хочу сюди!
 

Инна

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

Європейська андроповщина та Україна

Україна ніколи не бажає вчитися на помилках, вперто не бажає. В часи всевластя УНР, цієї ікони сучасної української історіографії, відбувалося те, що і зараз. В ті часи керманичі УНР, як собаки пускали слину, дивлячись на Європу. В цей час побідоносним маршем йшов соціалістичний рух по Європі. Не особливо задумуючись, вони повторювали лозунги європейського соціалізму, надаючи їм місцевий колорит. Тоді у повітрі відчувалося, що стара демократія руйнується, а соціалізм вносить хаос. Це була агонія Європи, але унеерівці цього не помічали, вони захоплювались всім поверховим, вони мліли перед Європою, мазохістсько захоплюючись тим, що її руйнувало, як сьогодні наша еліта і більшість мліє перед блиском бутиків, новими колекціями від Шанель і підпідарашенимми поп-зірками. Вони були не далекоглядні, щоб зрозуміти виклики часу. В той час, яу їх зрозуміли фіни, поляки, прибалти, угорці, румуни УНР вперто билась головою об стіну. А потім в Європу прийшов фашизм. Хтоб які слюняві сентенції не пускав, фашизм був силою реакції Європи на соціалізм. Ера мас була приглушена нетривалим володарюванням особи - Муссоліні, Прімо де Рівера, Хорті, Кодряну, Пілсудський, Маннергейм. І навіть країнам демократії, щоб перемогти фашизм знадобились особи, ніхто не буде заперечувати, що Черчилль був особистістю, що інвалід Рузвельт був більшою особистітю ніж більшість сучасних здорових тілом, проте не духом, а які фігури породжувала армія демократичних країн - Паттон, Монтгомері, Макартур. Хтось сказав, що перша половина ХХ століття була битвою останніх титанів. Цього всього "засєдателі" в Центральній Раді передбачити не могли, тому і залишились на узбіччі історії, до останнього пускаючи слину в бік соціалістичного руху Європи.

Період з 1945 по 2001 рік в історії Європи можна назвати словами Ніцще "ерою тотального нігілізму", марксистські інтелектуали перефарбувалися в лібералів, проте своєї справи не покинули - вони виривали європейське коріння, волаючи про фашизм і ототожнюючи з ним все, що відповідало європейській традиції. вони будували мультирасовий, мультикультурний майданчик для вільного ринку, де балом правитиме всемогутня економіка. Все інше піддавалося травлі, як забобони та "фашизм". Це був хаос, але прикритий блиском бутиків. Підспудний та непомітний. Але те, що відбувається зараз, етнічні зіткнення, протести, теракти, хаос, що вирвався з-за куліс, має і добрий аспект. Нарешті "пригноблений" кольоровий став існувати не в уяві крео-марксистського писаки, нарешті він вирвався на вулицю, нарешті цей "гноблений" руйнує те, що він мав би дати європейцю, вдірваному від коріння - добробут. Горять машини в Швеції, руйнуються бутики. І це в часи кризи. Прямо за Бенджаміном Франкліном, коли вони здали свободу в обмін на комфорт, зараз втрачають і комфорт. Отто фон Бісмарк казав, що не треба будувати повітряних будівель, вони легше всього будуються, але й легше всього руйнуються. Більш ніж  50 років вони жили в повітряному будинку мультирасового та мультикультурного будинку - час вже йому пасти. Зараз навала мігранта просто змушує кожного німця, француза, італійця задати собі питання: що таке бути німцем, французом, італійцем? Паспорт вже немає значення, коли Мумба має такий самий паспорт, Марсельєзою тут не зарадиш і вже навіть "Дойчланд убер аллес" не допоможе, марширувати під триколором сьогодні не значить бути французом. Тобто настав час самоідентифікації, котрий не був би можливий, якби навколо не горіли квартали, а доброго порядного бюргера заспокоювали б мантри крео-марксистських інтелектуалів.

Потроху відходить у історію і ера мас. За опитуваннями більшість населення Франції, близько 70% за однополі браки, але це вже не зупиняє протест. Протестуючи виходять, щоб битися з поліцією і цей мітинг "красиво чистий", бо вперше за довгі роки немає призивів до демократії, волі більшості або прав людини. Вони взивають до вищого закону, до європейської традиції. І по фіг на волю більшості одураченних споживачів, бо справжня Франція сьогоднів консолідується навколо радикальної націоналістичної молоді, не зважаючи на кордони і мантри про "права людини". В Німеччині сьогодні три людини (двоє з яких вже померли) навели шороху на всю Німеччину і змушують лякливо пити Шнапс обивателя. Часи коли Червоні бригади наводили шорох пройшли, сьогодні наводять шорох "праві" бригади. Вони національне підпілля, в своїй же країні підпілля, але сьогодні такий час. І це тільки початок, сьогодні напевно часи, коли марксистьсих егалітарних інтелектуалів кидає в піт не дарма. До речі показова в цьому і ЄС. Сьогодні єврокомісари висунули в авангард Ангелу Меркель. Вона рельєфна, одна з небагатьох там, вона говорить цинічно і поводиться брутально. Мантри про демократію, права і прочі радості вона полишила говорити коміссарами і своєму міністру закордонних прав гомосєку, вона просто і брутально не зважає на суверенітети країн, називає вибори, якій їй не сподобались "неправильними" і просто діє. Хоча радше як слон в посудній лавці, але добре, що маски скинуті. Вона технократ до мізків і костей і поводиться, як типовий німецький болід. Але вона не Маргарет Тетчер і тим паче не Отто фон Бісмарк, в неї за спиною нічого немає, окрім балансу європейського центробанку і пришелепкуватих єврокомісарів, тому вона не виграє.

