хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Рецепти консервування: варення з полуниці, компот з полуниці


Ягоди суниці садової або великоплідної червоні , рідше рожеві або білі , містять 84,5 відсотка води , 1,8 – білків , 8 – вуглеводів , 7,2 – цукру , 4 – клітковини. Органічних кислот в ягодах міститься до 1,3 г на 100 г сирої маси , калію – 161 мг , кальцію – 40 , магнію і фосфору – приблизно по 20. Вітаміну В1 міститься 0,03 мг , В2 – 0,05 мг , РР – 0,3 мг , С – 60 мг на 100 г ягід.
Полуниця – ягода дуже ніжна і в сирому вигляді не підлягає тривалому зберіганню . Мити її треба ретельно на решеті або в друшляку , оскільки ягоди на своїй поверхні часто мають значний шар піску або землі . Перед миттям не слід видаляти плодоніжки , так як аромат і поживні речовини ягід тоді втрачаються. З ягід суниці садової заготовляють варення , компоти , джеми , повидло.

ВАРЕННЯ З КЛУБНіКИ
Для варення годяться тільки свіжозібрані ягоди , найкраще щільні , невеликі, однакової величини. Очистити їх від плодоніжок , відкинути зіпсовані плоди , вимити в холодній воді і дати їй стекти. Після цього ягоди пересипати пошарово цукром і поставити на кілька годин у холодне місце. Потім на слабкому вогні нагріти ягоди до кипіння , дуже обережно перемішуючи до повного розчинення цукру в соку , і через кілька хвилин зняти таз з вогню на 20-25 хвилин. Повторити цю операцію 1-2 рази , після чого доварювати варення до готовності. Щоб варення не зацукрувався , незадовго до кінця варіння додайте до нього лимонну кислоту. Остигле варення розкласти в ретельно вимиті і висушені банки.
На 1 кг ягід – 1,2 кг цукру , 1-2 г лимонної кислоти.

КОМПОТ З ПОЛУНИЦІ
Компот з полуниці приготувати важче , ніж з інших плодів і ягід , так як ці ягоди дуже ніжні і легко розварюються . Ягоди слід перебрати , покласти на решето і занурити у відро з водою. Після того , як вода стече , перекласти їх в каструлю і залити гарячим , але не киплячим сиропом. У сиропі ягоди залишити на 4-5 годин , потім його злити , ягоди перекласти в скляні півлітрові банки , залити тим же сиропом і поставити , закривши кришками на 10-15 хвилин у воду з температурою до 85 ° С , потім закатати .
На 1 л сиропу – 750 г цукру , 0,5 л води.

більше рецептів ТУТ --> yakulinar.net

2

Коментарі

Гість: Мартышка Чита

114.05.14, 14:03