хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

7 січня є російським Різдвом, а не православним.



Якщо Україна хоче порвати з "русскім міром", вона повинна святкувати Різдво 25 грудня, пише у своєму "Фейсбуці" журналіст і телеведучий Остап Дроздов.
Ми можемо дочекатися смерті Путіна, але ми все одно будемо "русскім міром", допоки святкуватимемо російське Різдво 7 січня. Я наголошую: 7 січня є російським Різдвом, а не православним, тому що змінив дату сталінський режим. Абсолютна більшість православних церков (включно з Вселенським Патріархом) святкують Різдво з усім світом 25 грудня. За винятком Московського патріархату і його сателітних церков.
Мені дуже прикро констатувати зацофаність і неосвіченість людей, які нібито воюють із росією, але насправді через 7 січня перебувають у духовному лоні тієї самої росії, яка свідомо відірвала нас від решти світу. Я вражений такою кількістю нарваних, вихолощених обивателів, які здають гроші на армію і в той же час відстоюють духовну прив'язку України до Путіна і Кирила, 7 січня - це їхнє Різдво, саме тому я свідомо перейшов на 25 грудня ще 10 років тому.
Я вважаю, що всі публічні і проєвропейські люди повинні вголос висловитися з цього приводу і почати переконувати суспільство в терміновій необхідності перейти на святкування Різдва 25 грудня з усім католицьким, протестанським та православним неросійським світом. Незгоду рвати з "русскім міром" можна прирівнювати до колабораціонізму.
Вирішальну роль мають відіграти наші Церкви. На жаль, усі вони (включно з УГКЦ) - боягузи. Боягузи повинні знати, що народ, який такою важкою ціною виривається з орбіти Росії, їх неодмінно підтримає. Росія втрачає Україну по багатьох фронтах, натомість 7 січня - це остання і найсильніша прив'язка до Москви. 7 січня - це вся сіль російської ідеологеми про «їхню Україну». Для них ми є "малоросами", доки святкуємо Різдво всупереч цілому світові.

Аби перехід на 25 грудня не був болючим, треба на початку ввести подвійне (паралельне) святкування. 25 грудня має бути вихідним. Усі магазини мають бути зачинені. У церквах має правитися різдвяна Літургія. І так само 7 січня. Роз'яснювальну роботу має взяти на себе активна частина суспільства, яка вже давно розуміє гостру потребу розірвати російські догми і всі духовні пуповини. Таких людей вже є багато, вони, разом з журналістами, просто повинні частіше і голосніше озвучувати це питання.

Звертаюся до своїх друзів: на російське Різдво не присилайте мені sms-ки з віршами. Святкуйте російське Різдво без мене, з Путіним і Кирилом, це ваш вибір. Я поважаю релігійні почуття кожної людини, але водночас я за те, аби кожна людина чітко усвідомлювала, що сталінський режим переніс Різдво на подовжений Юліанський календар, який був скасований у кінці XVI століття Григорієм XIII. Оскільки Юліанський календар довший за Григоріанський на 11 хв, то у 2101 році добавиться ще один день і Різдво у Росії вже буде 8 січня. Поки українці не скинуть з себе російські кайдани, то не зможуть йти до цивілізованої Європи.


5

Коментарі

129.12.16, 09:35

Церковники мають велику владу, все залежить лише від їхньої доброї волі

    229.12.16, 15:51Відповідь на 1 від doktor_khaos

    Це у демократичних країнах церква відділена від держави, але не у Росії і не у нас.
    Тим більше, що церков Московського патріархату у нас більшість. Почаївська лавра хотіла перейти у УПЦ КП -- не вийшло. Про владу церкви говорити, немає сенсу.