хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

«Духовні скарби Гуцульщини»

   15 квітня 2014 року об 11:00  у   Національному музеї народної архітектури та побуту України  (с. Пирогів) відкривається  виставка «Духовні скарби Гуцульщини»

        

          Художні промисли Гуцульщини – це яскравий витвір українського генія, адже саме в косівській кераміці, дерев'яному різьблені, вишиванці та виробах зі шкіри втілилось відвічне бажання народу наблизитись до досконалої краси в навколишньому оточенні, визначило функціонування такого феномену, як ужиткове мистецтво в середовищі оздоблення екстер'єру та інтер'єру  і здобуло визнання в усьому світі.

         Збірка експонатів Національного музею народної архітектури та побуту України має ґрунтовну колекція витворів народних геніїв, що дає можливість  довести відвідувачам  унікальність  етнічних особливостей народного мистецтва. Фонди колекції музею нараховують більш 20 тисяч експонатів з цього регіону і датуються від 16 століття (ікони, люльки та інше) до кінця 20  століття і мають непересічну художню  та  історичну цінність.

         Ми маємо можливість ознайомитись  з  невмирущими цінностями матеріальної культури цього регіону. Є можливість оглянути експонати із фондів, розкрити для себе творчій скарб і художній  доробок унікального регіону Карпат. Саме в художніх народних виробах відтворювалась уява народу про красу і місце людини в природі, втілювалась відвічна ідея і прагнення  зберегти для  прийдешнього покоління традиції та  народні промисли в побуті. Колекція формувалася впродовж багатьох років чисельними науково-етнографічними експедиціями, працівниками музею.


 

                              Нас запрошують на відкриття виставки яка працюватиме                                                      з 15 квітня по 15 травня 2014 року. .


4

Коментарі