хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Влада відволікає увагу протестувальників від основного винуватця

Влада використовує політичні технології для протидії соціальним акціям протесту, організованих, зокрема і чорнобильцями. Про це в коментарі Тижню заявив політолог Сергій Таран.

«Ці соціальні процеси організовуються різними людьми, де немає чітко вираженого лідерства. Серед тих, хто виходить з акціями протесту, крім звичайних чорнобильців, є й ті, що таємно співпрацюють з владою і звісно мета їхня зовсім інша, ніж домогтися повернення їм соціальних пільг. А це призводить до того, що ззовні їхні акції виглядають неорганізовано. А іноді вони неорганізовані з політичної точки зору. Наприклад, після певних судових змін в Україні встановлена президентсько-парламентська форма правління, тобто влада належить президенту. Таким чином основний адресат мав би бути не прем’єр-міністр чи Верховна Рада, а президент. Але акції відбуваються чомусь не біля його Адміністрації. Це викликає в мене здивування. Крім цього, виглядає нелогічно і те, що акції протесту різні за типом – одні оголошують голодування, інші – протести…», – зазначає політолог.

«Звісно, те, що такі акції відбуваються, - досить позитивна тенденція, оскільки це означає, що громадяни можуть самоорганізуватися, а з іншого боку – для їхньої політичної організації ще іноді не вистачає досвіду чи розуміння ситуації. А часом пересічні представники соціальних груп піддаються на політичні технології тих людей, на кому лежить відповідальність за погіршення їх соціальної ситуації», – додає Таран.

За словами експерта, цими політичними технологіями представники влади намагаються відвернути увагу учасників акцій протесту від головного адресата – президента. «Акції протесту спрямовані на адресата в уряді чи на представника місцевої влади. А тому влада ілюзорно думає, що відведе увагу від основного адресата – президента. Можливо, ті, хто зацікавлений у розгортанні цих технологій, вважають, що це не буде торкатися всієї влади, а лише окремих представників. Однак, як на мене, це відображатиметься і на рейтингові президента, і на його авторитеті.

Єдине, що може поки радувати владу, це те, повторюся, що в цих соціальних рухів немає чіткого організаторського ядра», – стверджує Таран.

Як зазначає політолог, наразі залишається відкритим питання, чи зможуть ці соціальні рухи вийти за рамки політтехнологій, які їм нав’язують  "згори", та сформуватися в потужні соціальні політичні течії.

10

Коментарі

112.12.11, 07:05

    212.12.11, 09:11

    Вода камінь точить.

      312.12.11, 10:57

      к этому надо быть готовым и понимать ситуацию

        412.12.11, 18:48

        В газеті "Селянська правдв" кажуть: "Наш президент знає лише рахунки
        перших 10 багатіїв України. Більшего він не знає і не хоче знати.
        Сам усунувся від влади"

          512.12.11, 19:00

          Абсолютно согласна - выпускание пара и отвлечение внимания.

            612.12.11, 20:57

            смогут.....и самое прикольно, что случайно.....

              712.12.11, 21:54

              про це вже не раз казали

                812.12.11, 22:52Відповідь на 4 від М_Ірина

                В газеті "Селянська правдв" кажуть: "Наш президент знає лише рахунки
                перших 10 багатіїв України. Більшего він не знає і не хоче знати.
                Сам усунувся від влади"
                Ще він знає рахунки...матчів Шахтаря. Гайки затягують так, що скоро різьбу зірве...

                  916.12.11, 11:50

                  Думаю ці недосвідчені рухи в недалекому майбутньому зроблять з нашими харантами те що зробила Лівія з своїми

                    1016.12.11, 16:46Відповідь на 9 від Sasha plus

                    Думаю ці недосвідчені рухи в недалекому майбутньому зроблять з нашими харантами те що зробила Лівія з своїмиЯк давно кажуть в Одесі : *Будем посмотреть...*