Про співтовариство

Співтовариство має на меті подавати матеріали з важливими знаннями для думаючих людей. Все має бути українською мовою за рідкісними винятками цитування в оригіналі.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Знання є сила

Зеля на 21 лютого 2022 року очима чужими


Гуморист, який став президентом, серйозно задурений

КИЇВ, Україна — Неважко здогадатися, чого саме зараз жадає президент України Володимир Зеленський: одного звичайного дня.

Комік, який став президентом, звичайно, ніколи не уявляв, що робота буде настільки напруженою. По-перше, він заплутався в імпічменті Дональда Трампа. Тоді йому довелося боротися з пандемією Covid. А тепер перед ним стоїть перспектива повномасштабного вторгнення Росії.

Росія, звісно, веде війну на сході України з 2014 року. Але зараз загроза повна: біля кордонів України та в сепаратистських регіонах зібралося до 190 тис. російських військ, і вторгнення, що принесе спустошення та катастрофу, може статися будь-який час. Це дуже серйозна ситуація. А пан Зеленський, який більшу частину свого життя виступає в ролі коміка , у нього на голові.

Коли пан Зеленський прийшов до влади в Україні у 2019 році, перетворивши свою телевізійну славу на зіркову політичну кар’єру, ніхто не знав, чого очікувати. Його опоненти казали, що він настільки недосвідчений, що неминуче стане катастрофою . Його прихильники думали, що він відірветься від старих шляхів і покінчить з корупцією. Його найжорсткіші критики стверджували, що пан Зеленський, російськомовний чоловік, народжений на сході України, майже продасть країну Росії. Інші казали, що він маріонетка олігарха .

Проте правда більш прозаїчна. Пана Зеленського, шоумена та виконавця, розкрила реальність. І це виявило, що він жахливо посередній.

Після майже трьох років перебування на посаді стає зрозумілим, у чому проблема: тенденція пана Зеленського ставитися до всього як до шоу. Жести для нього важливіші за наслідки. Стратегічні цілі приносяться в жертву короткостроковим вигодам. Слова, які він використовує, не мають значення, якщо вони розважальні. А коли відгуки погані, він перестає слухати і оточує себе шанувальниками.

Він почав яскраво. На початку свого перебування на посаді пан Зеленський володів більшою владою, ніж будь-хто з його попередників. Його популярність і привабливість проти істеблішменту дали йому парламентську більшість, добірний кабінет і мандат на реформу. Спочатку здавалося, що це працює. Його уряд відкрив ринок сільськогосподарських угідь і розширив цифрові послуги по всій країні. Він розпочав величезну програму будівництва доріг , заявивши, що хоче, щоб його пам’ятали як президента, який нарешті побудував хороші дороги в Україні.

Але успіхи в основному на цьому зупинилися. Інший великий проект пана Зеленського, кампанія, яку він називає «деолігархізацією», яка спрямована на обмеження впливу дуже багатих, виглядає більше як піар-хід, ніж серйозна політика. Незважаючи на його передвиборні обіцянки, прогресу в боротьбі з корупцією не досягнуто. За даними Transparency International, Україна залишається третьою найбільш корумпованою країною в Європі після Росії та Азербайджану. Антикорупційні та правоохоронні органи або гальмують , або керують лояльними , призначеними президентом.

Здається, корупція не дуже хвилює пана Зеленського — принаймні, коли причетні до нього близькі. У березні 2020 року, коли брата його керівника апарату спіймали на тому, що він пропонував державні посади за гроші, пан Зеленський нічого не зробив. Зовсім нещодавно високопоставлений депутат потрапив на камеру , коли він п’яний пропонував хабар поліцейському на місці автомобільної аварії, яку він міг спричинити. Громадськість обурилася, але пан Зеленський пробурмотів несхвальний коментар і пішов далі. Навіть красиві нещодавно побудовані президентські дороги викликають суперечки . Вважається, що процес закупівлі сфальсифікований , а ціни зависокі .

Скандали та толерантність до корупції підірвали популярність пана Зеленського. Шістдесят два відсотки українців не хочуть, щоб він балотувався на вибори, і якби вибори відбулися сьогодні, він набрав би близько 25 відсотків голосів – менше, ніж 30 відсотків, які він легко виграв у першому турі. вибори 2019 року. Він, швидше за все, виграє, але історичні 73 відсотки, які він набрав у другому раунді, нагадують нам далекий спогад.

