хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Сьогодні у Давосі розпочався другий день ВЕ форуму

Сьогодні у Давосі розпочався другий день Всесвітнього економічного форуму

 Його програма обіцяє бути не менш цікавою та насиченою, ніж першого дня. Всього заявлено 46 лише офіційних заходів. Паралельно відбуваються неофіційні, в тому числі в рамках Українського дому в Давосі.

Ми будемо слідкувати за всіма подіями у нашій текстовій трансляції

11:05 Панель «Спринт до 2020». 2020 рік стане знаменним роком, оскільки в дію вступить Паризька кліматична угода із її 17 цілями стійкого розвитку (STG), розрахованими на 5 років. 

Президент Колумбії Хуан Мануель Сантос зазначив, що робота над реалізацією цілей здійснюється в його країні на законодавчому рівні. Уряд Колумбії розробив 164 власні під підпункти, над якими працюють усі владні міністерства. Крім того, він закликав і інші країни долучатись до їхньої практики та об’єднатись у боротьбі з кліматичними змінами. 

Лін Вен, генеральний директор китайської енергетичної інвестиційної корпорації, запевнив, що уряд Китаю., розробив детальний план своєї майбутньої роботи як для державних, так і приватних компаній в країні.

10:55 Тоні Блер, колишній прем’єр-міністр Великої Британії, під час інтерв’ю для BloombergTV прокоментував Brexit: «Ніщо не змінить мою думку – я думаю, що це регресивний крок для країни. Якщо ми пройдемо через Brexit – і я сподіваюся, що ми цього не зробили – це призведе до величезних змін, і нам потрібно буде створювати нове майбутнє для себе як країни».

10:40 Перший брифінг за участі американської делегації. (спікери Мнучін, Росс). Міністр фінансів США Стівен Мнучін на брифінгу зазначив, що податкові реформи та зниження податків у США стали частиною того, чого за перший рік досягнув президент Трамп. Це, за словами міністра, принесе «буквально трильйони доларів» назад до США. Мнучін заявив, що Сполучені Штати прагнуть досягти рівня зростання економіки до показника 3%, що, на його переконання, буде сприятливим не лише для США, але й для світової економіки. 

Давос-2018. День другий. Текстова онлайн-трансляція
Стівен Мнучін, міністр фінансів США
Фото IMF Staff Photograph/Stephen Jaffe

Міністр торгівлі США Вілбур Росс вважає, що скорочення податків у США не створює жодних торгових бар’єрів. «Раніше США працювали на неконкурентоздатній моделі, але зараз вона дуже конкурентоспроможна», – говорить Росс.

Росс також торкнувся питання вільної торгівлі та наполіг на тому, що будь-які заходи, які застосовує Америка – це відповідь на «неадекватну поведінку» торгових партнерів США. «Багато країн гарно ставляться до риторики вільної торгівлі, але насправді практикують протекціонізм», – зазначив Росс.

Давос-2018. День другий. Текстова онлайн-трансляція
Вілбур Росс, міністр торгівлі США
Фото United States Patent and Trademark Office

10:30 Прес-конференція: «Запуск глобального центру кібербезпеки «. Всесвітній економічний форум оголошує про створення нового Глобального центру кібербезпеки для створення безпечного глобального кіберпростору. Центр почне свою роботу у березні 2018 року.

Без належної оборони кібератаки можуть підривати економіку країн та загрожувати безпеці суспільства. Кількість кібератак, зареєстрованих підприємствами, також зростає. За останні п'ять років їх стало більше майже удвічі до 2017 року – в середньому на 130 порушень – на бізнес.

«В зв'язку з появою інтернету речей та полегшення доступу до інтернету ризики зростають, але компаніям необхідно більше співпрацювати та глобальніше дивитися на проблему, проте це потребує побудови відповідних відносин», каже Кім Коро, старший віце-президент Qualcomm Technologies.

Алоїс Цвінггі, керуючий директор Всесвітнього економічного форуму, вважає, що кібербезпека – це проблема управління ризиками. Компанії повинні мати чітке розуміння своїх стратегій, а також готувати раду директорів і топ-менеджмент до великих хакерських атак, наче до навчальної пожежної тривоги.

10:10 Петер Маурер, президент Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) під час зустрічі Всесвітнього Економічного Форуму вирішив нагадати світовим лідерам про необхідність надання допомоги та захисту цивільним особам, які потрапили у зони воєнних дій. Якщо цього не відбудеться, то результатом буде глобальна нестабільність, серйозні руйнування соціальних та економічних систем та нездатність досягти цілей стійкого розвитку.

Давос-2018. День другий. Текстова онлайн-трансляція
Петер Маурер, президент Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ)
Фото World Economic Forum

Члени міжнародного комітету Червоного Хреста вважають, що ці сім основних питань визначать гуманітарну програму в 2018 році: 

1.  Звітна картка міжнародного співтовариства про конфлікти
2.  Відновлення міських зон, зруйнованих під час бойових дій
3.  Трансформація гуманітарної фінансування
4.  Міжнародне гуманітарне право
5.  Не забувати про людей, що лишилися у зонах воєнних дій
6.  Кібератаки та нова воєнна зброя 
7.  Використання технологій на благо

Давос-2018. День другий. Текстова онлайн-трансляція

10:00 Розпочинається другий день панельних дискусій у Давосі. Пропонуємо слідкувати за цими сесіями:

12:30 – Сприяння е-комерції: малі підприємства, глобальні гравці
14:30 – Соціальний договір XXI століття
15:20 – Спеціальне звернення Ангели Меркель, канцлера Німеччини
16:30 – Інсайт: ідеї з Сундар Пічаєм, генеральним директором Google
18:30 – спеціальне звернення Еммануеля Макрона, президента Франції

В Українському домі відбудеться три панельні дискусії сьогодні.

11:00 Де буде наступна криптогавань? 
14:00 Нові глобальні технохаби
17:00 Data Science: забезпечуючи контроль людини над даними

З повним розкладом офіційних подій можна ознайомитись тут.

09:30 Трансляція першого дня доступна тут. Основні теми першого дня форуму – це загальний оптимізм і фокус на гендерних проблемах. Ключовими спікерами були прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, який закликав інвестувати в Індію та й загалом допомагати з технологіями країнам, що розвиваються, а також Джастін Трюдо, який основний акцент зробив на гендерній нерівності. З нашим оглядом першого дня можна ознайомитись тут.

Давос-2018. День другий. Текстова онлайн-трансляція
Фото World Economic Forum

09:00 Вчора ввечері близько 2000 демонстрантів пройшли вулицями Цюріха в знак протесту проти візиту Дональда Трампа на Всесвітній економічний форум. Зазначається, що попри заборону та посилені заходи безпеки, невеликій групі демонстрантів із 20 осіб вдалося прорвати охорону та висловити свою незгоду і в самому Давосі. 

«Трамп – лише один з тих, з ким не ми погоджуємось. Щороку ми протестуємо проти ВЕФ, не залежно від того, чи приходить туди Трамп. Трамп просто, напевне, найкраще уособлює цей світ», – сказав протестувальник Алекс Хедінджер.

1

Коментарі