Квіти

Приглашаю всех любителей цветов… Все о палисадниках, клумбах и цветниках – в фотографиях и статьях. Цветы - красота жизни!
611+ підписатися

335 учасників

  • olol
  • ajnbybz
  • Spectatrix
  • Hrab
  • sergey sm
  • Симбіоз
  • tamagochi
  • ksem
  • StassGr
  • A v i @ t o r

Як на ті чорнобривці погляну

разделители горизонтальныеразделители горизонтальныеразделители горизонтальные

Жила колись в одному селі сім’я. Звичайні, трудящі люди. Сталася в них радісна подія – народилася трійня, три сини-соколи. Такі в них були карі очі, як мед гречаний, такі чорні брови, такі схожі між собою, що рідні, не змовляючись назвали їх Чорнобривцями, хоч кожен мав своє ім’я. Коли підросли, то виявилось, що і таланти у них однакові і різні водночас: один був золотар, другий гончар – керамік, третій різьбяр дерева-кістки-рога. На всю країну стали славні хлопці, звідусюди приїздили до них подивитись на їх майстерність, придбати бодай одну річ, яка кому до вподоби.




Трапилось так, що село, де жили хлопці, на якийсь час попало в поле дій безкінечних війн, які вели між собою люди. Село намагалось жити своїм повсякденним чином, але одного дня ввірвався ворожий загін, до грабежу-розбою взялися. Цупили все, що їм подобалось. Дійшли до хати майстрів-чорнобривців. Розгребли все, що було в майстерні. Розгорілися жадобою, і забрали в полон майстрів. Як не благали, як не відкуплялись – ніщо не допомогло: повезли хлопців у чужу землю.


Тяжко тужили батьки, а від синочків, ані чутки, ані звістки.


Йшли роки, підросла сестричка. Бачила, які сумні тато й мама, все допитувалась – чому? Довго не розповідали, а потім якось бабуся все оповіла. І вирішила дівчина іти в чужий край, шукати братів. Ніякі вмовляння не допомогли.


Довго блукала дівчина світом: ніхто не чув про чорнобривців. А потім якийсь дідо сказав їй: "Це, мабуть твої брати були! Вони всі троє однаковісінькі, та такі ж гарнесенькі. Хан їх і голодом морив, і бив, наказуючи працювати. А вони одне у відповідь:


– Відвезіть нас додому. Ми будемо працювати, і все зроблене забирайте. Але тільки вдома ми можемо робити такі речі, як ви бачите.

Бо стільки тих виробів привезли з ними. Хан наказав їх бити, поки не згодяться працювати. Забили їх до смерті”…

– Дідуню! А де вони поховані?

– А їх ніхто не ховав. Хан наказав викинути в степ. Там зараз тільки кісточки тліють.

– Покажіть, де це! благаю Вас!



Позбирала в торбинку кісточки братів, бо вже мало що й лишилося. Схудла, змарніла, але дійшла додому. З великою радістю зустріли батьки і все село дівчину. Поплакали над долею хлопців-чорнобривців, та й розійшлися додому. А батьки поховали в садку останки своїх синів.


За якийсь час побігла дівчина в садок, як щоранку це робила і зачудувалася: на могилці братів розцвіли дивні квіти. Покликала батьків, і ті водночас мовили: "Чорнобривці!” Полюбили ті квіти на Україні, рідко біля якої хати їх немає. Отак повернулися нетлінною красою додому хлопці-чорнобривці.











Легенда ось звідси

Картинки зібрані з інету


разделители горизонтальные

Незвичайні ромашки


Трав'яниста рослина сімейства астрових родом з Південної Африки й тропіків Азії. Історія гербери від дикої африканської рослини до одного із самих улюблених і квітів, що купуються у всім світі, розтяглася на півтора сторіччя. Уперше рослина гербера було відкрито для європейських аматорів квітів в 1717 року голландським ботаніком Яном Гроновиусом, своє ім'я гербера одержала через двадцять років на честь німецького лікаря Гербера, але до кінця дев'ятнадцятого століття в Європі ця квітка популярністю не користувався. Так тривало доти, поки на одну з різновидів гербер у провінції Трансвааль (Південна Африка) не звернув увагу шотландець Роберт Джемсон.Гербера Джемсона (G. Gamesonii) і гербера зеленолистная (G. Viridifolia)стали вихідними видами всіх існуючих нині квітів гербер. Стараннями селекціонерів із цих двох сортів отримані численні різновиди гербер гібридних із простими й махровими квітами величиною від 5 до 12 см у діаметрі; білих, жовтих, жовтогарячих, рожевого, різних відтінків червоного цвіту.


Гербера – багаторічна трав'яниста рослина із прикореневими листками і квітками, що нагадують велику ромашку. Найбільш широко поширена в культурігербера Джемсона (Gerbera Jamesonii), та її численні сорти і садові форми рослини. Основний час цвітіння – з ранньої весни до кінця осені, але іноді їх продають квітучими навіть взимку. Її вирощують в основному як квіти на зріз дляфлористики. Деякі різновиди досягають 60 см, але компактні не перевищують у висоту 25-30 см і більше підходять для домівки.
















































Ехінацея

  • 24.07.12, 15:10
Ехінацея (Echinacea) — рід багаторічних трав'янистих рослин родини айстрових (Asteraceae). Стебло пряме, до 150 см. заввишки. Листки прості, овальні або лінійно-ланцетні, по краю — зарубчасто-зубчасті, нижні — довгочерешкові, верхні — майже сидячі. На кінцях стебел квітки розташовані неоднаково: крайні — довгоязичкові, неплідні, пурпурові, темно-червоні або жовті; середні — трубчасті, двостатеві. Цвіте у липні — жовтні. Плід — сім'янка. Ехінацею  вирощують як цінну кормову культуру, багату

білками, а також як декоративну і лікарську рослину.Для лікарських потреб використовують заготовляють коріння восени, а суцвіття (кошики) збирають під час цвітіння.(Вікіпедія http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%85%D1%96%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B5%D1%8F)

  Ехінацея вражає своєю некрикливою красою і на перший погляд , є дуже ніжною, але хто вирощував цю квітку, то знає, що вона має сильні стебла і шорстке листя.До нас ця красуня привезена з Америки, саме тамтешні племена першими розпізнали її як квітку - цілительку. Ехінацею використовують в медицині й косметології, і вона милує око на клумбах любителів квітів. Найвідоміша серед всіх ехінацея пурпурова, але селекціонери створили ще багато неймовірно красивих видів. Ще одна особливість ехінацеї - сильний  медовий аромат.

Мелодія вітру

Сині дзвіночки та дзвони

Це було давно. Один побожний єпископ ішов у свято Благовіщення Пречистої Діви Марії лісовою галявиною. Був гарний, тихий вечір. Було так, неначе б земля затримала подих та з захватом прислухувалася до неба, на якому купка хмаринок - схожих на овечок, плила повз вечірнє сонце. Мир і ласка Божа спливали з неба на землю. Побожний єпископ роздумував над вічною красою, з якої походить усе чисте й величне. І свята туга наповнила його серце. Він склав руки, підніс очі до неба й молився:

— Хвала та слава Тобі, Господи! Слава та Хвала Тобі в Твоїй людськості. З неї віддзеркалюється блиск Твого божества. Слава та хвала Тобі в Твоїй Пресвятій Матері. Вона носила Тебе на руках і до серця пригортала, голубила Тебе та співала Тобі. З її уст навчився Ти, Предвічне Слово, слів часу. Завдяки Твоїй Матері, став Ти нашим братом, а завдяки Тобі, стала вона Матір'ю нашою.

О Царице Неба, Мати Творця, вся краса світу нехай припаде до Твоїх ніг, всю красу тієї години нехай покладуть Тобі на голову, немов вінок молодих троянд. Така година мусила бути тоді, коли архангел зійшов до Тебе та привітав Тебе благою звісткою. Радуйся, Маріє, радуйся, велична Пані, в співі всіх пташок! Радуйся в пливі всіх вод землі, в журкоті лісового струмочка, у грі хмар, в листі й у траві. Радуйся в гудінні бджілок, в полеті метеликів, в усіх квітах, що тут ростуть і розхиляються та за вітром рухаються! Ах, щоб було щось, що людям по всі дні нагадувало б, щоб думали про Тебе та Тебе вітали, як вітав Тебе архангел господній у цей Твій день. Дай мені знак, о Пречиста, маленький знак, щоб я приніс таке людям...

Він спинився й, зачарований, споглядав на ліс. Туди йшла Пречиста Діва під зеленим верховіттям буків і виходила на галявину. З похиленим лицем проходила вона, а її пальці торкалися легесенько квітів, що горнулися до неї. Перед нею й по її боках ішли ангели. Тоді почув єпископ ніжне дзвеніння, що неслося галявиною. Воно плило з квітів, до яких торкалися Марія й Ангели. Єпископ підійшов до квіток та приглядався до них. Це були сині дзвіночки.

— Це знак для мене, — подумав він і зірвав один та взяв з собою до міста.

