Про співтовариство

Часто нахожу не мало страниц и целых порталов на радиотехнические темы но все русско-язычные, даже не понятно какую страну они представляют. Радиолюбитель не имеет границ и в эфире все равны но хочется увидеть техников на Украине. Мой хороший друг, что в моей юнности поддерживал радиоувлечения по книжкам, а Интернета тогда у меня не было и говорил "На Украине есть очень много умных людей и талантливых но мы ужасно позоримся одалживая мозги" Вот этим умным патриотам, что умеют разговаривать на Украинском мое сообщество для обмена опытом в радиоделе. Покажите техники паяния и различные вопросы вокруг радиолюбительства! Себя супер знатоком не мыслю и все время в поисках знаний.
Вид:
короткий
повний

Радиотехник в Украине

Люди народжені Весною

У мене є кого привітати з днем народженням Айгуль Абжатова

Одна з віддалених подруг Інтернетуsmile

Але надихає на роздуми бо всі мої замітки це пошуки і відкриття з дослідженнями.

Певна статистика по Інтернету підбиває попередні підрахунки, що в число моїх друзів потрапило переважно люди народжені весною, дивовижний збіг.

І я починаю задаватись питанням: яким чином треба спілкуватись, одружуватись і кохатись щоб вцілити народити людину весною?

Статистика вказує, що ці люди напевно мають схожі риси та поведінку, маю на увазі не друзів, а їх предків.

Але цю замітку заношу в спілку радіолюбителям не даремно: йдемо в магазин Айгуль, і купуємо у неї радіокомплектуючи та деякі обладнання по ремонтуsmile

Зазвичай радіотехніка не здивуєш, і як я розповідаю цікаві моменти життя то вони кажуть, що це звичайний збіг обставин, і збігів в житті дуже багато, і т. п.

Але збіги це найбільше диво та зміст, що я називаю "римою в прозі" Щасливі люди мене зрозуміють.

 

3. Його діло краса та величність, а правда Його пробуває навіки!

4. Він пам'ятку чудам Своїм учинив,милостивий та щедрий Господь!

(Псалми110:3,4)



Рейтинг блогов

Душевний радіотехнік

zombobox Я був таким специфічним радіотехніком років у 25

Над усе на кону стояло життєве питання та її таємниці конфлікту, тому Біблію вивчав як то кажуть з "упоением". Радіо вивчав поступово блок за блоком в міру потреби. Бац поламався телевізор, підозра несправності спадає на блок, що відповідає за зображення чи колір, отже я починав як тоді говорив "черпати манну небесну": шукати належні знання та відповіді на запитання: по книгам, по друзям, що поряд і віддалено(Інтернету не було як і ПК). І успіх приходив-манна небесна та вдача або талант.

Дзвониш так приятелю, що живе віддалено у районі мого помешкання, уява про сенс існувння у нього на рівні радіодеталей та законів фізики лише. Він вважає, що живе на задворках вселенної, та все, що розуміє то те як його можуть обманути чого і боїться: обману. Тому я йому видавався чудакуватим радіолюбителем який говорить не повязані речі... Поки він начитував всю ніч журнали по радіо та вишукував відповіді до проблеми, що склалася то я міг розповісти йому на тему християнського радіо.

Ми брали подібну радіохвилю за тестову бо станція була віддаленою ну і по християнськи не дуже потужньою, а значить в шумах та спотворенню коли радіо не справне. Такі слабеньки радіостанції замінювали дорогі пристрої для налагодження, що коштували 3000 грв Орієнтуючись на слабкий сигнал ми застосовували різні любительські техніки налагодження та саморобні схемки... і результат давав надзвичайне задоволення бо після ремонту сигнал ставав якісним та чистішим. А потім я дзвонив в їхню студію і замовляв християнську пісню друзям, записував на магнітофон і транслював у телефонний провід чи дарував касету.

Може тепер ми краще уявили, що значить "черпати манну небесну" це треба робити на всі життєві випадки, і справу робити з надхненням і радістю.

Можливо на Україні є ще багато цікавих з душею історій від радіотехніків, записуйте і вносьте в це товариство. Але  навряд... бо радіолюбитель фізик, астроном чомусь порожній в душі, і коли я питаю: який сенс твоїх інтересів? То...

Рейтинг блогов

Дістанемось успіху

Є таке хоббі чи радіотехнічна зайнятість робота в основному полягає в тому, що майстер сам складає пристрій типу мобільника, а тільки розміром в нетбук чи менший і на вільному частотному простору намагається виловити таких же майстрів щоб з ними звязатись, вони обмінюються рапортом про якість звязку, і так провести як найбільше звязків за коротший час. Станцію свою налаштовує чи випробовує сучасніші схеми або переходить на вищі частоти і навіть можливо супутниковий звязок. Так складаються гурти а між ними конкурси та розвиваються знання по радіо.

У мене було інакше: я через звичайну УкрПошту за власною асоціацією чи в тему намагався провести як найбільше контактів по цілому світу(перебільшую трохиsmile ) а надихало до дії мовне світове радіо. Отже я проводив листування з численними радіостудіями. А для цього необхідно було щоб радіо було на мазі, і особливо як йому десяток років. Дивно але й зараз на аукціонах такі приймачі як Океан, ВЕФ і т. п. коштують гривнів 400, а лампові так і того більше.

Приміром по книжечці я розбирав галетний перемикач, перечищав його, і дуже обережно складав до купи. Такі перемикачі складністю нагадують кубик-рубик. Все треба точно розібрати і точно зібрати. А задоволення від роботи є як крутиш перемикач і діапазони перемикаються чисто без тріску. Любо глянути.

