хочу сюди!
 

Natalia

43 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Янукович і Ко крали з бюджету мільярди

Державна служба фінансового моніторингу виявила 42 компанії-нерезиденти зареєстрованих на Кіпрі, у Панамі, Великобританії, Сейшелах, які напряму пов'язані з екс-президентом Януковичем та його оточенням, передає INTV.

Протягом 2010-2013 років 42 компанії через рахунки, відкриті в банках однієї з держав, вивели з України 16 млрд грн. Про це сьогодні на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Я отримав доповідь фінансової розвідки - це служба фінансового моніторингу - щодо трьохмісячної роботи, яка проводилася в закритому режимі. Служба виявила 42 компанії-нерезиденти, зареєстрованих на Кіпрі, Панамі Великобританії, Сейшелах, які напряму пов'язані з Віктором Януковичем та його найближчим оточенням", - сказав прем'єр.

Він підкреслив, що з 2010 по 2013 роки через рахунки, відкриті в банках однієї із сусідніх країн, загалом перерахована сума 16 млрд грн.
"Разом з фінансовими розвідками США, Великобританії, Латвії, Кіпру і Панами нами виявленні всі вищезазначені офшорні компанії і знайдені всі прізвища високопосадовців і уповноважених ними осіб на управління компаніями і управіння цими коштами", - наголосив Яценюк.


За його словами, Служба фінансового моніторингу заблокувала кошти на рахунках 19 компаній нерезидентів. Загальна сума заблокованих коштів складає 1 мільярд 340 мільйонів доларів США. Матеріали передані до Генеральної прокуратури і рішенням суду підтверджено арешт відповідних коштів.

 Яценюк окремо зазначив, що значна частина цих коштів через офшорні компанії направлялась на придбання облігацій внутрішньої державної позики України. І ще Україна на вкрадені ними кошти платила до 19% річних доходу.

 «Я звертаюся в першу чергу до Генеральної прокуратури України, до судової системи, до СБУ. Ми знайшли 1,34 мільярда доларів. Ваше завдання, як прокурорської і правоохоронної системи арештовані кошти повернути в державний бюджет, - нагадав прем'єр, - у нас є всі докази, що це вкрадені кошти українців».

3

Коментарі