хочу сюди!
 

Татьяна

57 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Веснянки. Гаївки. Обливаний понеділок


Національний музей народної архітектури та побуту України запрошує  киян та гостей міста на свято «Веснянки. Гаївки. Обливаний понеділок», яке відбудеться 17квітня 2017 року в експозиції  «Закарпаття». Святкова літургія розпочнеться о 11.00. год. у церкві «Святої Покрови» із с. Канора  Воловецького р-ну Закарпатської обл., а опісля відбудеться обхід церкви з хоругвами (павізами) та водосвяття.

О 13.00. Вас чекають виступи дитячих фольклорних колективів з міста Києва та Київської області з програмою: «Прийди до нас, весно, з радістю, із великою до нас милістю…». Вони представлять обрядові дійства, відтворені за давніми традиціями: виконання веснянок, гаївок, дитячих ігор і забав, що мають на меті наблизити весну, розбудити природу та запрограмувати  багатий врожай. Під «Кроковим колесом»проводитимуться весняні хороводи, ігри, народні обряди, в яких відвідувачі та їх діти можуть взяти участь. В заході також візьмуть участь вокальний жіночий колектив «Аніма» та музикант, майстер з виготовлення традиційних народних духових інструментів  із смт. Верховина  Івано-Франківської області - Дмитро Мазуряк


В експозиції музею можна буде побачити прибрану до Великодня хату: паски, писанки, святкові рушники та інша великодня атрибутика. А на пагорбі біля хат с. Розтоки і с. Рекіти відбудеться обливання водою, як символ весняного очищення: на здоров’я, на достаток, на ведення господарства.


Традиційно під церквою відбувався ярмарок – «кермаш», де цього року народні майстри  репрезентуватимуть свої вироби: писанки, витинанки, вишивку, обрядове печиво, вінки, великодні кошики, ляльки - мотанки та інше.

Запрошуємо всіх завітати до Національного музею народної архітектури та побуту України на наше великоднє святкування і стати учасниками традиційних обрядів та ігор.


 


3

Коментарі

116.04.17, 13:03

і де село, я теж хочу трохи "помню слабо"