Її краще порівняти з Андроповим. Коли в совку починалася агонія, до влади прийшов Андропов - совєт до мізка і костей, стара гвардія. Його час - це час безуспішної боротьби, що в своїй затятості доходила до абсурду, коли КДБ ловила по кінотеатрам і ресторанам "тунеядців". Це саме відбувається і нео-радянському союзі - ЄС. Звідси ця вся істерія з правами людини, звідси це агресивно нав'язування педерастів і мультикультурності, звідси ці всі істереки марксистських інтелектуалів в Європі. І чим далі, тим це буде агресівніше. Далі буде ще більше абсурду, ще більше агрессії, це треба розуміти. Але це не свідчення атаки, це свідчення агонії, це андроповщина. Це розвал всього того, що вони набудували. І не факт, що ця агонія закінчиться також мирно, як і розпад совка.

Але українські еліти всіх мастей пускають слину саме на ці поверхові речі, вони зачаровані тим, що скоро піде у минуле і сліпо копіюють все, щоб було як у "Європі", копіюючи речі, котрі радше сьогодні в Європі як наріст і гнойник, аніж її сутність. Вони не бачуть навіть того хаосу, що вирвався з-за куліс, вони ще досі малюють в уяві всю ту спільноту мультикультурного економічного майданчика, котрі тріщить по швам. І коли ця повітряна будівля впаде, Україна залишиться сама зі своїми "європейськими інституціями", котрі вже нікому будуть не потрібні. А там за спиною буде стояти Євразійська імперія, котру лозунгами не сдолаєш і котра поглотить цю нерозумну еліту, кастрованих нащадків Вінніченка-Грушевського. І десь за кордоном Янукович (Яценюк, Тимошенко, Кличко, Голодупенко - немає різниці) напише книжку з гламурною назвою, де скаже, що в усьому винні імперські амбіції москалів та байдужість Європи. Історія любить повторюватись, але вдруге вже у вигляді фарсу.
11

Коментарі

110.06.13, 12:26

Як завжди влучно й актуально!

    210.06.13, 12:27Відповідь на 1 від фенікс 88

    Як завжди влучно й актуально!Дякую

      310.06.13, 12:59

        410.06.13, 13:03

          анонім

          510.06.13, 13:15

          Потрібен Святослав, інакше нам гаплик.

            610.06.13, 14:05

            Перспективи жахливі, проте я все одно оптиміст. Думаю, що Європа все ж таки отямиться.

              710.06.13, 14:39

              Город за назвою "Україна " занадто заріс бур'яном . Пора вже його прополоти !!!

                810.06.13, 17:09

                Куди з мечем приходити? Чи за мною заїдуть? ...з СБУ
                Смішно, але я Грушевського ніколи не читав. Я вам там учора статтю надсилав - прямо дзеркало душі вашої, з новим розумінням української історії. Знаєте чого там не вистачало? Участі українців в розбудові могутньої, супер-пупер СССР. І кінцівки чомусь не побачив - дайошь Тайожньій саюз, ми рюськіе друх друха не абманіваєм

                  910.06.13, 17:15

                  до речі: http://inpress.ua/ru/society/11421-v-ssha-obnaruzheny-otkroveniya-natsistskogo-prestupnika
                  я чув давно, що ці "щоденники" просто фіговий листок, тому вони і зникли. вже принаймні десяток різних щоденників з'являлося, щоб бути названі фальшивками.

                    1010.06.13, 17:28Відповідь на 8 від Пробіотик

                    СБУ сьогодні здатна лише пресувати комерсів, не більше. Нове розуміння історії можна хаяти і жити старими міфами, але історія "аля Грушевський", а я читав ту нудоту в 11 томів "нічого", вже провалилась, так само як і ідеї соціал-демократів. Вони програли, як сьогодні програють їхні духовні учні. Всі націоналісти старої гвардії аля Народний рух і Народна партія Костенка-Плюща вже на пенсії (нарешті, дякувати Богу, їх викинуло на політичне обійстя, старих маразматиків). Так що це не питання "подобається-не подобається", це данність історії. А якщо будете боротись з ТС (він не стільки страшний, як майбутній Євразес, а він буде) старими міфами та істериками, вони самі сюди прийдуть і питати нікого не будуть. А моралізаторство то не цікаво, то для буржуазних романів і політичних лозунгів

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна