хочу сюди!
 

Наська)

34 роки, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 20-90 років

Як позбавили Саакашвілі можливості подолати корупцію в Одесі.

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/1933884_1532824813710505_4209242676181374237_n.jpg?oh=b01d73e94ed97baef2f8e66c8776f6e1&oe=57186413

Екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі схильний до авторитаризму (на даний момент це позитив - прим. авт.), але на посаді голови Одеської АДО він сумлінно намагається побороти корупцію; втім дії голови уряду України Арсенія Яценюка та голови МВС Арсена Авакова позбавили його ключових інструментів для виконання цього завдання. Про це інтерв'ю Грузинській службі "Голосу Америки" розповів Джон Гербст, директор Євразійського центру в аналітичному центрі Atlantic Council (США), колишній посол США в Україні.
Експерт відзначив, що у Грузії Саакашвілі запровадив реальні реформи, він був більш важливою та більш позитивною політичною фігурою історично, чим і відрізняється від українського президента.
Гербст висловив переконання, що Саакашвілі на посаді губернатора "намагається робити хорошу роботу", але йому "перешкоджають високопоставлені особи в Києві".
"Митниця в Одесі – це діра, це смердючий абсцес у політичному організмі України. Саакашвілі хотів перебрати контроль над митницею, щоб започаткувати нормальні методи роботи, некорумповані методи, а прем’єр Яценюк згорнув його спробу під приводом, що мовляв діяльність митниці знаходиться у сфері контролю уряду, і мовляв реформувати треба усю митницю, не лише однієї області. Це розумна бюрократична відповідь, але
на ділі зробили навпаки, результатом цього став надзвичайно серйозний удар по реформах. Яценюк заслуговує на гостру критику за збереження корупції", - уточнив суть своїх претензій до голови уряду України Джон Гербст.
"У випадку пана Авакова - така ж позиція. Пан Саакашвілі мав намір завдати значного удару по корупції в Одесі. Він взяв на роботу висококваліфікованого начальника поліції з Грузії. Традиційно, обласний начальник поліції має 6-8 секторів відповідальності, один з яких – боротьба з корупцією. Пан Аваков забрав у начальника поліції в Одесі інструменти (портфоліо в оригіналі - прим. ГА) боротьби із корупцією. Це позбавило пана Саакашвілі можливості боротися із корупцією в його області. Звісно, що зупинка корупційних потоків прямо суперечить принципу Яценюка і Авакова, які використали свою можливість зупинити реформу митниці в Одесі", - деталізував свої претензії до Арсена Авакова колишній посол США в Україні.
"Тобто два високопосадовці у Києві уможливили корупцію в Одесі. Це ганьба і чомусь ця ганьба продовжується, незважаючи на протести", - резюмував Гербст.

2

Коментарі

Гість: Пчелка11

119.12.15, 06:17

Не все зависит от губернатора. Есть целая куча ведомств, которые работают напрямую с Киевом и участвовать в их реорганизации в одном звене, когда вся остальная цепь прогнила- это полное безумие. Президент назначил Михо на ту роль для того, чтобы не дать ему там работать. Президент хорошо знает, что это заведомо провальные назначения. Вот с Москалем у него получилось, потому что Москаль- это человек СИСТЕМЫ. Его не надо ей противопоставлять. Он в ней может прекрасно жить.
У Михо совершенно другой характер и он уже должен понять, что Порошенко, хитрющая сволота, сделал его Доном Кихотом.

    219.12.15, 14:35Відповідь на 1 від Гість: Пчелка11

    Міхо все розуміє, тому і віддадяється від зрадника.