Не допомагають і напружені стосунки президента з пресою. Колишній актор, який звик до оплесків, пан Зеленський, як відомо, тонкошкірий, коли йдеться про критику та складні запитання. Він помітно роздратований традиційними журналістами: у листопаді цей крихкий підхід призвів до непристойних конфронтацій на прес-конференції.

Не тільки медіа, з якими пану Зеленському важко працювати. Перший рік його керівництва був хаотичним. Його наспіх зібрана команда швидко розпалася , і вчорашні союзники перетворилися на деяких із його найсуворіших критиків. Постійно відбувалися перестановки . Новим міністрам давали дуже мало часу, щоб проявити себе, і їх виганяли, якщо вони цього не робили.

Згодом відтік припинився, але дорогою ціною. Пан Зеленський, вражений наслідками, почав в основному покладатися на лояльних, а не на кваліфікованих. Колишній кінопродюсер і давній друг був призначений головою апарату, приєднавшись до інших друзів і довірених осіб пана Зеленського у володінні величезною владою. Службу безпеки контролює друг дитинства , колишній корпоративний юрист, а партією президента в парламенті керує лояльний колишній ІТ-бізнесмен . Коло навколо президента стало луною.

У процесі пан Зеленський перетворився на версію політика, проти якого він агітував: острівний, замкнутий, оточений чоловіками. За звичайних обставин цього було б досить погано. Але зараз, коли Україні загрожує Росія, це може вплинути на рішення пана Зеленського.

Останніми тижнями це стає дедалі зрозумілішим. Оскільки Захід застосовував мегафонну дипломатію, щоб перешкодити вторгненню, пан Зеленський намагався применшити загрозу . Але це зрозуміле намагання спроектувати спокійні та стійкі невпевнені ринки було підірвано його ефектним стилем.

У січні, наприклад, у неголосному зверненні пан Зеленський фактично висміяв українців за їхню схильність до паніки та висміяв можливе вторгнення. Вже наступного дня він заявив, що Росія може вторгнутися до Харкова , другого за величиною міста України. Замість того, щоб втішитися, країна була розгублена. Не дивно, що 53 відсотки українців вважають, що пан Зеленський не зможе захистити країну, якщо буде вторгнення.

Проте поведінка пана Зеленського, дивна аж до безладної, приховує істину: у нього немає хороших варіантів. З одного боку, будь-які поступки Росії, зокрема щодо конфлікту на сході України, ймовірно, виведуть сотні тисяч людей на вулиці, погрожуючи йому долею Віктора Януковича , президента, поваленого революцією в 2014 році. З іншого боку, рух проти Росії ризикує дати Кремлю привід для смертельної вторгнення.

Шоу, звісно, має тривати. Криза триває. Але виступ президента — напружений, незграбний, часто недоречний — навряд чи допомагає.


Остання тема Олбрайт - політична смерть Путина


 
40404
Прогноз падіння Путіна.  Остання стаття Олбрайт
Мадлен Олбрайт точно передбачила війну в Україні, реакцію Заходу на неї і наслідки для РФ
Держсекретар США у 1997-2001 роках Мадлен Олбрайт померла 23 березня у Вашингтоні у віці 84 років.

Мадлен Олбрайт стала першою жінкою на посаді Держсекретаря США. Олбрайт була однією з центральних постатей адміністрації президента США Білла Клінтона. На чолі американської дипломатії вона виступала за розширення НАТО та бомбардування Югославії у 1999 році.

23 лютого - за день до російського вторгнення в Україну - The New York Times  колонку Олбрайт про тоді ще очікувану війну. Вона стала останньою колонкою колишнього Держсекретаря та багато в чому пророчою.

Зустріч із Путіним

Олбрайт виявилася першою з найвищих державних осіб США, кому довелося зустрітися з Володимиром Путіним у його новому статусі чинного президента Росії. Про цю зустріч Олбрайт згадує у колонці. За її словами, тоді в адміністрації Клінтона мало що знали про Путіна крім того, що свою кар'єру він починав у КДБ. 

”Я сподівалася, що наша зустріч дозволить мені придивитися до цієї людини і оцінити, чим її раптове піднесення загрожує американо-російським відносинам, які переживали серйозний спад на тлі війни в Чечні. Ледве розташувавшись навпроти нього за невеликим столиком у Кремлі, я відразу з подивом відзначила разючий контраст між Путіним та його харизматичним, галасливим попередником Борисом Єльциним. Єльцин лестив, хвалився і всіляко намагався пустити пилюку в очі — Путін же, навпаки, скоєно беземоційно і не користуючись ніякими шпаргалками говорив про свою рішучість воскресити російську економіку і розтрощити чеченських бунтівників. Дорогою додому я записала свої враження. "Путін невисокий, блідий, - писала я, - і холодний настільки, що нагадує рептилію". За його словами, він розумів причини падіння Берлінського муру, але не очікував, що весь Радянський Союз теж розпадеться слідом за нею. "Путіна бентежить те, що сталося з його країною, і він має намір відродити її велич", - згадує Олбрайт.


