хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Воєнний стан на Донбасі - не забаганка, а вимога закону



Андрій Сенченко, український політик, бізнесмен, народний депутат 5-7 скликань. 

Андрій Сенченко (переклад): Упродовж кількох місяців іде така системна багатошарова брехня на тему воєнного стану, наслідків і так далі. 
     По-перше, воєнний стан – це не питання бажання політиків, чиновників. Треба виконувати закон. Є закон про оборону України, в якому в першій статті визначено шість ознак агресії щодо України. Цією статтею закріплено, що якщо наявна бодай одна з ознак агресії, то у цьому випадку набуває чинності четверта стаття цього закону. Так от, у нас наявні п’ять із шести ознак агресії. Тобто п’ять ознак, а вистачить і однієї.
     Так от, четверта стаття говорить про те, що президент у випадку, якщо доведений факт агресії, вводить воєнний стан.
      Це не на мій погляд. Знову ж це статті закону, які говорять про те, якщо анексована частина території, якщо є перешкоди військовій, цивільній, авіаційній діяльності і так далі, якщо є якісь бойові дії. Тобто ось такого штибу. Очевидні, присутні на території нашої країни ознаки. Тут навіть немає сенсу обговорювати, що є цей факт агресії.
     Так ось, у цьому випадку закон чітко визначає, що має бути введений воєнний стан або на всій території, або ж на частині території нашої країни.
    

Укази підготовлені, з квітня  лежать в адміністрації, передбачають введення воєнного стану, створення ставки Верховного головнокомандувача, створення гуманітарного штабу (а в нас мільйон біженців у країні), створення штабу щодо стабілізації економіки.
     Це те, що зараз картинки телевізійні, так би мовити, політики і чиновники пред’являють народу замість реальної роботи. Зразково-показові публічні засідання штабів щодо надзвичайної ситуації. Це картинка, якою намагаються підмінити реальну роботу щодо стабілізації ситуації в країні і  організації ефективної оборони нашої країни.
    
Треба виконувати вимоги закону і захищати...  Мова йде про введення воєнного стану в Донбасі.
     До речі, я хочу сказати, що ті укази, які були підготовлені, передбачають два варіанти. Один – це коли окремо територія Луганської і Донецької областей. Інший – це ще ряд районів, що межують: Харківської, Дніпропетровської і Запорізької областей. Я вважаю, що наразі можна було б обмежитися по Донецькій і Луганській областях.


3

Коментарі

Гість: lyo Dnepr

131.01.15, 19:28

Порох привык пжить по понятиям

    231.01.15, 19:42Відповідь на 1 від Гість: lyo Dnepr

    Третя революція наближається.