хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Директиви Тимошенко

Останнім часом напередодні апеляційного суду по газовій справі Тимошенко представники партії регіонів (наприклад, Зубанов) та їхні агенти впливу (зокрема, Олег Ляшко) знову поширюють тези про те, що Тимошенко нібито підробляла свої газові директиви. Оскільки люди зазвичай мають коротку пам"ять та й не всі мали можливість ретельно відслідковувати перебіг газової справи в суді, нагадаю про що саме йдеться.  

Отже напередодні підписання газових контрактів Тимошенко як прем"єр-міністр видала "Директиви до делегації НАК Нафтогаз на переговори з ВАТ Газпром"

 

Нагадаємо перебіг розгляду цього питання в суді:

Щодо директив. Покази екс-голови НАК Нафтогаз О. Дубини

Тимошенко: "Скажіть, будь ласка: а на цих директивах є хоч щось, що нагадує, що це директиви Кабінету Міністрів? От просто коли ви зараз заглянули, подивилися більш уважно…"

Дубина: "Нет, это не напоминает директивы Кабинета министров."
Тимошенко: "А чи не можете ви, враховуючи, що ми всі – і Олег Вікторович, і Юрій Васильович Продан, і я – всі знаходились в одній кімнаті, пригадати: хто остаточно передав вам директиви, які мною затверджені, вже з підписами усіма і всіма реквізитами?"
Дубина: "Як було в хронології. Чтобы не говорили, что у кого-то пропала память. Папка пришла ко мне от Юлии Владимировны. Из моих рук ее получил Юрий Васильевич Продан. Он их подписал и отдал назад мне в руки."

Щодо печатки. Покази Василя Павлюка (екс-голова управління документального забезпечення секретаріату Кабінету міністрів):

Павлюк: Ви розумієте, взагалі печатка є лише одним із реквізитів документу. Поряд з таким, як назва документа, заголовок, текст документа, грифи затвердження та погодження, реєстраційний номер, дата… Тобто печатка не є якимось унікальним документом. Втім є документи, на яких печатка не є обов'язковою, але є додатковим підтвердженням існування документа. В такому випадку діє норма, в якій записано…
Прокурор: Я прошу вибачення, давайте ближче до запитання: ось це цей документ…
Павлюк: Ось якраз я підвожу до цього. Є норма, згідно з якою, печатки використовується для засвідчення підписів посадових осіб. Тоді велика гербова печатка Кабінету міністрів проставляється на документах, підписаних керівництвом Кабінету міністрів. При цьому, наявність печатки не визначає правильно чи неправильно підготовлений документ, він просто засвідчує підпис.

Тимошенко: Скажіть, будь ласка, чи може бути поставлена велика гербова печатка на підпис прем'єр-міністра, якщо документ, на якому стоїть підпис прем'єр-міністра, не голосувався Кабінетом міністрів?
Павлюк: "Може, оскільки печаткою засвідчується підпис посадової особи. В секретаріаті Кабінету міністрів для колегіальних рішень, ухвалених на засіданні Кабінету міністрів, використовується штамп "Прийнято на засіданні Кабінету міністрів" або "Затверджено Кабінетом міністрів" з виказанням номера протоколу та дати. В даному випадку був документ затверджений посадовою особою."
Тимошенко: А на рішеннях уряду ставилась велика гербова печатка?
Павлюк: Ні

Не зайвим буде нагадати читачеві, що прокуратура спиралася в своєму звинуваченні виключно на експертизу, яку вони замовляли. Експерт, який проводив цю експертизу, визнав аутентичність підпису Тимошенко під директивами не зважаючи на те, що вони були затверджені (як виявилось пізніше) факсіміле. Допитати цього експерта ж в ході судового засіданння не було можливості завдяки діям прокурорів та судді Кірєєва, який вів справу.

Стосовно взагалі правомірності видання директив як розпорядчого документу прем"єр-міністра я вже писав, то ж бажаючи можуть ознайомитися з цим тут.


21

Коментарі

18.12.11, 02:52

честно, мне глубоко насрать на тимошенко и товарищей, а вот как такие заметки с лёту попадают в "рекомендуемые" весьма интересно узнать

    28.12.11, 09:24Відповідь на 1 від vodolazik

    честно, мне глубоко насрать на тимошенко и товарищей, а вот как такие заметки с лёту попадают в "рекомендуемые" весьма интересно узнатьДавно тестувався? Якщо не повезе, то молитися будеш на Тимошенко, або помреш від болю!

      38.12.11, 09:33Відповідь на 1 від vodolazik

      честно, мне глубоко насрать на тимошенко и товарищей, а вот как такие заметки с лёту попадают в "рекомендуемые" весьма интересно узнатьЗ такими земляками до зірок, за нашого життя, не доберемося!

        анонім

        48.12.11, 09:34

        Щиро скажу -- в цій ситуації мене абсолютно не цікавить була ЮВТ винуватою чі ні. Ця влада немає морального права її судити. Будь-які суперечки з приводу дій ЮВТ є уходом на манівці -- ЮВТ має бути на свободі і мати можливість отримати медичну допомогу. Велика крапка. А характеристику дій кожного президента, премєра, міністра, депутата і будь-якого посадовця має дати народ, через народний трибунал. після повалення соковго режиму та встановлення україноцентричної влади.

          58.12.11, 09:36Відповідь на 4 від анонім

            Гість: Лукаш

            68.12.11, 09:37

            Коню зрозуміло що справа шита білими нитками.На жаль судами очевидні речі досить часто не сприймаються.

              Гість: lyo Dnepr

              78.12.11, 10:35Відповідь на 1 від vodolazik

              честно, мне глубоко насрать на тимошенко и товарищей, а вот как такие заметки с лёту попадают в "рекомендуемые" весьма интересно узнатьпротывсих?

                88.12.11, 10:47Відповідь на 4 від анонім

                чётко и понятно

                  98.12.11, 10:48Відповідь на 4 від анонім

                  Распоряжения (директивы) премьера не требуют ухвалення кабмина

                    108.12.11, 11:19Відповідь на 4 від анонім

                    1000% !!!!! І ще одного дуже хочу, щоб всих цих голубих "замочили" у золотому сортирі.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      5
                      попередня
                      наступна