У місті пішов він до коваля-литейника, що кував різні предмети з металу, і поручив йому вилити таку квітку, але сто разів більшу, зі срібла. Із Божим благословенням вдалося вилити з срібла таку квітку, так появився перший дзвін.

Єпископ велів дзвонити ним перед кожною Службою Божою. А також велів дзвонити вечором, коли йому Пречиста Діва об'явилася в свято Благовіщення. Коли вірники приходили до нього та допитувалися, що має означати вечірнє дзвоніння, то він пояснив їм, що дзвін дає знак, що треба помолитися «Богородице Діво».

Незабаром прийшли до єпископа діти та просили в нього, щоб він велів дзвонити й ранком, щоб вони, як тільки прокинуться, думали про Марію. І знову через деякий час прийшли до нього робітники, селяни й матері та просили в нього, щоб він велів дзвонити й у південь, бо вони не можуть ні обідати, ні спочивати не привітавши Матінки Божої.

Помалу всі церкви отримали дзвони, й ті дзвони дзвонили рано, в полуднє й вечір ангельське вітання Марії скрізь по католицьких церквах. Дзвонять маленькі дзвіночки, мов дитячими голосочками, дзвонять і великі дзвони могутніми голосами.

І мільйони віруючих чують їх і кидають тоді всі свої думки, бажання та працю, складають руки до молитви та моляться до Марії, Пречистої Діви, що принесла нам спасіння.

 

Легенда ось звідси

Божі квіти

За східними оповідями, квітка ця зростала в раю під час спокуси Єви дияволом і міг поганитися їм, але нічия брудна рука не наважилася торкнутися її. Тому євреї прикрашали ним священні вівтарі, капітелі колон храму Соломона. Можливо, з цієї причини по вказівці Моїсея лілії прикрашали семисвічник.      
                                                                                                                         

Біла лілія - символ невинності і чистоти - виросла з молока матері богів - Гери (Юнони) яка знайшла захованого від її ревнивого погляду немовляти фіванської цариці Геркулеса, і знаючи божественне походження малятка, хотіла дати йому молока. Але хлопчик, учувши в ній свого ворога, укусив і відштовхнув її, а молоко розлилося по небу, утворивши Молочний шлях. Декілька крапель впали на землю і перетворилися на лілії.    
  
          
Про червону лілію розповідають, що вона поміняла колір в ніч перед хресним стражданням Христа. Коли Рятівник проходив по саду Гефсиманському, то на знак співчуття і печалі перед Ним схилили голови всі квіти, окрім лілії, яка хотіла, щоб Він насолодився її красою. Але коли страждальний погляд впав на неї, то рум'янець сорому за свою гордість порівняно з Його упокорюванням розлився по її пелюстках і залишився назавжди. 
                                                                                                                 
У католицьких землях існує повір’я, що Архангел Гавриїл в день Благовіщення з'явився до Пресвятої Діви з лілією. З лілією, як символом чистоти і непорочності, змальовуються у католиків св.Йосиф, св.Йоанн, св.Франциск.   
    
   

  
 








































Гібіскус - король тропічних квітів

Сімейство: мальви(Malvaceae) Батьківщина: Південно-східна Азія Цвітіння: з весни до глибокої осені Батьківщиною гібіскуса(Hibiscus) є острови Тихого океану і Азія. Він є національною квіткою Малайзії і державною емблемою Гаваїв. Гібіскус називають королем тропічних квітів, він символізує мир і щастя.                                                                           

 

Киевская международная выставка цветов!

http://www.flowers-hortech.com/ru/Visiting.aspx

Киев, Украина

11 - 13 апреля, 2012 года

10:00 - 18:00

Международный выставочный центр (МВЦ)

 Броварской проспект, 15 (ст. м. Левобережная)

ВСЕМ КИЕВЛЯНАМ НАСТОЯТЕЛЬНО СОВЕТУЮЮЮ!!!

Большинство фотографий на днях выставлю в фотоальбоме, кого заинтересует, потом заглянете, а полюбоваться будет чем!!! Загружать буду несколько дней, так что  можно периодически наведываться...

http://photo.i.ua/user/894654/311438/

Икебана

С 1 по 4 марта в Центре украинской культуры и искусств (вул. Хорива, 19-В) ,будет проходить выставка икебаны. Композиции из цветов будут представлены по случаю традиционного японского праздника кукол, 550-летия Школы икебаны Икэнобо и 20-летия дипломатических отношений между Украиной и Японией, пишет Kievpress.На открытие выставки приедут профессора икебаны Ямада Мидори (Япония) и Анжела Лобастов (Молдова). В зале будут представлены композиции из живых цветов, созданные профессорами икебаны, а также более 50 работ преподавателей и студентов Киевского отделения Школы икебаны Икэнобо.Также можно будет увидеть коллекцию кукол, которых традиционно выставляют в Японии на весенний праздник кукол Хина-мацури.

Вот прочла такой аннонс в сети и решила сходить. Мне понравилось, только не все композиции можно было  сфотографировать с выигрышного ракурса, но общее впечатление о выставке вы получить сможете...

Парк квітів Асикага

 Парк квітів Асикага (Ashikaga Flower Park) знаходиться в місті Асикага в провінції Точиги на о.Хонсю. Парк охоплює близько 8,2 га і славиться різноманітними видами гліциній (на японському її назва звучать як Fuji).

цветы, глицинии

 Гліцинія - рід високих деревовидних витких субтропічних рослин з сімейства Бобові з великими гілками запашних квіток. Квітки гліцинії, білі, блакитні, фіолетові або пурпурні, схожі на метеликів. Зібрані у великі висячі гілки вони надзвичайно ефектно виглядають на тлі густої зелені листя. Запашні грона бузкової гліцинії нагадують нашу білу акацію, наші весняні південні вулиці і усе хороше, що з цим пов'язане.  Асикага вважається одним з кращих місць для перегляду квітучої гліцинії в Японії, квіти в парку посаджені дуже тісно і створюють дуже красиві і химерні композиції   

цветы, глицинии

У парку є 100 літня гліцинія, також близько 160 гліциній яким близько 60 років і 1500 азалий яким більше60 років. Для столітньої гліцинії парком створений величезний каркас для підтримки величезної парасольки фіолетово-синіх кольорів (гліцинія відноситися до ліанових дуже добре формується). Існує також довгий тунель білої гліцинії а тунелю жовтого вербняку kingusari буде потрібно ще багато років, щоб стати фактичним тунелем (поки це як навіс).

цветы, глицинии

 Гліцинія (вістерія) - це ліана, яка вважає за краще обвиватися навколо опор. Опорою може служити інше дерево, альтанка, стіна будівлі. Гліцинія цвіте великими звисаючими гронами, які видають солодкуватий неповторний аромат. Він притягає комах, особливо бджіл. Цвітіння гліцинії це воістину приголомшливе видовище!Оскільки гліцинії відносяться до класу пальмових, працівники парку просто не могли втратити можливість створити свого роду тунель з цих прекрасних квітів. Один з таких тунелів вже відкритий і здатний радувати тисячі відвідувачів фіолетово-синіми тонами цих рослин. Так само був споруджений ще один тунель, але потрібно декілька десятків років, щоб він став повноцінним квітковим шедевром, так що доки - це усього лише навіс.

цветы, глицинии

  Водоспадом спрямовуються вниз довгі віти її запашних квітів - білі, фіолетові, пурпурні, рожеві, блакитні і жовті грона на зеленому фоні з листя представляють собою приголомшливе і унікальне видовище!У парку декілька тисяч гліциній. Багато з них вже "в літах" - в парку Асикага можна побачити гліцинії, яким вже більше століття! Таким "стареньким" вже важко стояти - тому дизайнери сконструювали спеціальні каркаси для величезних квіткових шапок прекрасних ліан. Таких альтанок тут чотири.

цветы, глицинии

    Незмінні вигуки захоплення викликає і восьмидесятиметровый тунель з білої гліцинії. Білосніжні гілки з кольорами, схожими на крихітних метеликів і солодкий ніжний аромат, - недаремно японці називають прохід по тунелю з дорогою щастя.  

цветы, глицинии

Гліцинія цвіте з середини квітня до середини травня, але і в іншу пору року парк прекрасний.

цветы, глицинии

  У лютому-березні тут цвіте слива, трохи пізніше з'являються нарциси, тюльпани, гіацинти і мускари - перші вісники весни.У квітні і травні сад спалахує фантастичним різноколірним фейєрверком тисяч рододендронів і азалії (серед яких 1 500 кущів яким більше 60 років

цветы, глицинии

цветы, глицинии

цветы, глицинии

цветы, глицинии

цветы, глицинии

цветы, глицинии

цветы, глицинии

цветы, глицинии

цветы, глицинии

цветы, глицинии

цветы, глицинии

цветы, глицинии

цветы, глицинии

цветы, глицинии

цветы, глицинии

цветы, глицинии

цветы, глицинии

цветы, глицинии

цветы, глицинии

Більшими фото можете насолодитись в моїй папці Ashikaga Flower Park

дерело