Прогноз вторгнення

Ревізіоністське та абсурдне твердження Путіна, ніби Україна “повністю сформована Росією” і, по суті, штучно вирвана з Російської імперії, повністю узгоджується з його викривленою картиною світу загалом, - зазначає Олбрайт. За її словами, промовою Путін заклав ідейний фундамент для повномасштабного вторгнення.

“Протягом двадцяти з лишком років, що минули з нашої зустрічі, Путін прокладав свій курс, планомірно відмовляючись від демократичного розвитку на користь сталінських схем. Він зосередив у своїх руках політичну та економічну владу, послідовно переманюючи на свій бік або знищуючи потенційних суперників та паралельно розширюючи сферу російського впливу в країнах колишнього СРСР. Як і інші авторитарні правителі, Путін не бачить різниці між своїм благополуччям та благополуччям всього народу, а опозиційні погляди прирівнює до зради. Він упевнений, що американці — не більше, ніж дзеркальне відображення його власних цинізму та спраги влади, і що у світі, де всі брешуть, він теж не повинен говорити правду. І оскільки він переконаний, що США домінує у своєму регіоні, спираючись виключно на грубу силу, йому здається,

Ще 23 лютого екс-держсекретар передбачила, що замість того, щоб вимостити шлях Росії до величі, вторгнення в Україну призведе Путіна лише до безчестя, дипломатичної ізоляції його країни, непоправної шкоди для її економіки та стратегічної вразливості перед зміцнілим і згуртованим Західним альяном. 

“Війна, яка без сумніву виявиться кривавою та катастрофічною, витягне з Росії всі ресурси і призведе до втрати безлічі життів, а також змусить Європу терміново зживати небезпечну залежність від російських енергоносіїв. І, звичайно ж, в самій Україні російське вторгнення зіткнеться з лютим збройним опором, який супроводжуватиметься діяльною підтримкою Заходу. І республіканці, і демократи зараз спільно працюють над виробленням пакету ухвал, які дозволять активніше постачати в Україну озброєння. Отже, нічого навіть віддалено схожого на повторення російської анексії Криму в 2014 році чекати не доводиться. Швидше події розвиватимуться за сценарієм провальної радянської окупації Афганістану у 1980-х роках”, - написала Олбрайт.

”Україна має безумовне право на суверенітет, незалежно від того, з ким їй довелося сусідити. У наші дні це визнають усі великі держави — і Путіну також доведеться це визнати. Саме ця ідея є основою західної дипломатії останніх років. І саме вона відрізняє світ, у якому править закон, від того, у якому панує хаос”, - наголосила екс-держсекретар.

Чим сильніші санкції про РФ - тим скоріше настане мир

План з порятунку України: Польща, Словенія та Чехія назвали 10 пунктівЗа словами Моравецького, зараз потрібно провести межу, яку Путін не може перейти. Інакше він піде лише далі 
Польща, Словенія та Чехія підготували план порятунку України. Список дій складається із 10 пунктів, які, на думку лідерів цих країн, ЄС має здійснити для припинення війни в Україні. Про це прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкій у виданні Politico.

План Польщі, Чехії та Словенії: 

  1. Відключити всі російські банки від міжнародної платіжної системи SWIFT, щоби російська економіка не адаптувалася до нових умов.
  2. Запровадити єдину політику притулку для російських солдатів, які відмовляються служити режиму у Москві.
  3. Цілком зупинити російську пропаганду в Європі.
  4. Блокувати російські кораблі у портах.
  5. Ввести блокаду автомобільного транспорту в Росію та з Росії.
  6. Запровадити санкції не лише щодо олігархів, а й проти всього бізнесу.
  7. Зупинити видачу віз усім громадянам Росії, які хочуть в’їхати до ЄС. 
  8. Запровадити санкції проти всіх членів партії "Єдина Росія".
  9. Ввести повну заборону на експорт у Росію технологій, які можуть бути використані у військових цілях.
  10. Виключити Росію із усіх міжнародних організацій. 

Воно далі гне своєї і тим все сказано

Путін вигадав нову "причину" вторгнення в Україну
 16 березня 2022
Путін вигадав нову причину вторгнення в Україну
Російський президент заявляє, що запровадження військ на Донбас було б недостатньо для усунення загроз для РФ.
Президент Росії Володимир Путін у середу, 16 березня, виправдав початок війни проти України тим, що якби російські війська діяли лише на Донбасі, це не призвело б до ліквідації загрози, а там пролягла б нова лінія фронту.
 
"У нас не залишався інший варіант для забезпечення безпеки Росії", - заявив він.
 
Також він знову заявив, що Росія не має на меті окупувати Україну.
 
"Поява російських військ під Києвом чи в інших міст України пов'язана не з намірами окупувати цю країну. У нас немає такої мети. Щодо тактики бойових дій, то вона повністю себе виправдала", - заявив Путін.
 
Президент РФ знову стверджує, що Україна готувалася створювати ядерну зброю. "У найближчому майбутньому пронацистський режим у Києві міг отримати ядерну зброю, метою була б Росія", - заявив він.
 
Також Путін заявив, що українській владі різними каналами було запропоновано вивести війська з Донбасу, але вони не захотіли.
 
Він заявив, що тактика Міноборони РФ щодо війни в Україні "повністю себе виправдала" - робиться все, щоб уникнути втрат серед мирного населення;
 
Крім того, Путін знову заявив, що до війни Україну підштовхує Захід, постачаючи зброю та "найманців".
 
"Не допустимо, щоб Україна служила плацдармом для агресивних дій щодо Росії", - заявив Путін.
 
Як повідомлялося, напередодні Сенат США ухвалив резолюцію, яка засуджує Путіна як військового злочинця. 

Військовие експерт Петро Черник





Є один цікавий факт: юридично війни немає, бо ні РФ не оголосила її, ні Україна. Воєнний стан в країні є, а війни нікому не оголошено ВРУ, отже то є військовий конфлікт, де ми не можемо воювати на території агресора, а жаль. Без знищення тилу перемога над ворогом дуже проблемно, хоча санкції можуть в тому посприяти. Також безглуздо вимагати "закрити небо над Україною" від когось стороннього чи допомогти союзними військами, коли це є локальний конфлікт. Все дуже і дуже не просто.


Пілоти-вбивці мирних громадян України з РФ

Розвідка опублікувала другий список російських пілотів-убивць
Розвідка опублікувала другий список російських пілотів-убивць
08.03.2022 14:31
Головне управління розвідки МОУ оприлюднило перелік військових злочинців 2-го змішаного авіаполку 21-ої змішаної авіадивізії повітряних сил РФ (аеродром "Шагол", м. Челябінськ).

Як передає Укрінформ, про це повідомляють на сайті Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Ці злочинці беруть участь у вбивствах мирних громадян України та здійсненні ракетно-бомбових ударів по українських містах.

Так, до переліку увійшли пілоти: підполковник Губін Борис Володимирович; майор Руньов Дмитро С.; майор Нечай Сергій А.; майор Красноярцев Олександр Васильович (збитий 05.02.2022, полон); майор Габітов Артур Р.; майор Хитров Денис Сергійович; капітан Губайдулін Артур Р. (збитий 28.02.2022, евакуйовано); капітан Савенко Денис; капітан Клешнін Іван; капітан Стрижаков В’ячеслав.

Також штурмани: майор Борона Максим М. (збитий 28.02.2022, евакуйовано); майор Криволапов Костянтин Володимирович (збитий 05.02.2022, загинув); майор Гатаров Равіль Р.; капітан Устьянцев Костянтин; капітан Фахразієв Вадим; капітан Корецький Станіслав; капітан Павлов Олександр; капітан Курленков Анатолій; ст.лейтенант Лукін Антон; ст.лейтенант Курсанін Олег.

Крім того, ГУР вказує ідентифікований особовий склад організаційно-штатної стуктури 2-го змішаного авіаполку (військова частина 86789). Управління: командир полку – полковник Карнаухов Дмитро Юрійович; заступник командира полку – підполковник Страхов Олександр Володимирович; заступник командира полку з льотної підготовки – вакант; начальник штабу – вакант; заступник командира полку з військово-політичної роботи – майор Кукрадзе Богдан Арсенович;

У ГУР повідомляють і про 1-шу ескадрилью на 12 Су-34 (бортові номери 01-12 “червоний”): комеск – підполковник Губін Борис Володимирович; заступник комеска – підполковник Каніщев Євгеній Миколайович;

Як раніше повідомлялося, Головне управління розвідки МОУ оприлюднило перелік військових злочинців військово-морського флоту (ВМФ) росії, які беруть участь у вбивствах мирних громадян України та здійсненні ракетних обстрілів українських міст. Також ГУР оприлюднило перелік пілотів ВКС рф, що бомблять українські міста, а також їхні сторінки в соцмережах та родинні зв'язки.

4 березня, — генштаб ЗСУ

Оперативна інформація про військові дії на ранок 4 березня, — генштаб ЗСУ 
04.03.2022 08:30 · Олександр Коптєв 


На дев'яту добу героїчного протистояння українського народу російському військовому вторгненню спостерігається активізація сил РФ за декількома напрямками, головним з яких залишається Київ. Також почастішали випадки військових та інформаційних провокацій. Про це повідомляє Відкритий з посиланням на прес-службу Генштабу Збройних сил України.  За інформацією Генштабу, пожежу в навчально-тренувальному корпусі Запорізької АЕС у м. Енергодар було ліквідовано. Жертв та постраждалих немає. Основні зусилля окупантів зосереджені на оточенні Києва та ослабленні опору у заблокованих населених пунктах. У ході виконання цього завдання угруповання ЗС РФ вичерпали основну частину оперативних резервів та розпочали підготовку з перекидання додаткових сил та засобів з Південного та Східного військових округів. Другі ешелони та більшість оперативних резервів угруповань ворога введено в операцію. На Волинському напрямку противник силами двох БТГр перейшов у оборонні дії у районах населених пунктів Поліське та Кухарі. Не виключається, що окупант здійснюватиме збройні провокації на кордоні з метою втягування збройних сил Білорусі у війну проти України. На Поліському напрямку угруповання окупантів, що складається з військових частин Східного військового округу силами до п'ятнадцяти БТГр проводить наступальну операцію у смузі Козаровичі, Вишгород, Фастів, Обухів, зосередження зусиль на напрямі Бишів, Українка. У боротьбі за кордони в районі населених пунктів Поліське, Кухарі, Бородянка, Бишів, Гореничі, Демидів ворог частково втратив наступальний потенціал. Основні сили противника блоковані та зупинені у районі Макарова. Окупанти відійшли від Бучі та аеродрому Гостомель. На Сіверському напрямку угруповання військ Центрального військового округу силами до чотирнадцяти БТГр, і навіть 14 армійського округу Північного флоту проводить наступальну операцію смузі Остер, Зазимье; Березань, Вишеньки, зосереджуючи зусилля на напрямках Києва. Одночасно ворог проводить перегрупування з метою продовжити наступ у напрямку Броварів. На Слобожанському напрямку угруповання військ Західного військового округу силами до шістнадцяти БТГр проводить наступальну операцію, зосереджуючи зусилля на напрямі Новомосковська. Блокує Харків із півночі. Захопив Балаклів. Противник не досяг успіху в районі Охтирки і зосередив основні сили в районі Гадяча та Зіньківа. На Донецькому напрямку угруповання ворога силами 1 та 2 армійських корпусів, посиленими сім'ю БТГр зі складу 8 армії, продовжують наступальні дії для розвитку тактичного успіху на Новоайдарському, Волноваському та Маріупольському напрямках. Вони увійшли до населеного пункту Новоолександрівка. Маючи значну перевагу в техніці, противник зачепив Маріуполь. У Луганському напрямку противником ведуться бойові дії у напрямку н.п. Старобільськ. На Таврійському напрямку ворог силами до п'ятнадцяти БТГр зосередив зусилля на напрямі Миколаїв – Вознесенськ. Після перегрупування та введення частини оперативних резервів у складі 8 БТГр окупант продовжує наступ у напрямку Запоріжжя, частиною сил – на Маріуполь. Відзначено введення в операцію десантно-штурмових підрозділів ЗС РФ у напрямку Миколаєва. Окупанти були зупинені на Миколаївському напрямку, але мали частковий успіх у напрямку Вознесенська. Відзначено переміщення великої кількості автомобільної техніки з тимчасово окупованої території Криму, де окупанти здійснюють перевезення злочинців з місць виконання покарань для організації заворушень у Миколаївській області. У Чорному морі морське угруповання російських військ виведено з морських баз із завданням вражати надводні сили українських ВМС. Водночас, противник продовжує підготовку до висадки морського десанту в районах Затоки, Чорноморська. Прикриття груп здійснює загін кораблів вогневої підтримки та ракетна катерна ударна група. Для придушення системи протидесантної оборони України на чорноморському узбережжі відзначено залучення бомбардувальників Су-24М та зафіксовано скидання касетних бомб РБК-500. Прикриття постачали винищувачі Су-30СМ. У всіх напрямках противник має втрати, демотивовані окупанти здаються у полон і кидають техніку. Боротьба продовжується! Перемога буде за нами! Слава Україні!

