Горіховий спас
- 29.08.12, 13:52
- Філософія життя
Сьогодні Третій Спас, в народі Горіховий чи Хлібний.
На свято треба чимось смачненьким нагодувати домашніх ))
У мене сьогодні зелені і горіхові булочки і горіхові (в оригіналі фісташкові) біскоті.
для булочок базове дріжджове тісто, а далі
1. додаєте подрібнені блендером кріп і зелену цибулю, можна петрушку. вимішуєте, формуєте булочки, або хлібець, дати підрости,змазати жовтком і в духовку.
2. подрібнені грецькі горіхи, я ще додаю кмин, але то на любителя )) далі то саме що в п.1.
рецепти тіста і час випічки не пишу, бо у справі з дріжджовим тістом ніколи не орінтуюся на годинник )
ну і чогось солоденького до кави )
тут даю оригінальний рецепт, але випробуваний Єдине, що я не люблю фісташки, тому горіхи використовую або грецькі або лісові
Фисташковые бискотти
На свято треба чимось смачненьким нагодувати домашніх ))
У мене сьогодні зелені і горіхові булочки і горіхові (в оригіналі фісташкові) біскоті.
для булочок базове дріжджове тісто, а далі
1. додаєте подрібнені блендером кріп і зелену цибулю, можна петрушку. вимішуєте, формуєте булочки, або хлібець, дати підрости,змазати жовтком і в духовку.
2. подрібнені грецькі горіхи, я ще додаю кмин, але то на любителя )) далі то саме що в п.1.
рецепти тіста і час випічки не пишу, бо у справі з дріжджовим тістом ніколи не орінтуюся на годинник )
ну і чогось солоденького до кави )
тут даю оригінальний рецепт, але випробуваний Єдине, що я не люблю фісташки, тому горіхи використовую або грецькі або лісові
Фисташковые бискотти
80 г фисташек, 200 г сахара, 275 г муки, 3 яйца, 1 ч. л. разрыхлителя, ч.л. соли, 112 г тертого черного шоколада, 2 ч. л. слив. масла, 35 г какао-порошка, 1 ч. л. экстракта ванили.
Взбиваем муку, 150 г сахара, соль, разрыхлитель. Добавляем фисташки, шоколад. Взбиваем яйца, масло, какао, ван. экстракт. Соединяем мучную, яичную смеси. Противни устилаем пергаментом, посыпаем сахаром. Тесто делим пополам. На противне формируем 2 полена 4x30 см. Посыпаем сахаром. При 180оС выпекаем 20 мин. Остужаем на противнях 30 мин. Режем полена на кусочки по 2 см толщиной. Выкладываем на противень, выпекаем 20 мин. при 150оС. Охлаждаем на решетке.
ВСІХ ЗІ СВЯТОМ!
Ну і СМАЧНОГО!
12
Коментарі
Гість: zzzzzя
129.08.12, 13:59
С праздничком!
Al KazlOFF
229.08.12, 13:59
куплю орешков жене. к пиву.
Гість: Тираъ
329.08.12, 14:00
bestiaya
429.08.12, 14:02Відповідь на 1 від Гість: zzzzzя
дякую. І вас за святом
bestiaya
529.08.12, 14:02Відповідь на 2 від Al KazlOFF
все_буде_так
629.08.12, 14:05
я і не знала, що сьогодні свято... а біскотті - ммммм... смакота! В одному маленькому тосканському містечку є дві пекарні, де готують біскотті, в обох біскотті - смачнющі, але різні за смаком. Жодна із родин не ділиться своїм рецептом. Згадалося чомусь....
Гість: olegapx
729.08.12, 14:05
продиктуйте ваш адрес плиз я еду к вам
bestiaya
829.08.12, 14:07Відповідь на 6 від все_буде_так
я знаю що не діляться... сестри чоловік-італієць-ресторатор теж не признається як готує піццу і соуси до пасти ))) вони якісь зовсім не такі як готують у нас
bestiaya
929.08.12, 14:08Відповідь на 7 від Гість: olegapx
)))) супутник вам в поміч ))
apchv
1029.08.12, 14:09