хочу сюди!
 

Юлия

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 30-50 років

Буцький каньон

Буцький каньон розташований на межі Черкаської та Вінницької областей в селищі Буки Маньківського району Черкаської області на річці Гірський Тікич. Утворений він в протиерозійних гранітах віком більш ніж 2 мільярди років.В 1972 році каньону було присвоєно статус пам'ятки природи місцевого значення.Розташований каньон трохи нижче по течії від колишньої Буцької ГЕС і являє собою скелястий берег з виступами сірого граніту,висота якого місцями сягає 30 м.Довжина каньону перевищує 2,5 км.
Лаврентій Похилевич про Буки писав таке:"Местечко при реке Тикичь,в 12 верстах от Иваньки,тянется со своим предместьем Антоновкою вдоль реки Тикича на пространстве 3-х верст. Берега Тикича образуют отвесные живописные скалы;сама речка быстро струится между гранитными массами,составляющими ее ложе.Сероватый гнейсо-гранит находится массами среди красного гранита."
Вид з мосту
До комплексу природних пам'яток Буків крім самого каньону також належать  водоспад "Вир" та " Родіонова скеля".Водоспад отримав назву від води,яка вирує,перекочуючись через кам'яні пороги.Скеля ж отримала ім'я на честь видатного геолога С.М.Родіонова
 
Між велетенськими гранітними брилами піниться і шаленіє водний потік,який утворює так звані "буки".Це слово походить ще з часів козаччини і означає "водяні круговерті".Знаючи значення цього слова,неважко здогадатись звідки походить така незвична,на перший погляд,назва селища.
Водоспад "Вир"
Коли ви просуваєтесь в глиб каньону,ви потрапляєте в дивовижну країну скелястих берегів.Над головами нависають скельні утворення висотою більш ніж 30 метрів і кожне з них має свою унікальну форму.Багатьом вони нагадують казкових велетнів,які мовчазно спостерігають за тим,що діється внизу.
Територія каньону є улюбленим місцем відпочинку туристів,які любовно називають його "Маленькою Швейцарією".Місце наскільки популярне в туристів,що влітку тут важко знайти місце для табору.Такий наплив відпочивальників(серед яких є автотуристи,байкери,альпіністи) не міг не позначитись негативно на стані каньону.Часто після горе-туристів залишаються купи сміття,бите скло,одноразовий посуд.Тому каньон вимагає якщо не захисту,то хоча б порядного відношення з боку відвідувачів.

10

Коментарі

Гість: Vitysja

12.12.12, 18:46

Супер. Мне нра.
Но некоторые фотки не откриваются.

    22.12.12, 18:59Відповідь на 1 від Гість: Vitysja

    Дякую!
    Що не відкриваються-проблеми хостінгу.То тимчасове.В мене зараз все відкривається

      Гість: Vitysja

      32.12.12, 19:14Відповідь на 2 від mandrivnic

      Понятно.Раньше не сталкивалась с такой проблемой, поэтому и удивило. Хорошо. загляну как нибудь в другой раз, интересно же. Фото такие живые, спасибо за такую возможность попутешествовать по Буцкому каньону, пусть и виртуал. Заитриговала здешняя краса.

        42.12.12, 19:22Відповідь на 3 від Гість: Vitysja

        Таке часто буває,коли фотки лежвть в іншому місці,а в пост вставлені лише посилання на них.
        Радий,що Вам сподобалось.Весною-літом запросто можете побувати там.Це недалеко від Жашкова.
        Це зовсім нетипова місцина для загалом рівнинної Черкащини,та мабуть і Київщини теж

          Гість: natali1967

          525.12.12, 09:51

          красивая у нас Украина!

            618.03.15, 18:06

            там суперово!!!