Источник:https://opentv.media/operativnaya-informatsiya-o-voennyh-dejstviyah-na-utro-4-marta-genshtab-vsu

Усе було наперед відомо - все інше тільки маскування



Що не так із російською версією подій на Донбасі - відео, пророцтва та стрілки годинників Андрій Захаров ВВС 8 годин(и) тому Путин АВТОР ФОТО,KREMLIN.RU Росія визнала самопроголошені "ДНР" та "ЛНР" після "загострення" ситуації на сході України. Такою є офіційна версія подій. Однак є непрямі свідчення - від пророцтва Володимира Жириновського до метаданих відео та годинника Сергія Шойгу, - які руйнують образ раптового загострення та стрімкого визнання республік. ВВС зібрала всі ці свідчення. "Референдум" про незалежність Донбасу. Як це було насправді в 2014-му Як виглядає російська версія подій У четвер, 17 лютого, на лінії зіткнення на сході України нібито різко зросла кількість обстрілів території самопроголошених "ДНР" та "ЛНР". Наступного дня керівники обох утворень - Денис Пушилін та Леонід Пасічник - заявили про евакуацію дітей, жінок та літніх людей до Росії. Тоді ж на парковці біля будівлі адміністрації "ДНР" у Донецьку вибухнув армійський "уазик": місцева влада заявила, що це був теракт, організований українськими диверсантами. длинная линейка 17 лютого відбувся реальний обстріл Станиці Луганської на підконтрольній Україні території, внаслідок частково зруйнували дитячий садочок з дітьми. В "ЛНР" спочатку намагались переконати, що цей садочок був на їхній території. длинная линейка Станиця Луганська. На Донбасі бойовики обстріляли дитячий садок, є поранені. Що відомо "Ленін створив сучасну Росію, а не Україну". Історики про скандальну промову Путіна У наступні дні, згідно з тією ж офіційною російською версією, обстріли продовжилися. В результаті Донецьк частково залишився без води, а Луганськ - без газу. Як каже російська влада, українські снаряди почали залітати й на російську територію. Один із них нібито зруйнував російську прикордонний пост, а інший - господарську споруду на прикордонному хуторі. Нарешті, за даними російської влади, у ніч на понеділок відбулися навіть два бойових зіткнення російських прикордонників з "українськими диверсантами", які нібито зайшли на територію Росії (Україна навіть сам факт таких зіткнень заперечує). І тоді глави "ДНР" та "ЛНР" звернулися до Росії з проханням про визнання. "Ситуація на Донбасі знову набула критичного, гострого характеру", - з цієї фрази почав своє звернення до народу президент Росії Володимир Путін перед тим, як майже на годину зануритися в історію України. А потім коротко оголосити про рішення визнати "ДНР" та "ЛНР". Але у цій версії є нестикування. Зізнання Мішустіна На засіданні Ради Безпеки Росії, на якому найближче оточення Путіна по черзі висловлювалося за визнання "ДНР" та "ЛНР", прем'єр Михайло Мішустін несподівано відверто сказав: "Ми вже багато місяців ведемо підготовку до можливої, відповідно, реакції до визнання "ЛНР" і "ДНР". Я маю на увазі насамперед імпортозаміщення та аналіз усіх ризиків, з якими ми можемо зіткнутися у разі прийняття таких рішень". Радбез АВТОР ФОТО,KREMLIN.RU Підпис до фото, Виступ російського прем'єра Таким чином, голова російського уряду фактично заявив, що чиновники вже давно серйозно розглядали можливість запровадження проти Росії санкцій у відповідь на визнання двох самопроголошених республік. Тим часом аж до останнього моменту Росія на офіційному рівні була послідовним прихильником виконання мінських угод, які передбачають інтеграцію двох регіонів назад до складу України. Пророцтво Жириновського Наприкінці грудня на останньому 2021 році засіданні Держдуми представники всіх фракцій виступали щодо тих питань, які їм здаються важливими. Голова фракції ЛДПР Володимир Жириновський присвятив свою промову протистоянню із Заходом - саме тоді Росія направила свої вимоги щодо безпеки до США та НАТО. Він висловив побоювання, що Захід може "забалакати" пропозиції Росії, а потім сказав буквально таке: "Бо так може бути: так, потім, так, потім, так, зустрінемося в Женеві, в Гельсінкі, так, ми подивимося ... Ні! Або виконують, або запускайте інший варіант, але ніколи більше не повинно бути: 22 червня о четвертій ранку". Нехай краще буде..." Жириновський у лікарні. Скандальний антиукраїнський політик має важкий ковід, пишуть ЗМІ Пропустити подкаст і продовжити подкаст Що це було Що це було Головна історія тижня, яку пояснюють наші журналісти Випуски Кінець подкаст На цьому моменті йому відключили мікрофон. А коли увімкнули, він заявив: "...