хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Сховище ядерних відходів побудують прямо під Чорнобилем.

Ядерні відходи будуть зберігати під Чорнобилем 

Кабінет міністрів України запропонував побудувати сховище відпрацьованого ядерного палива в зоні відчуження, у районі Чорнобиля.Сховище ядерних відходів буде збудовано в районі Чорнобиля, в зоні відчуження. Про це ідеться у відповідному законопроекті Кабміну.."В даний час відпрацьоване ядерне паливо АЕС Україна (за винятком Запорізької АЕС, на якій з 2001 року експлуатується "сухе" сховище контейнерного типу) вивозиться на тимчасове зберігання і подальшу переробку до Росії. Вартість послуг російських спеціалізованих підприємств по зберіганню і переробці має стійку тенденцію до зростання зкожним роком ... Крім того, починаючи з 2013 року, Україна повинна прийняти з Росії для зберігання і подальшого захоронення високоактивні радіоактивні відходи, що утворюються в результаті переробки відпрацьованого палива українських АЕС", - наголошується в пояснювальній записці до законопроекту.

У документі наголошується, що відповідно до світової практики та положень вітчизняного ядерного законодавства, відпрацьоване ядерне паливо належить до категорії ядерних матеріалів, а не радіоактивних відходів, використання яких в подальшому не передбачається.

"Відпрацьоване ядерне паливо є цінною вторинною сировиною, що міститьдо 97% ядерних матеріалів, які можуть бути ефективно використані в реакторах наступного покоління", - наголосили в Кабміні.

Нагадаємо, у травні президент Віктор янукович підписав закон, яким дозволив перевезення ядерних матеріалів між РФ та Словаччиною через територію України.

Раніше повідомлялося, що Україна зібрала гроші на нове укриття для Чорнобиля. Загальна сума коштів, необхідних для завершення реалізації чорнобильських проектів, становить 740 млн євро.
2

Коментарі

120.07.11, 15:11

Що може бути краще, ніж побудувати поблизу столиці і міста мільйонника сховище ядерних відходів

    220.07.11, 19:51Відповідь на 1 від viktor67

    Що може бути краще, ніж побудувати поблизу столиці і міста мільйонника сховище ядерних відходівЗнати,що в сусідньому з Єнакієвим Юнокомунарівську у шахті*Юнком* ще з 1979р зачаїлись 100 тонн радіоактивної води...
    http://zhurnal.lib.ru/a/abramson_h_i/mining.shtml

      320.07.11, 20:34Відповідь на 2 від Росомон

      круто

        420.07.11, 21:02Відповідь на 3 від viktor67

        А ось іще http://infoporn.org.ua/news/urn:news:491821BE
        Юнком - інформаційна бомба. Яку не зміг (через оргнездатність ? чи лінь - невідомо) розкрутити один дуже патріотичний та відомий депутат.