Про співтовариство

Часто нахожу не мало страниц и целых порталов на радиотехнические темы но все русско-язычные, даже не понятно какую страну они представляют. Радиолюбитель не имеет границ и в эфире все равны но хочется увидеть техников на Украине. Мой хороший друг, что в моей юнности поддерживал радиоувлечения по книжкам, а Интернета тогда у меня не было и говорил "На Украине есть очень много умных людей и талантливых но мы ужасно позоримся одалживая мозги" Вот этим умным патриотам, что умеют разговаривать на Украинском мое сообщество для обмена опытом в радиоделе. Покажите техники паяния и различные вопросы вокруг радиолюбительства! Себя супер знатоком не мыслю и все время в поисках знаний.
Вид:
короткий
повний

Радиотехник в Украине

Охолодження компютера або мої рішення

Які  чудові результати на скрині



Це  на міні материнці  з двома мостами

Чи треба вдувний кулер?

А чому ні?

Він добре охолоджує  вінчестор,  і страхує відеокарту  якщо  на ній нема кулера.

Ставимо  й видувний  кулер  як же без нього.

А для чого  ставити  блок живлення з  внутрішнім  120 мм. кулером  і зверху?

Купуємо правильний  БЖ  для вашого корпусу  на це була тема  в моїх замітках,  він не тільки буде коректно  виводити  тепло  з себе, а не системне через  себе, а на здивування він сам  не гріється, а значить  нічого не гріє  навколо.

Нарешті на ЦП, ставимо  кулер 120 мм.  він накриє  половину материнки, і  в спокої, ЦП  гріється  27С, що дивовижно.

Чи можна зібрати компютер дешево?

Шукаємо  на ринку, ще в продажі  але зняті з виробництва технології  від 2012 року, це материнки,  блоки живлення, відеокарти, модеми, переважно з повноцінною гарантією.  Звісно зробивши закладку,  я  повертаюсь,  а вже нема на складі. То й не буде, інколи зриваюсь галопом  аби перехопити першим  з останнього.  Економія  в два рази, на збереженні кошти, можна придбати  ССД  вінчестор  120 Гб, є  не дорогі модельки.  Дивовижно, що  вся оновлена  технологія, зберігає  електроенергію.  Нові монітори  економлять електрику в два рази  але купувати  дешевше  2000 грн. не варто, то краще ремонтувати старий монітор.  Користуємось  кешбеком, трапився один сервіс, що дає  максимальний кешбек  для пенсіонерів  та інвалідів  міжнародно  при наданні  фото посвідчення  про  цей сервіс спитайте в лічку. Вдруге  поталанило  вдало придбати  ЦП  в  б.у, на цей  раз з Германії, продають  набори комплектуючих  з Європи.

Отже можна зібрати нормальний для домашнього застосування компютер.

Блок живлення в ПК це сумління(совість) ПК

А відтак, хочеться відстежити  коли вчасно ремонтувати ПК, за  понад 12 років  роботи з ПК, у мене не було збоїв  які  не вирішені  менш ніж  години чи добу, і це гарна  передбачуваність  та підготовка  і підтримка друзів.  Ось дещо  як  відстежити роботу БЖ:  якщо у вас  колонки  вмикаються у розетку  то спочатку вимкніть  ПК, у колонках  почуєте плавний рівний  шум...  якщо  шум  рваний  то ознака, що  БЖ  пора оглянути  раніше чим він глюкне.  Відстежуйте показання напруг, утилітою.  Якщо  напруги зіскакують  понад 5%,  проблема не тільки  в БЖ, а може вигорів  слот живлення в материнці.  Якщо  ПК при першій команді не вмикається а на другий  раз  вмикається  то   може... ознака  про час профілактики.  Можливо  посилення нагріву  є  теж ознакою  порушення роботи БЖ.  Ну звісно  якщо при вмиканні, чуємо  скрегіт  то означає  якийсь  кулер  пора змащувати або зняти пил.  У мене скреготав як раз  у старому БЖ.  Якщо  колонки  у вас вмикаються  через  ЮСБ  то  простежте як вони себе ведуть  при вимиканні ПК,  посилення хлопку, може бути ознакою  змін в режимах  БЖ.  Відстежте як довго світиться  індикатор  на модемі, після вимикання  ПК,  чим швидше тухне тим  ближче біда.  Пильнуйте  і бід не буде.

Блокам живлення, спекотно

Гурток  по радіо  хобі у мене порожній, а  подібних  тем  було не мало, хотілось щоб  це  було на місці.  Просто  адміністрація  розділила  режими на гурт  і  товариства  в одну з них   не можна  ставити питання.  Отже наступні висновки:  є серія  БЖ  які  чесно назвати гарячими, може й нічого  як встановити  в належний корпус  але не в ті  де  БЖ  зверху.  Тому  на правах  останніх  випусків, а так розумію  ці модельки  вже знято з виробництва  купив  LogicPower ATX-450W, 8см, без кабеля питания, 4 SATA, OEM.  він  не тільки  стоїть  там де треба в корпусі, а здивував, що  сам по собі, дуже мало гріється.  Засмучує, що  шим-мікросхема  без  назви.  Також  при тому, що силові фільтри 200В 470 мкф, а на виході  акуратніше  тобто по одному фільтру,  спостерігається все ж  посилена потужність.  Секрет можливо в іншій частоті інвертора.

Чи стала Лінукс, продуктивніша за Віндовс у графіці?

Замінив  не сумісну з  Віндовс 10,  відеокарту на нову, а тільки купив  карту як Майкрософт  заявили, що  у мене не сумісна  і  материнська плата, отже  моя  акційна ліцензія  втратила сенс, а ліцензія  Віндовс 7, завершує дію на наступний рік.  Більше того  на Віндовс 7, нова карта виявилася туговатою і єдиний  браузер, що тягне графіку є  Файрефокс  або  Пале Моон.  Та останнім часом і Файрефокс у мене гальмує.  А більше того  системи  32 біт, пора викидати  і ставити 64 бітні бо Нвідіа, припинила  їх підтримку.  І пішов я на Лінукс але популярна в Україні  Мінт, припинила  підтримувати  апаратне прискорювання на моїй новій відеокарті, а це катастрофа(можливо крім Хроміум), і тут пощастилось знайти Ubuntu LTS, система підтримує апаратне прискорювання на всіх браузерах а цим часом  знайшов  новий браузер  
стало цікаво  звірити  продуктивність  з  Файрефокс на Він 7.  Лінукс на  цьому браузері,  і  для зразка взяв Ютуб, обскакала  Віндовс.  Це неймовірно але ж  не давно  Лінукс, завжди програвала Віндовсу у швидкодії  графіки навіть  по відео.


Stats
Сторінки:
1
2
3
4
5
6
7
8
15
попередня
наступна