Про співтовариство

Интересные открытия, интересные наблюдения, интересные факты, интересные люди и интересные места, интересные фотографии - это всё в Сообществе "ИНТЕРЕСНО"

Важливі замітки

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

ИНТЕРЕСНО

Кот и человек

Никогда нам не понять их. А ведь они тоже страдают от одиночества, хотят внимания и ласки. Почти как мы, люди...

[ Читать дальше ]

Сьогодні Міжнародний день рідної мови

Міжнародний день рідної мови — свято, яке за рішенням ЮНЕСКО відзначають 21 лютого всі народи Землі, починаючи з 2000 року. Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» було оголошено на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 26 жовтня - 17 листопада 1999 року в Парижі.

Оскільки з 6 000 розмовних мов світу близько половині загрожує зникнення, ЮНЕСКО прагне підтримувати мову як ознаку культурної приналежності особи. Окрім того організація вважає що вивчення іноземних мов та багатомовність є ключами до взаєморозуміння та взаємоповаги.

Щорічне відзначення цього дня використовується для скерування уваги на меншини з менш аніж 10.000 особами, що активно розмовляють мовою. Часто ці мови не передаються наступному поколінню і потрапляють у забуття. Багато мов котрими розмовляють менше 100 осіб не задокументовані.

Рідна моя українськая мова
Житиме вічно - кльова, фірмова!..

А у нас такого нету

А в Америке сегодня выходной - Президентский день.

[ Читать дальше ]