хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Зі спогадів нкавеесника

Багато зараз спогадів про ті буремні часи, як правило однобоких, одних спогади (тих що воювали безпосередньо) чомусь до уваги не беруться, більшість згадують крізь рожеві окуляри пропаганди не стикаючись на справді з реальними подіями. Тому слід висвітлити всіх героїв тих часів. Цікаво, а що має розказувати герой НКВСник ?  

Ох було було, пам'ятаю йдемо в загороджувальному загоні за лінією фронту добиваємо недобитих з батальйону, що в прорив кинули, а тут солдат прямо на мене вискакує я йому: 

- ти куда браток собрался? Він мені: - розгон беру для атакі. Я йому:

Тра-та та та та... Ох і хітриє єті маскавіти інші ідуть до кінця а ці все норовлять, та бувалого нкавеесника не проведеш. Забрав золоті зуби й далі пішли працювати. Ох роки роки, хороші часи були, шкода не всі пам'ятають.

Діяльність органів держбезпеки мала відверто репресивний характер. Уже протягом першого тижня війни, щоб не залишати ніяких "антирадянських елементів, потенційно корисних німцям", вони здійснили масове знищення 15 тис. політичних в'язнів у тюрмах Західної України. Продовження подібних акцій "врегулював" наказ Сталіна № 270 від 16 серпня 1941 р. Під час відступу Червоної Армії за наперед заготовленими списками здійснювалися арешти "неблагонадійних", яким за блискавично сфабрикованими звинуваченнями військові трибунали виносили, як правило, смертні вироки. Тих, хто ухилявся від евакуації, арештовували, запідозрюючи у зраді. Наказом № 227 від 28 липня 1942 р. Сталін санкціонував створення загороджувальних загонів військ НКВС, яким надавалося право розстрілу "у позасудовому порядку".

На початок війни чисельність військ НКВС склала 334 900 чоловік, потім їх чисельність постійно збільшувалась. На 7 березня 1942 чисельність склала 493 379 чоловік, на 2 лютого 1943  — 516 000 чоловік, на 12 березня 1944 — 540 000 чоловік, 01 січня 1946 чисельність НКВС склала 1,9 млн. чоловік. Куди пропали ці герої і не чути їх героїчних подвигів ? 

Саме з цими героями воювало УПА, що підтверджують московські архіви, саме вони могли б розповісти реальну ситуацію, а чомусь мовчать про свої героїчні подвиги, як правило українофоби з жовчу на губах за них кричать "Бандерівці бандити!!!" і не один не сказав хоча б я син нкавеесника мені батько розповідав про свої подвиги, а українофобам не звикати на чорне казати біле. Багато крикунів розвелось після срср але чи могли б вони собі таке дозволити за держави яку відстоюють, якщо б була гідність то кожен б розумів що шкодити державі не можна, шкодити державі а потім плакатись як погано живеться, був б порядок якого вони прагнуть їм би першим рот закрили і не церемонились.

Сумніваюсь що зараз хоч один знайдеться здатний заплатити ту ціну за свої переконання яку сплатили Бандерівці, то ж майте повагу хоча б до незламності і сили духу людей бо самі лиш горлопанити мастаки.

22

Коментарі

128.02.11, 00:41

УПА робила все для незалежності України зараз ми завдяки ним маємо незалежну Україну в чому вони були не праві? Тільки в тому хіба, що хотіли бути українцями а не "космополітами" без роду й імені.

    анонім

    228.02.11, 07:52

    Сумніваюсь що зараз хоч один знайдеться здатний заплатити ту ціну за свої переконання яку сплатили Бандерівці, то ж майте повагу хоча б до незламності і сили духу людей бо самі лиш горлопанити мастаки
    Тут не згоден,бо знаю людей які в наш час відсиділи за націоналістичні переконання та діїї...також загинули в боях проти московських дикунів в Грузії та Чечні.

      Гість: Shynshyla

      328.02.11, 09:04

      Кого ти закликаєш мати повагу? В них немає такої функції...Вони, в своїй більшості, просто запрограмовані ненавидіти все українське...

        428.02.11, 11:27

        Ета фсьо бєндєравци срєлялі, а НКВД героі, мьодам фсєх абмазивалі!

          528.02.11, 12:07

          Куди пропали ці герої і не чути їх героїчних подвигів ? - нікуди не пропали, сидять собі спокійненько в країні, яку ненавидять, і отримують тисячні пенсії з наших кишень!!!!

            628.02.11, 16:03Відповідь на 5 від Fred Perry

            Особисто мене це чі не найбільш за все обурює

              728.02.11, 16:07Відповідь на 6 від Танк_

              Ну друже, не тільки тебе одного!

                828.02.11, 20:52Відповідь на 2 від анонім

                А я не про патріотів, ті можуть бо цінують державу тут ніхто не сумнівається я про космополітів які живуть заради ковбаси говорив.

                  928.02.11, 22:28Відповідь на 3 від Гість: Shynshyla

                  Так, майже так само я написав в блозі, подивись інші теми блогу

                    1028.02.11, 22:31Відповідь на 5 від Fred Perry

                    Гірка правда.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна