого Кремль роками тримає в полоні.

Маємо і всередині країни працювати над притягненням до відповідальності причетних до катувань. Важливим кроком є зокрема ухвалення законопроекту про військових злочинців. На шостий рік війни Верховна Рада підтримала його в першому читанні — очікуємо остаточного затвердження законопроекту #9438. Він виокремить злочини проти людяності та дасть змогу карати винних у катуванні полонених, обстрілах житлових кварталів Маріуполя та маршрутки під Волновахою.

Маємо притягнути до відповідальності воєнних злочинців та тих, хто скоював злочини проти людяності.


З ФБ Уляна Супрун




16

Коментарі

126.06.19, 14:42

там поддержка от россии
здесь поддержка от америки
то кто против кого воюет?

    226.06.19, 15:03

    Теряем лучших. А всякая мразь еще и подгавкивает с диванов.

      326.06.19, 16:46

      Орда завжди з несамовитою жорстокістю ставилася до полонених.
      Причому і до своіх також. З німецьких лагерів своіх полонених гнала у Сибір.
      Розстріл полонених поляків у Катині - це теж саме що робили і гітлерівці.
      Цим Орда намагається залякати світ.

        426.06.19, 17:07

        рашистські недолюдки

          Гість: сонный

          527.06.19, 04:56

          рашистські недолюдки.А "Полина_Я" продала пленых этим недолюдкам за обещяние Зе

            Гість: Йа Бохдажко

            630.06.19, 00:06Відповідь на 2 від GalinaKiev

            Теряем лучших. А всякая мразь еще и подгавкивает с диванов.Лучших вы потеряли ещё осенью 2014-го, когда Иловайск показал, что войнушка перестала быть весёлой беззаботной компанией грабежей и мародерства и превратилась в реальную войну. И поняв это практически ВСЕ командиры коммерческих, то есть, сорри, добровольческих батальонов дружно побросали своих подчинённых гнить в окопах и попристраивали свои пухлые задики в мягкие парламентские кресла. После того как рыба начала гнить с головы, то есть с комбатов-дезертиров, начался планомерный падеж добробатов, - увидев, что дело пахнет керосином а начальство успешно дезертировало, рядовые тоже поразбегались кто куда. Такие вот патриоты хреновы. И теперь эта мразь, ты права, подгавкивает с диванов, призывая воевать до последнего.

              Гість: Йа Бохдажко

              730.06.19, 00:10Відповідь на 2 від GalinaKiev

              И у меня, конечно, вопрос: Улечке скучно и нечем заняться? У неё в медицине уже все в таком ажуре, что она от скуки решила заняться российско-украинскими отношениями? Может, пусть для начала своим делом займётся? А в наших с рашкой отношениях мы уж как нибудь без сопливых разберёмся?

                Гість: Йа Бохдажко

                830.06.19, 00:18Відповідь на 2 від GalinaKiev

                Ну и, разумеется, о нелюдском отношении к пленным. Не успеют у нас кого-то освободить из тамошнего плена, как тут как тут появляются бравые СБУшники и начинают шить бедолагам очередное дело. Заставляя пацанов горько пожалеть, что их освободили. Так что Барановскому в определённом смысле даже повезло. Ведь если бы он выжил, и его обменяли, статистика гласит, что его судьба тоже не была столь радужной, как нам тут пытаются рассказать.

                  97.07.19, 11:45Відповідь на 1 від atttonikam

                  Від Америки одні обіцянки, Джавеліни дали, а працювати ними не дозволяють поки еРеФія не піде в атаку через кордон! А "гаранти" територіальної цілісності та безпеки України у Європі взагалі суки продажні.

                    108.07.19, 17:45Відповідь на 9 від Nikolka

                    Джавеліни дали, а працювати ними не дозволяють поки еРеФія не піде в атаку через кордон!. цикава информация
                    и зовсим не дивина
                    взагали росию нема за що осуджувати...росия робить те семе що и америка
                    тобто сильный мае право над слабким...так воно и коиться...
                    прихисток вид америки - це нагла брехня украинських христопродавцив....
                    це те шо кажуть = не вмер так здох...
                    америка не альтернатива росии...це те саме багно
                    там не буде ни грошей ни достатку...
                    добрий приклад - томос вид проамериканського констант.патриархату
                    тут я дуже згоден з Филаретом....але я про подибне весь час нагадую...
                    а Филарету тильки потим дойшло - шо одне лайно не краще иншого
                    ще раз - Христианський Монархизм(по новитньому) це единый вихид в безпеку и добробут