хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Держава вважає закордонних українців небажанними та небезпечними

Близько 4-5 мільйонів заробітчан, які зараз працюють у країнах Європи та світу абсолютно ігноруються нашими можновладцями. І це при тому, що кожен рік закордонні українці 4-ї хвилі еміграції надсилають в Україну біля 8 мільярдів доларів
22 червня 2011 року кабмін оприлюднив «Концепцію державної програми співпраці із закордонними українцями на період до 2015 року». Цей документ розроблявся роками після того як 13 жовтня 2006 року указом Президента України була затверджена Національна концепція зі зв’язків із закордонними українцями.
Отже розробивши концепцію на основі концепції, зрештою влада видала «грандіозний» документ аж на три аркуши А4 із полуторним інтервалом 14 кеглем. Інакше кажучи весь документ має близько 4 тисяч знаків із пробілами. Невідомо як так довго два міністерства розробляли цей суто декларативний документ, але одне можна стверджувати точно – з міжнародною українською громадаю ніхто навіть і не думав радитися.
Реакцією на прийняття цього документу стала міжнародний круглий стіл, який скликала міжнародна організація «Українська Європейська Перспектива». Участь у конференції взяли представники українства із США, Італії, Греції, Чехії, а також представники міжнародних українських організацій. На жаль, жоден з представників влади туди не з’явився.
Модератором столу став громадський діяч Олексій Толкачов, який озвучив одну із головних тез – абсолютне ігнорування суспільної думки щодо цього документу, інакше кажучи держава вирішила займатися закордонними українцями навіть не порадившись із ними як це робити.

3

Коментарі

126.07.11, 12:48

Ну звісно! Ті хто пожив у Європі, до себе такого відношення не допустять!

    226.07.11, 13:19

    Мене завжди цікавило таке питання. Чому дуже багато українців працюють в Греції, і не збираються повертатися до України, тоді, коли усі кричать про економічний крах Греції? Невже їхня економічна яма менша за нашу економічну "стабільність"?

      326.07.11, 13:42Відповідь на 2 від ЯКриворожанка

      Мене завжди цікавило таке питання. Чому дуже багато українців працюють в Греції, і не збираються повертатися до України, тоді, коли усі кричать про економічний крах Греції? Невже їхня економічна яма менша за нашу економічну "стабільність"?Яка б не була та яма, але вони там працють. Одинакам важко, а ті, що з сім'ями трохи легше, працючих двое.
      А що вони будуть робити тут?
      Грецію ЄС витягне, без сумнівів.
      А ми ж у вільному плаванні, як в ополонці.
      Якщо українці не хотіли виїжджати з Лівії то про що може йти мова відносно Греції?!

        426.07.11, 14:21Відповідь на 3 від helsan

        Отож, а Азаров все розповідає нам про стабільність гривни.

          526.07.11, 15:11Відповідь на 4 від ЯКриворожанка

          Отож, а Азаров все розповідає нам про стабільність гривни.Та ріст ВВП.