нехай краще буде: 22 лютого о четвертій ранку - 2022 року! Цей рік іде, за східним календарем рік Бика, упертого, а цей, 2022-й - рік Тигра: це ривок, стрибок , це російський Тигр. Не дарма ж рятували амурського тигра на Далекому Сході, ось тепер нехай у зовнішній політиці буде такий самий результат. Ось це тішить!" "Не треба брязкати зброєю, треба сказати: давайте виконувати, а якщо відмовляєтесь - тоді ми можемо прийняти іншу програму, а яку - ви відчуєте о 4 годині ранку 22 лютого. Я хотів би, щоб 2022 рік був роком мирним, але я люблю правду. Ось 75 років кажу правду!" - продовжив політик. Тоді цієї емоційної промови ніхто не помітив. Соцмережі та медіа звернули на неї увагу вже після того, як 18 лютого розпочалася евакуація населення з Донбасу. Чи це збіг, чи Жириновський справді щось знав, але його пророцтво майже збулося: російські війська після визнання Москвою незалежності "ДНР" і "ЛНР" стали заходити на їхню територію в ніч на 22 лютого. Метадані відео Звернення лідерів "ДНР" та "ЛНР" про евакуацію населення з'явилися у їхніх телеграм-каналах вдень 18 лютого. Проте метадані цих відеофайлів свідчать про те, що насправді записані були ще вдень 16 лютого. У той день ні про яке "загострення" не йшлося: за даними спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, тоді було зафіксовано 24 порушення режиму припинення вогню. Для порівняння: 18 лютого, у день публікації відео, їх уже було 222. Це був не перший випадок, коли старі відео видавалися за нові: одним зі свідчень загострення, за версією влади самопроголошених республік, стало виявлення вибухівки в автомобілі під мостом біля міста Краснодон у "ЛНР". На відео, опублікованому місцевими силовиками, видно, як вантажівка відтягує автомобіль "Жигулі", де нібито й була вибухівка, з дороги. Проте журналісти видання Znak звернули увагу, що, згідно з метаданими, це відео зняли три роки тому. Натяк Зюганова Ще до загострення ситуації на Донбасі Держдума звернулася до президента Путіна із проханням визнати "ДНР" та "ЛНР". Ініціатором звернення була фракція КПРФ у Держдумі. 19 лютого, у день початку евакуації людей із Донбасу, голова фракції КПРФ Геннадій Зюганов розмовляв із виданням URA.ru. Журналіст, зокрема, запитав його, чи не варто Путіну ухвалити рішення щодо звернення Держдуми. "Ну, слідкуйте уважно. У понеділок. Стежте уважно, так", - задоволеним голосом відповів Зюганов. Хоча до "українських диверсантів", які нібито зайшли на територію Росії, справа ще не дійшла, і до звернення керівництва самопроголошених республік до Путіна вона тоді ще не дійшла також. Час на годиннику У понеділок 21 лютого ситуація навколо "ДНР" та "ЛНР" розвивалася так. Спочатку лідери двох самопроголошених республік звернулися до Володимира Путіна з проханням визнати незалежність "ДНР" та "ЛНР". Майже відразу почалася трансляція засідання Ради Безпеки Росії, за підсумками якого Путін заявив, що ухвалить рішення того ж дня. За кілька годин показали його звернення до народу, на якому він заявив про намір визнати ці утворення. Засідання Ради Безпеки РФ 21 лютого 2022 року АВТОР ФОТО,KREMLIN.RU Підпис до фото, Засідання Ради Безпеки РФ 21 лютого 2022 року Одразу після звернення Путіна до народу на центральних російських каналах показали підписання договорів між Росією та невизнаними республіками. Можна було припустити, що був показаний запис, а Володимир Путін не біг коридорами з кабінету до великої зали, де відбулася церемонія. Метадані лише підкріплюють цей висновок: відео підписання було зроблено за кілька годин до звернення до росіян, наголосив журналіст Daily Storm Данило Біловодьєв. П'ять причин, чому Путін може відмовитись від повномасштабного вторгнення Британія оголосила нові санкції проти Росії. Які саме Крок у невідоме: що пише західна преса про майбутнє України Засідання Ради безпеки йшло у другій половині дня вже в записі - це підтвердив речник російського президента Дмитро Пєсков. Телеканал "Дождь" раніше зробив цей висновок, придивившись до часу на годиннику міністра оборони Сергія Шойгу: він показував 12:47, хоча трансляція почалася близько 17:00 за Москвою. Сам Путін перед початком засідання годинник зняв і поклав його на стіл так, що камера не могла вихопити час на ньому.

