хочу сюди!
 

Юлия

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 30-50 років

Теракт у Кабулі. Як загинули українці

Теракт у Кабулі. Як загинули українці
Корреспондент.net, Вчора, 17:37
1921
Кабул фото
В готелі бойовики вбили 18 осіб
Теракт у столиці Афганістану влаштували бойовики Талібану. Вони 18 годин утримували постояльців готелю Intercontinental. За цей час вони вбили майже 20 осіб, у тому числі, громадян України.
 
Під час теракту в Кабулі загинули 18 іноземців, у тому числі, дев'ять громадян України. Бойовики організації Талібан напали на готель Intercontinental у столиці Афганістану.
 
В атаці брали участь п'ятеро терористів. Всі вони були ліквідовані в результаті операції афганської поліції, що тривала 18 годин.
 
Загиблі в Кабулі українці були співробітниками афганської авіакомпанії. Їх тіла відправить на батьківщину літак Держслужби з надзвичайних ситуацій України.
 
Корреспондент.net зібрав всю інформацію про теракт у Кабулі, в якому загинули українці.
 https://ua.korrespondent.net/world/3931678-terakt-u-kabuli-yak-zahynuly-ukraintsi
 
 
Талібан атакував іноземців
Напад на готель Intercontinental було здійснено в суботу, 20 січня, приблизно, о 21:30 за місцевим часом.
 
Група озброєних автоматичною вогнепальною зброєю чоловіків у військовій формі увійшла в будівлю готелю з боку кухні.
 
Вони пройшли в трапезну, де вечеряли постояльці і відкрили по них вогонь. Нападники також використовували гранати, через що в готелі виникла пожежа.
 
Територію навколо будівлі готелю відразу ж оточили правоохоронці.
 
Кабул фото. Напад на готель сталося увечері 20 січня / EPA
 
Очевидець події розповів журналістам, що нападники таліби вигукували ряд антизахідних гасел. Відзначається, що терористи вбивали іноземців навмисно.
 
У момент теракту в будівлі Intercontinental проходили відразу два весілля і всеафганська конференція з інформаційних технологій.
 
Відповідальність за захоплення заручників на себе взяла терористична організація Талібан, утворена в 1994 році в Афганістані.
 
В атаці брали участь п'ятеро терористів. Всі вони були ліквідовані в результаті операції афганської поліції, що тривала 18 годин.
 
Готель після терактуEPA/UPG
У МВС Афганістану заявили, що афганський спецназ звільнив 126 постояльців і співробітників готелю Intercontinental, у тому числі, 41 іноземця.
 
При цьому більше 150 чоловік зуміли втекти з готелю ще до початку операції, після того, як почули перші звуки стрілянини.
 
Хтось із гостей вистрибував із вікон шестиповерхового будинку, кілька людей сховалися у внутрішніх приміщеннях і були врятовані спецназом.
 
Кабул фото. Постояльці готелю вистрибували з вікон / EPA
 
В результаті теракту, за повідомленнями влади, загинули 18 осіб - четверо афганців, всі інші - іноземці.
 
Крім українців, серед загиблих є один громадянин Казахстану, Греції та Німеччини. Особи решти загиблих встановлюються.
 
Більшість із загиблих іноземців були співробітниками афганської авіакомпанії Kam Air. На момент нападу в готелі проходила конференція, організована міністерством зв'язку країни.
 
У МВС країни також повідомили, що ще десять осіб отримали поранення внаслідок нападу на готель у Кабулі. Серед них - шість співробітників служби безпеки і четверо цивільних.
 
0

Коментарі