хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Свято Покрови в Пирогові

                             

             13 жовтня 2013 року  з 10.00  – 15.00 години в Національному музеї народної архітектури та побуту України відбудеться щорічне 

храмове свято «Покрова». 

Свято Покрови Пречистої Діви Марії належить до найбільш пошанованого осіннього свята в честь Богородиці. На честь свята Покрови в Україні засновано чимало містечок, сіл і хуторів. У багатьох селах і містах на її честь будували і освячували  .


Згідно традиції, в Музеї щороку проходить храм, що розпочинається із святкової літургії та обходу церкви з хоругвами і водосвяттям. Церкву прикрашають смерековими "китицями", гірляндами, вінками, хрестами, рушниками, стрічками та розмальованими свічками "трійцями".

Після привітального слова священика та організаторів свята біля церкви відбудеться виступ народного аматорського фольклорно-етнографічного колективу «Черемош» Путильського р-ну, Чернівецької обл. з обрядом «Гуцульське весілля», а троїсті музики цього колективу створять колорит Карпатського краю. Вас запросять на народні забави у виконанні Закарпатського, Львівського, Івано-Франківського, Лемківського земляцтв.



 Храмові традиції на Закарпатті багаті і своєрідні. Повсюди на храмове свято під церквою відбувався "кермаш" – ярмарок, де збираються народні майстри зі своїми виробами. З 10. 00 год. – 15. 00 год.  тут можна придбати: обрядове печиво "медівники", рушники, ікони, витинанки  та знамениті закарпатські мальовані свічки.

Цього дня відбудеться святкування з нагоди 15- річчя заснування МГО «Івано-Франківського земляцтва» та відкриття персональної фотовиставки Євгена Гапича «Гуцули».

Бажаючі можуть долучитися до звичаїв і традицій, характерних для проведення престольного свята на Закарпатті, глибше пізнати особливості народної культури цього краю. Запрошуємо всіх відвідати НМНАП України 13 жовтня 2013 р.


 Їхати до Музею від станції метро “Виставковий центр” тролейбусом № 11, маршрутне таксі № 156, від Ленінградської площі № 172.

8

Коментарі

Гість: NeManul

14.10.13, 09:21

    29.10.13, 20:48Відповідь на 1 від Гість: NeManul

      39.10.13, 22:17

        49.10.13, 22:18Відповідь на 2 від Vituniya

        Сходжу!!