хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

РН б/у.

   Ми здобули! Нарешті, після стількох років занепаду і розчарувань Україна довела, що....Китай - не єдина держава, в якій в буквальному сенсі слова схиблені на крадіжці ідей Стіва Джобса. Хоча це менш прибуткова справа, ніж підроблення iPhone, але факт: один з найбільш банальних персонажів українського політикуму, а саме секретар Ради національної безпеки і оборони України Раїса Богатирьова (більш відома як "Міс Тюнінг"), вкрала Стенфордську промову одного із найвідоміших піратів Силіконової долини! Відомо - "якщо красти - так мільйон", але що саме вона вкрала? Лубочний матеріал про характер і долю? Тю. Якщо вже збираєшся красти, то бери щось гучне та яскраве, наприклад, висловлювання Джона Кеннеді або палкого оратора Фіделя Кастро.. Тим паче, що дідугану днями виповнилося ажно 85 років, хто там згадає, яким саме напалмом він смалив в 1959 році, в буремні часи боротьби з світовим імперіалізмом?

   Врешті, решт - "яка держава такий й теракт", тому не дивно, до яких мишей, вибачаюсь, змогли до...тися, скромний лікар-гінеколог (і компанія численних родичів), що отаборилися в затишних кабінетах по вулиці Командарма Каменєва. За роки незалежності РНБОУ пройшов дивовижну трансформацію: від органу національної безпеки, к "тіньовому уряду" помаранчевих часів до Ради Національної Непотрібності. Продуктивності від якої стільки ж, як від "Головного управління вільного часу", блискуче висвітленим генієм Леоніда Філатова в безсмертному фільмі "Забута мелодія для флейти". А пісню-епіграф "..мы не пашем, не сеем, не строим" без перебільшення можна вважати фактичним гаслом клоунській "Ради" відставної кози барабанщиків та інших протухлих політичних невдах.

   Сама ж Міс Тюнінг обережно і непомітно зникла як з телеекранів, так і з коридорів на вулиці Банковій, і тому, безумовно, є причина. За часів Віктора Ющенка вона була одним з ключових діячів його команди. Всенароднообранний президент Ющенко (про якого злостивці базікали, що він тільки дітей робити вміє) мудро розсудив, що жіночі ревнощі - найкращий стимулятор для придушення Кабміну нахабної "жучки" Тимошенко - Нехай Юля спасибі скаже, що призначили не Богословську.

  А нацбезпека ... а при чому тут взагалі нацбезпека? Кого вона взагалі цікавить?(  !!!  Абсолютно точне визначення ставлення *головного патріота* до проблем національної безпеки і оборони української держави ).

   Попервах енергія з Раїси просто ключем била, і плоди її діяльність давала ого-го. По любому мало-мальському приводу скликався Радбез, рішення якого Ющенко тут же вводив в дію своїм указом (чого лише вартий славнозвісний наказ РНБО уряду підписати договір з Vanco Prykerchenska). Проте з часом Україну захопили інші проблеми (криза та боротьба за владу), а Кабмін Тимошенко пристосувався тупо плювати на рішення РНБО. А сама Тимошенко - забивати і на засідання Ради, відправляючи на них то якихось дрібних представників, то і взагалі нікого. Стривожило це Ющенко? Та він, схоже, цього й не помітив. Віктор Андрійович звикся з тим, що реального важеля влади Радбез із тіткою гінекологінею на чолі нічого собою себе не представляє. Так, забезпечуе тишком-нишком таку-сяку комунікацію помаранчевого президента України з президентом помаранчевого "Шахтаря" - і те хліб. Не соромиться критикувати Януковича, та же й у вельми образливій формі (що за донецькими поняттями було взагалі неможливим) - чудово. Тому й не дивно, що після обрання Віктора Януковича президентом - Богатирьова миттево втратила будь-який вплив на ухвалення бодай якихось рішень у державі.

   За словами джерел, Янукович не проводить зустрічі з Богатирьовою тет-а-тет. Максимум - спілкування з Гарантом обмежується для неї проводами і зустрічами у аеропорту "Бориспіль". При тому - з тим же Медведьком, першим заступником секретаря Ради нацбезпеки, Янукович проводить особисті аудієнції. Власне, за зраду і числені подлянки Рая повинна давно була бути загнана за сині хмари. Збереження ж за Богатирьовою посади - справа всесильного Сергія Льовочкіна, оскільки він оберігає це крісло від зазіхань більш амбіційних діячів з команди Януковича, котрі могли би створити конкуренцію главі Адміністрації (в якій Янукович працює президентом). У зв'язку з цим, якщо раніше РНБОУ самостійно готував проекти рішень, то тепер готові тексти їм надсилають згори. Як то кажуть, "для запобігання".

   Власне кажучи, ну що ще треба старіючій жінці? Гроші є, сини - забезпечені, на багато років вперед. Будиночок є, челядь - тим більше. Працюють, стараються. А те, що люди, які обслуговують Богатирьову чи то допомагають їй у приватному житті, стали державними службовцями (з усіма наслідками які звідки витікають - зарплата з бюджету, стаж, статус, пенсія держслужбовця) - то таке. Відомо щонайменше про п'ятьох помічників секретаря РНБОУ, які утримуються за кошти платників податків, але виконують функції, що не мають стосунку ні до безпеки, ні до оборони, ні взагалі до державної служби. За ці роки згадані співробітники фактично не приступали до роботи в апараті Радбезу, не мають там робочого місця чи телефону. Хоча це не заважає їм отримувати зарплату та в майбутньому претендувати на гідну пенсію (на відміну від шахтарів чи вчителів, не кажучи за лікарів і їх вбоге існування).