Вторгнення в Україну: ЗМІ назвали основні цілі РФ

Вторгнення в Україну: ЗМІ назвали основні цілі РФ
ТЕКСТ:  ОЛЕНА БУРКАЛО , 20 лютого 2022, 
3
 
15433
Вторгнення в Україну: ЗМІ назвали основні цілі РФ
Фото: Міноборони Білорусі
Російська бронетехніка в Білорусі
У Києві першими під удар потраплять урядовий квартал, міністерства, редакції ЗМІ та Майдан Незалежності, інформує британська газета.

Росія в ході можливої атаки на Україну планує захопити Київ, основні українські порти, а також створити сухопутний коридор між РФ та анексованим Кримом. Про це у суботу, 19 лютого, повідомила газета The Guаrdian із посиланням на британських чиновників.

За даними видання, російські війська можуть вторгнутися на територію України одразу за декількома напрямками - з північного сходу, Донбасу та Криму. При цьому наголошується, що з боку Білорусі одночасно з повітряною атакою буде здійснено блискавичний кидок сухопутних військ на південь, щоб захопити Київ та змусити владу країни капітулювати.

Основними цілями у столиці називаються урядовий квартал, міністерства, редакції ЗМІ та Майдан Незалежності "як символічне місце українських продемократичних революцій".

Крім того, як зазначено, інтерес для Москви представляють основні українські порти – Маріуполь на Азовському морі та Одеса на Чорному морі. Також існує велика ймовірність, що РФ прагнутиме створити сухопутний коридор між своєю територією та анексованим Кримом.

Згідно з попередніми оцінками газети, жертвами артилерійських, ракетних та бомбових ударів по Україні та наземних боїв можуть стати близько 50 тисяч мирних жителів. Ще сотні тисяч людей будуть змушені тікати.

Водночас The Guаrdian наголошує, що "Збройні сили України не так просто перемогти. Громадянські особи можуть приєднатися до боїв".

Щодо втручання Заходу, то видання прогнозує, що військові сили цих держав не будуть втручатися безпосередньо, але деякі країни НАТО швидко нададуть військову допомогу, "зокрема смертоносну" та свої розвіддані. Якщо ж бойові дії в Україні затягнуться і кількість жертв серед цивільного населення зросте, тиск на Захід з метою втручання різко зросте.

Найбільш масовані наземні атаки, судячи з карти, припадуть по Києву та Дніпру. Сам напад на карті поділено на дві фази.

У Міністерстві оборони Великобританії у четвер, 17 лютого, опублікували карту, на якій позначено можливі маршрути російської армії у разі вторгнення в Україну.

На карті стрілками показано напрями пересування військ та українські міста, які насамперед можуть бути захоплені. Судячи з карти, один із найсильніших ударів може бути завдано по Києву, а також по Дніпру, який можуть атакувати з обох боків.

"Нижче показані можливі напрямки вторгнення президента Путіна. Він все ще може запобігти конфлікту і зберегти мир", - йдеться у повідомленні.

При цьому Британське міністерство наголошує, що Росія зберігає значну військову присутність і може вчинити вторгнення без подальшого попередження.

 

Нагадаємо, сьогодні державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен на засіданні Ради безпеки ООН  озвучив сценарій нападу на Україну . За його даними, наземними атаками справа не обмежиться – в Україну полетять російські бомби та ракети.

Як повідомлялося, сьогодні  США назвали нову дату можливого вторгнення РФ . Військовий аналітик навів низку аргументів, що вказують на те, що вторгнення може розпочатися після 20 лютого.