Про співтовариство

Часто нахожу не мало страниц и целых порталов на радиотехнические темы но все русско-язычные, даже не понятно какую страну они представляют. Радиолюбитель не имеет границ и в эфире все равны но хочется увидеть техников на Украине. Мой хороший друг, что в моей юнности поддерживал радиоувлечения по книжкам, а Интернета тогда у меня не было и говорил "На Украине есть очень много умных людей и талантливых но мы ужасно позоримся одалживая мозги" Вот этим умным патриотам, что умеют разговаривать на Украинском мое сообщество для обмена опытом в радиоделе. Покажите техники паяния и различные вопросы вокруг радиолюбительства! Себя супер знатоком не мыслю и все время в поисках знаний.
Вид:
короткий
повний

Радиотехник в Украине

Підсумовуємо антену Харченко для Інтернет

Дійсно під Інтернет така антена є найпростішим рішенням але найгіршим для Інтернету по-перше: у неї широка смуга, що на дешевий модем, заносить надмірні шуми, а в кімнатному режимі я примонтував рефлектор то разом з сигналом, натягло багато шумів і швидкість стала сильно спадати та коливатись це критично якщо працювати у прямій трансляції з високою чіткістю.  Тому гарний результат у кімнаті це без рефлектора, робимо рамку під частоту модему та деякі інші тонкощі монтажу, дріт обираємо 2.5 мм.  у мене наявний 1.8 мм. за моїм результатом є шум  4 та більше одиниць, рекорд на вихідній швидкості у мене близько 4.5 мб.с. саме вихідний сигнал треба виставляти а не вхідний, вхідна швидкість буде залежати від шумів та  добротності модему,  сигнал 73-77 дбм.(справа тут не в сигналу бо може бути 69 дбм, а швидкість  ледве ледве через шуми 20 одиниць)  Модем тестував ZTE  MF669. 




Stats

Прошу оцінити ситуацію

Виділений скрин з нього інцидент



На такі атаки натикаюсь не перший раз з цього форуму.

Можливі причини:  укр. мова з моєї сторони це до реплік "выражайся понятнее" 

На форумі переважає Донбас на це є факти, не знаю яка сторона Донбасу.

Основна можлива причина:  форум повязаний з нелегальною торговою мережею в Україні, див. на скрин, там ватажок форуму вказує повернути мені кошти і припинити надавати мені послуги... враження, що в Україні нема добросовісної мережі. 

У чому проблема: існує апаратура з серії "залочена" це продукція спрямована в межах країни ну приміром Китаю, продається там дешево і як результат її захищають програмним забезпеченням тобто залочують.  Наші бізнесмени, закуповують техніку дешево і перепродують втричі дорожче але залочена техніка не підтримує місцеві мережі оскільки залочена під одного провайдера в Китаї.  Отже у нас цю залочку зламують і перепрошивають не коректним програмним забезпеченням.

Все не так погано але ж хоча і продають дорожче все ж воно дешевше від легальної техніки та одна проблемка: ось у вас глючить модем при чому він може виснути на одному провайдері а на другому йти краще, довести проблему в модемі абонент не здогадається за те по псує репутацію провайдеру та ще й без вини провайдера покине і перейде на іншого провайдера а це нечесна конкуренція і не з вини самих провайдерів а з вини, що ринок не відкриває нам всі карти гри, і ми купуємо негідну техніку.

Факт тому де по скрину ватажок форуму припускає ніби я по тер нерви провайдерам.  Ні, я першу відповідальність беру на себе тому провайдер дякує за співпрацю.


Stats

Де знайти майстра в Україні?