   Наприклад, Людмила Харів - помічник секретаря РНБОУ. Зрозуміти, з яких питань Харів є помічником Богатирьової, доволі складно. За освітою біолог, Харів була ведучою погоди на телебаченні, випусковим редактором новин, вела програми "Красивая квартира с Людмилой Харив" і "Личный взгляд" про любовне та особисте життя селебретіз. Головне покликання Харів при Богатирьовій - це поради з питань шопінгу. Тому, за багато місяців "важкої праці", Харів навіть не отримала допуск до державної таємниці!

   Ще одна "помічниця" - Людмила Коваль. Її було зараховано на роботу в апарат Радбезу 11 січня 2008, де вона працює весь цей час. Людмила Коваль - це найбільш довірена особа Богатирьової, до функцій якої входить доставляти обіди секретареві Радбезу, організовувати прибирання у квартирі та приватному офісі-будуарі Богатирьової на вулиці Шовковичній. Незрозуміло лише, при чому тут державна служба. Для виконання функцій із забезпечення Богатирьової за Коваль закріплено автомобіль з гаража апарату Ради нацбезпеки "Фольксваген Пассат", яким управляють також водії, що отримують зарплату з бюджету.

   Ще одна "помічниця" секретаря РНБОУ на бюджетному утриманні - Ганна Пухляк. Вона - домогосподиня Богатирьової. Пухляк була зарахована на роботу до Ради нацбезпеки 11 січня 2008 року. Чи варто й говорити, що співробітники апарату Радбезу і в очі її не бачили.




   Також Богатирьова влаштувала до апарату Ради нацбезпеки свою невістку, дружину сина Ігоря Богатирьова - Ірину Бондаренко. Бондаренко, 1977 року народження, отримала посаду помічника першого заступника секретаря Радбезу Степана Гавриша з 1 лютого 2008 року, але жодних функціональних обов'язків на цій посаді не виконувала. А з 22 березня 2010 невістка Богатирьової пішла в декретну відпустку.

   Що вже говорити - Раїса Богатирьова вельми непогано влаштувалася як для посадової особи держави, де вже двадцять років розповідають про економічну кризу та підвищують пенсійний вік жінкам, пояснюючи це хронічним безгрошів'ям... Хоча, такий епітет як безгрошів'я навряд чи відомий тьоті Раї. У всякому разі, суму, яку озвучувала вона, з усіх сил намагаючись впхнути свій тухес в тепле крісло глави Міністерства Охорони здоров'я, точно вистачило б на вирішення проблемних питань у галузі охорони здоров'я, в окремій області. Ще й залишилося б.

   Суть питання була простим і невигадливим. Справа в тому, що Раїса Василівна є акціонером харківського підприємства «Біолік», найбільшого виробника імунобіологічних препаратів в країні. Належить «Біолік» синові Богатирьової - Олександру Богатирьову. Держава закуповує чимало вакцин за кордоном, у всесвітньо відомих виробників, а «Біолік» претендує на те, щоб відтягнути на себе частину цих закупівель. Враховуючи, що ринок ліків в Україні становить приблизно 2,7 млрд доларів щорічно (з яких 70% - це імпорт, 30% - вітчизняні виробники), 810 мільйонів американських доларів, та ще й щорічно - дасть вельми непогану фінансову свободу. Вистачить і на числені сумочки, на годинники з діамантами, і на чудеса пластичної хірургії.
   Як це було, наприклад, з другим спадкоємцем Раїси Василівни, - Ігорем Богатирьовим. "Історія кохання" останнього, з партією Сірьожи Тігіпко під звучною назвою "Сильна Україна", Донецьке представництво якого у свій час очолював Ігорьоша - а також внутріпартійна дискусія з славетним представником донбаського племені Владиславом Дрегером, тягне навіть не на повість, а на драматичний роман.Слід зазначити, що Дрегер, ще до того як засвітився на виборах від партії Тігіпка, мав репутацію вельми нечистоплотної людини. Що, самі розумієте, дуже показово, навіть по донецьким міркам. У юнацькому віці, скоріш за все надихнувшись ідеєю роману "Хрещений Батько", а саме: "адвокат з його папкою може поцупити в сто разів більше, ніж людина з пістолетом", прийняв це як керівництво до дій, та вступив на службу к місцевому дону Корлеоне, сиріч до лав Олександра Миколайовича Рибака, лідера злочинного угрупування «17-та дільниця».

Що ж стосується Раїси Богатирьової, то вона вже обрала свій шлях - в нікуди. І тепер кожен день рахує години, хвилини і секунди до своєї відставки. Після чого припинить своє існування, і кане в політичне небуття.

Адже б/у, після використання за призначенням - нікому не цікаві.
5

Коментарі

123.08.11, 14:19

Настогидли вони всі...

    223.08.11, 14:48Відповідь на 1 від Танк_

    Настогидли вони всі...Але продовжують ще паскудити - хто прямими діями, хто злочинною бездіяльністю. Знаю про що говорю. Тому і турбує такий стан речей.

      323.08.11, 14:53Відповідь на 2 від Росомон

      Мене теж турбує, м"яко кажучи. Але просто вже так наївся... Головний принцип який - в кого не ткни пальцем у владі - коротко кажучі, падлюка. Кожен по своєму, але суть у всіх та сама...

        423.08.11, 15:08Відповідь на 3 від Танк_

        Просто в обговорюваному держоргані до початку 2000-их працювали Горбулін, Разумков,Радченко,Марчук та інші фахові люди. А з приходом *патріота* почались дивні кадрові речі,які значно послабили систему діяльності цієї важливої структури для системної безпеки держави.