По телефону друзі навчили робити настройки ППЧ. Навіть не згадаю точно ті схемки, що мені надсилали такі простеньки і хитрі способи як найточніше ввести в резонанс проміжну частоту. Прилади були і є дуже дорогі, що ними професійно налагоджують подібні схеми, тому особливі способи(саморобки) вимагали надзвичайної уважності і чуткості. А задоволення від роботи надзвичайне бо радіо працює чисто, і сильніше.

Також друзі передавали схемки модернізації приймачів, а наприклад з пасивного детектору на активний.  Задоволення від роботи неймовірне бо звучання транзисторного пиймача ставало помітно лінійнішим та поменшувались гармоніки.

Сьогодні ж через наш портал i.ua я піднімав свої питання. Критики дружньо зауважували, що коли я буду паяти свій монітор ПК звичайним паяльником  то нехай засуну собі в жопу таку роботу. Отже за волевиявленням народу я зайшов в Інтернет-магазин і купив спеціальну паяльну станцію. На інших радіотехнічних форумах ми сперечались і склалось враження, що не кожен майстер вміло опанував спосіб догляду за станцією та жалом паяльника. Але завдання виконано і жало гарненько облужено. Також на порталі ми з Вами дістали схему до монітору та склали проект на виконання роботи та зібрали трохи знань. Я також вишукав окремі магазини в Інтернет і отримав комплектуючи на випадок заміни. Монітор ще не розбирав але візьмусь за це обовязково і Вашими кулачками та молитвами дістанусь успіхуspasibo

Нагадаю, що ця замітка стоїть в моїй асоціації, що спрямована на тих які бачуть себе радіотехніками в Україні.

Якщо Ви такі, і "тут" то ставайте в товариство і розповідайте свої цікаві пригоди по радіо та відповідайте один одному на свої запитання.

Рейтинг блогов

В день Радіо

smile В наші дні Українське радіо припинило трансляції на СХ(чомусь) тому зараз пив чаю, і увімкнув Голос Росії на 999 кГц. Виявляється моє співтовариство вийшло до дню Радіо, а я над цим не замислився навіть.

Радіоаматорством я почав займатись етак в 14 років. По-перше проходив Фізику в школі, а по-друге був заядлим любителем слухати далекі мовні радіостанції. Отже проблема була з батарейками до приймача. От і відкрив книгу яка потрапила мені так дивовижно як ця замітка потрапила на день Радіо, а книга звалась "Юнний технік" І паяльник хто зна чого лежав в одному місці(новенький). Я сів і трясучими руками від хвилювання, по книжечкі сам на сам навчився чи можна сказати "опанував" секрети паяння паяльником 60Вт. А потім взяв з місцевої бібліотеки книжку, що вчила ремонтувати побутову техніку, а як пора повертати назад то бібліотекар сказала, що книга в жахливому вигляді(потерта), і подарувала мені її. Так по цим двом книжкам і без компютеру я навчився ремонтувати майже всю побутову техніку того часу. Раз нам місцевий телефоніст ставив імпортний телефончик, а розеток в нього не було, і він просто скрутив провід. Я знайшов рішення, і припаяв колодочки від батарейок Крона. Як іншим разом він зайшов в дім то здивувався і сказав: еслі шо то дзвони. Так у мене зявився товариш по радіохоббі який навчив ремонтувати телевізори, і навчив купувати радіокомплектуючи бо сам їздив на мої замовлення, і жертвував кошти з власних кишень. Фактично радіотехніку мене вчили ремонтувати по телефону. Валера Михайленко і Яків Немченко. Сьогодні Інтернет спрямований на продовження вивчення початих зайнять, і ближчими днями через форум та цей портал я вперше практикував паяльну станцію для наміру провести легку профілактику моєму монітору ПК, і скажу, що як завжди виконав ту роботу про яку довго сперечались на форумі. Коротко до дню Радіоspasibo

Рейтинг блогов

Мої теми по радіотехнікі

smile А тем радіотехнічних на порталі я виніс не мало.

Рубрики: ремонт, налагодження, застосування радіоапаратури

Читаємо радіокомплектуючи

http://otvet.i.ua/user/1644892/10077/

Заряджаємо аккумулятори?

http://otvet.i.ua/user/1644892/8406/

Про телефон

http://otvet.i.ua/user/1644892/6676/

Новий формат в Україні

http://otvet.i.ua/user/1644892/7446/

Логічне живлення ПК

http://otvet.i.ua/user/1644892/8207/

Про сумісності(совместимость)

http://otvet.i.ua/user/1644892/5574/

Знавцям вінчестерів

http://otvet.i.ua/user/1644892/9303/

Як знайти?

http://otvet.i.ua/user/1644892/9203/

Серійний номер пристрою

http://otvet.i.ua/user/1644892/10405/

Відправити СМС через модем

http://otvet.i.ua/user/1644892/10355/

Профілактика монітору LG

http://otvet.i.ua/user/1644892/11083/

Малопотужній паяльник не більше 600F

http://otvet.i.ua/user/1644892/11120/

Види паяльників?

http://otvet.i.ua/user/1644892/11151/

Вздуті електроліти

http://otvet.i.ua/user/1644892/11219/

Комплектуючі в роздріб

http://otvet.i.ua/user/1644892/5305/


Рейтинг блогов
Сторінки:
1
8
9
10
11
12
13
14
15
попередня
наступна