хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Українські медіа перерозподіляють на користь влади.

  Київ.  Найбільш рейтингові українські медіа зосереджені в руках кількох осіб, однак вони використовуються ними не як бізнес, а як засіб досягнення інших цілей. Про це свідчать дослідження українських медіа-юристів і безпосередньо Радіо Свобода. У Нацраді з питань телебачення та радіомовлення визнають, що власність українських медіа є недостатньо прозорою, і що держава не має достатніх важелів для протидії утворенню монополій. Експерти очікують, що найближчим часом відбудеться ще більша концентрація медіа у руках прибічників провладних політичних сил.

Структура власності українських телекомпаній, радіостанцій та друкованих видань є одною з найменш прозорих у Європі, свідчать останні дослідження Інституту медіа права та Української Гельсінської спілки. Іншими словами, в державному реєстрі мовників та інших відкритих джерелах можна знайти лише назви компаній-посередників, що володіють ЗМІ, кінцеві ж власники, приватні особи ховаються за кількома знеособленими фірмами, і навіть їх медіа мають право не розголошувати.   Купити акції телеканалу в Європі можуть всі, в Україні – четверо      Кожен українець може купити частину того чи іншого великого підприємства, придбавши його акції на біржі. Утім, купити частинку телеканалу чи бодай маленької ФМ-радіостанції на ринку цінних паперів – майже нереально. У цьому переконалося Радіо Свобода, звернувшись на провідні фондові біржі України та до брокерів. Кореспондентові, який представився менеджером фірми, що хоче придбати акції провідних телерадіокомпаній, відмовили: «На жаль, ми акціями таких підприємств не займаємося. В нас їх немає. Єдине, що ви можете зробити – це звернутися до самих власників телеканалів».  
5

Коментарі

11.08.11, 23:28

Відтак експерти прогнозують, створення у сфері медіа монополії, яка діятиме на користь чинної влади.
А хіба воно могло бути по іншому при цій владі?
Може хтось і сподівався з тих хто думав, що голосує за "менше зло", але ж "їсти" прийдеться всім.
І, що досі не зрозуміло, ніхто з тих, хто був за "менше зло", ще й досі не покаявся.
А це і стимулює розвиток та фундаментальне становлення бандитського "беспредела" в нашій країні.

    22.08.11, 00:14Відповідь на 1 від helsan

    Просто в тих, хто вважав зажерливих пацанів-*Ми з минулого - з 90-их* *меншим злом*, явно схиблена уява про *зло*. Чи не знають, як в перший-2002-4рр та другий-2006-7рр *приходи у владу* ці персонажі клали все під себе, не зважаючи на господарів?
    Та що там на сході, подивіться, як вже дехто навіть з *патріотів і.юа* в стилі Пустозвона визначає Цицерона Єнакієвського *меншим злом*. А при цьому гнівно лають Табака, наче не було зрозуміло, кого поставить Вітя ІІ на *гуманітарку*.