Раніше... важко було знайти надійного майстра в Україні, а тепер просто. Сервіс збирає виконавців і замовників практично на будь який випадок, знайти майстра в своєму місті чи за областями так легко як знайти лікаря. Майстер дістає рейтинги на відгуках а компанія яка проводить сервіс, гарантує безпеку адже кошти виконавцю передаються лише після вашої оцінки. Тут можна замовити у мене ремонт годинника та деякі інші роботи, а також цей сервіс дає нам змогу реалізуватись але ж кожен щось вміє робити


Stats

Тест сравнение антенн WIFI самодельных и промышленных

Земляк робить звірки між китайськими і саморобними антенами для модему



Stats

Антена Харченко, наш результат


Нарахував свої помилки виконання: не застосував калькулятор розрахунків а використав рекомендований розмір антени, не дотримав вимог пайки кабелю на клемах антени, не дотримав норматив перерізу дроту, не застосував рефлектор.

Перевага у монтажі моєї антени: дотримався рекомендованого методу узгоджування якого часто ігнорують на такій антені для модему в UMTS

Результати:  за поточну добу, сигнал переважно 75 дбм, пік сигналу 69 дбм, на цьому рівню сигналу, шум 4-5 одиниць.

Недолік антени: спрямовувати антену треба не за вхідною швидкістю а вихідною.

Цілком враження, що антена досить ефективна в радіусі 2 км.  або в зоні покриття провайдера Інтернету.

Це не найкраще що здатний модем, думаю БС перевантажена але хороший середній результат http://www.speedtest.net/result/7744554038

Наступний раз, намагатимусь покращити виготовлення цієї класної антенки.



Stats

Робимо антену на модем

Не можу дістати дріт типу ПВ-1  2.5, хто може надіслати поштою, спасибі за кампанію.

Антену роблю вперше тому взяв дріт з дроселю блока живлення ПК це не більше 1 мм.

Потім покажу як закінчив і чи є з неї результати.

Одна перевага у моїй збірці, що я постарався зробити узгоджування кабелю, на Ютуб  це часто ігнорують а  даремно...


Stats

Про звук на ПК

Із звуком на компютері не так все просто, всі секрети на один видих не випустити, ось основне: відкриваємо консоль драйвера по звуку



вважаю, що формат треба обмежити по можливостям динаміків, а драйвер нам показує і можливості звукової карти.  Звуковий потік у мене 128 кбпс, а крайня частота колонок 200 Гц.  Отже щоб звук коректно розклався в таких умовах, я обрав занижчений формат якості як на скрині.

Сам драйвер треба шукати тільки на сайті материнської плати там версія може застаріла але максимально коректна для материнки, нові версії можуть внести спотворення АЧХ

Самі колонки якщо не супер дорогі і старіші 6 років, пора на профілактику це дасть суттєвий результат в АЧХ  і стабільності стерео.

Треба також підібрати плеєр під можливості колонок, і  пакет кодеків які містять цілий пульт додаткових налаштувань.

Тема яку ми успішно завершили http://otvet.i.ua/user/1644892/22126/

А це нова тема чи доцільно купувати нові колонки http://otvet.i.ua/user/1644892/22268/


Stats

Ставимо звук

Ось яке відкриття по звуку ПК на 10-тому році служби: відчуваю неполадки чи апаратної чи драйверу, виявилось і те і друге. Само собою у колонок крайня нижча частота 200 гц, а потужність однієї всього 0.5Вт отже на піках по низьким як звичайно, бачу затухання індикатора і хлюпання звука, це вирішується правильним налаштування по входу, що вивчав ще у довіднику Віндовс ХР, крім того варто перевірити справність БЖ, і дещо там замінити.  Тепер йдемо на оф-сайт аудіодрайвера, ставимо переклад з англійської, і несподівано попередження, що доступний драйвер, може не відповідати налаштункам конкретної материнської плати.  Тобто якщо моїй материнці майже 10 років то необхідно зайти на оф-сайт материнської плати і скачати драйвер для аудіо. Виявилось, що драйвер датою 2009 року.  Ставлю на Віндовс 7, і всі неполадки виправились, Чую той якісний звук як було 2008 року, покращилось АЧХ, і  навіть стерео. Нові драйвери, давали спотворення на високих частотах. Отже або міняти материнку або ставити драйвер її часу.


Stats

Ремонтуємо лампу


Не чесно не наш ролик але спасибі колегам, будемо теж так робити.


Stats