хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

127 551 грн – ціна вирубки в заказнику Іванівський.

127 551 грн – ціна вирубки в заказнику Іванівський.

 

Однією з найбільш скандальних природоохоронних  історій 2013 року була вирубка лісу в заказнику Іванівський на Тернопільщині. Природоохоронці з багатьох областей долучились до боротьби проти прокладання гірськолижної траси через заказник. Вирубка розпочалась 7 вересня 2013 року і відразу привернула увагу активістів[1].

Почалося все з того, що зі створеної ще у 1985 році лижеролерної траси товариства в жовтні 2012 р. було виділено в приватну власність 15 ділянок по 0,1 га кожний. Це обурило спортсменів, у відповідь на що було прийнято рішення спорудити нову трасу – причому, у відповідності із сучасними стандартами. Ось її-то і вирішили провести через заказник! А оскільки біатлон поєднує лижні перегони зі стрільбою, то для такої траси в лісі дерева треба вирубати, а пні викорчувати[2]. Про вирубку в заказнику не посоромились написати і на спортивних сайтах (як про досягнення)[3].

Відповідно до листа екологічної інспекції в Тернопільській області, на території ботанічного заказника місцевого значення "Іванівський" проводилась "рубка з метою розширення лісових доріг". По результатах її перевірки була встановлена відсутність дозвільної документації на розкорчовування пнів та знищення місцезростання рослин, занесених до Червоної книги України. Збитки за порушення природоохоронного законодавства були розраховані в сумі 28.578 гривен[4]. Згодом, за зверненням нардепа О.Бригинця, Держекоінспекція оцінила збитки, нанесені державі знищенням середовища існування рідкісних рослин більш адекватно. При цьому, факт рубки в заказнику Держекоінспекція проігнорувала.Повторні перевірки, проведені у 2014 році, показали, що збитків державі нанесено значно більше. Так, листом №04/2/5-1319-14 від 11.з04.2014 Прокуратура Тернопільської області. За невиконання припису Держекоінспекції щодо зупинення робіт у заказнику, повторна перевірка визначила додаткову суму збитків – 56290 грн[5].. відповідальна особа ДП «Тернопільське лісове господарство» притягнута до відповідальності відповідно до ст188-5 КУпАП. Також порушена кримінальна справа за ч.1.ст.252 ККУ[6].Додатково, Держекоінспекція нарахувала збитки, нанесені проведенням робіт по викорчовуванні пнів, за що нараховано суму збитків у 42503 грн[7].Слідство за обома порушеними кримінальними справами триває. Втім, питання про виявлення незаконних землевідведень досі відкладається.

5

Коментарі

17.08.14, 15:05

Потрібні санітарні вирубки, щоб дерева не падали.
Але підряд вирубати -сприяти змивам ґрунту

    27.08.14, 15:17Відповідь на 1 від М_Ірина

    Це не санітарні вирубки. Це будували лижню в природному біосферному парку. По заказу членів сімї Ялинковича.
    [1] http://pryroda.in.ua/zapzf/subotniy-ranok-pochavsya-zi-znyschennya-zakaznyka/

    [2] http://pryroda.in.ua/zapzf/ekoinspektsiya-pereviryt-ivanivskyy-zakaznyk-koly-yoho-vzhe-prorubaly/#more-1173

    [3] http://fstkolos.te.ua/na-pryzy-prezydenta-federatsiji-biatlonu/

    [4] http://pechenegy.org.ua/en/node/1067

    [5] http://zakyiv.com/kms_news+stat+cat_id-2+page-1+nums-96476.html

      Гість: v a s y a VS

      37.08.14, 22:24

      Черновицкая область, захватывает немного Ивано-Франковскую обл.. Это Карпаты! Вижница, это населённый пункт где равнина граничит с горным массивом.. выезжая с Вижницы мы сталкиваемся с горной системой Карпат!! Это одна из дорог в Яремче.Это всем известная Буковина!! Население этой местности называют- гуцулы, такие себе украинские горцы!!
      2008 год.. наводнение на Буковине!! Скажу вам, горный поток смывает всё на своём пути.. Идёт на перевале, в горах дождь, а в долине речушка горная течёт... через пол дня, день максимум, эта речушка превращается в мощную реку!! Ширина увеличивается в некоторых местах в 10 раз и поток такой, что смывает на своём пути всё!!
      Так вот, в 2008 году смыло не один мост, затопило не одно гуцульское поселение..!!

        47.08.14, 22:36Відповідь на 3 від Гість: v a s y a VS

        Знаю. Але чиновників це не турбує.

          Гість: v a s y a VS

          57.08.14, 22:41

          Юлия Владимировна тогда там была, обещала помочь.. помогла!! в 2010 году мосты имели одни опоры, дороги хуже чем в россии.. Хотя зачем их строить, когда вопрос решили таким образом- у военных взяли на время понтонные переправы (мосты) и вот уже как шесть лет не отдают!! А если вдруг возьмут военные и заберут своё- имеют право, то люди останутся там сам на сам.. туда добраться никак нельзя!! дорога одна!!
          Но люди сами виноваты!! ведь речки горные такие- то тихие и спокойные, то как "ураган" и так было всегда!!
          но вырубка леса, даёт свои плоды!! И люди рубят лес, засаживать не кому..)) но не рубить лес, а как жить!!? Одни лес рубят, другие в Москве на зароботках, женщины в Италии, как правило в Италии!
          немного таких, кто туристов обслуживает.. ВСЁ!!

            67.08.14, 22:46

            Відгадайте. Буде реалізован слоган "Банду геть" чи ні?

              Гість: v a s y a VS

              77.08.14, 22:51

              Есть ещё те кто в торговле работает, в районных администрациях, милиция, суд.. ну как везде, но это единицы!!! В основном лес рубят, а женщины по хозяйству!!!
              Значит так !! В году почти 300 дней из 365 - это церковные праздники!! Там в горах, они к этому относятся серьёзно! набожные.! Так вот, если это не гос. предприятие, администрация, милиция, отделение Приватбанка- это работают, а остальные как не день так по церковному календарю- работать нельзя!!
              Не работают, но бухают!! Кроме каких то определённых дней- не помню, эти дни они держаться и не пьют!
              Сложный гуцулы народ!! Это не западенцы, это гуцулы- горцы!

                Гість: v a s y a VS

                87.08.14, 22:52Відповідь на 6 від utenok12

                нет, не будет.!!!

                  Гість: v a s y a VS

                  97.08.14, 22:59Відповідь на 6 від utenok12

                  вот ты в банде состоял, в период майдана..?! закидывал беркут коктейлями молотова..?! битами, та цепками размахивал..?! вот видишь...!

                    Гість: v a s y a VS

                    107.08.14, 23:30Відповідь на 4 від ЯКриворожанка

                    скажу я вам по секрету)) многих людей, там живущих это также не тревожит...
                    такой себе примерчик... представте течёт река. И вот река уходит влево!! представляем)) изгиб влево! Значит правая сторона в месте изгиба будет разрушаться(размываться) от потока этой реки.. но не левая! Да река выйдет из берегов, может мост снести.. но не больше!! так вот тот кто живёт по левую сторону, ложил на то, что там и кого смоет...))

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна