Про співтовариство

Співтовариство патріотичного спрямування. Націоналістичний рух. Невідома історія України. Інформаційна просвіта суспільства. Дискусійний клуб щодо політичних кроків влади і опозиції. Обмін досвідом інформаційної боротьби з антиукраїнськими діями на теренах України і сусідніх держав.
Вид:
короткий
повний

ВАРТА

Ігор Смілянський порушує права осіб з інвалідністю


Так виглядають сходи відділення поштового зв'язку №92 ПАТ "Укрпошта" за адресою вул. Алма-Атинська, 66, м. Київ.
Як може потрапити до відділення людина в інвалідному візку?

Керівництво Укрпошти свідомо не виконало наказ Мінінфраструктури і відмовилося від улаштування пандусів в об’єктах поштового зв'язку. Колишній керівник Департаменту капітального будівництва генеральної дирекції Укрпошти Михайло Янчук звернувся до Уповноваженого Президента України та міністра інфраструктури України з вимогою надати роз'яснення щодо правомірності дій керівництва Укрпошти стосовно невиконання законодавства України та наказів Мінінфраструктури, що полягає у відмові від здійснення заходів із забезпечення особам з інвалідністю доступності об’єктів поштового зв'язку.

Також Михайло Янчук просить повідомити яку відповідальність передбачено укладеним контрактом між міністерством інфраструктури та в.о. генерального директора ПАТ «Укрпошта» Смілянським І.Ю. за неналежне виконання своїх посадових обов'язків.

Копію свого публічного запиту він оприлюднив у спільноті Громадська рада Укрпошти в Фейсбуці, яка нараховує більше 10 тис. учасників. Зокрема, у запиті йдеться:
"Фінансовим планом УДППЗ «Укрпошта» на 2017 рік, затвердженим міністерством інфраструктури України, було передбачено 2 мли грн капітальних інвестицій на улаштування пандусів в об’єктах поштового зв'язку.
Пізніше, в Програмі фінансування технічного розвитку УДППЗ «Укрпошта» на 2017 рік, яка затверджується внутрішнім наказом підприємства та повинна відповідати затвердженому фінансовому плану, заходи з улаштування пандусів було виключено.
Слід зазначити, що в 2016 році було проведено моніторинг стану доступності всіх об'єктів поштового зв’язку УДППЗ «Укрпошта» в обласних центрах країни, і кошти у розмірі 2 мли грн - це лише маленька частка, від реальної потреби у фінансуванні..."


Запит датований 25 травня. Відповідно до вимог Закон України «Про доступ до публічної інформації» розпорядник інформації має надати відповідь на запит на інформацію не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту.


Вхід до відділення Укрпошти в Ірпені

Нагадаємо, під керівництом консультанта із США Ігоря Смілянського, який очолив Укрпошту 1 липня 2016 року, держпідприємство постійно зазнає величезних збитків. Третій квартал 2016 року Укрпошта закінчила із збитком 11,8 млн грн, незважаючи на те, що на момент його приходу на посаду, підприємство отримало у І півріччі 2016 року чистий прибуток 18,8 млн. грн. Загалом, у 2016 році «Укрпошта» отримала 188 мільйонів гривень чистого збитку проти 53 мільйонів гривень чистого прибутку в 2015-му. У I кварталі 2017 року підприємство отримало 238 млн грн чистого збитку проти 15,2 млн грн чистого прибутку за аналогічний період 2016 року. Втім, не зважаючи на такі погані показники, Мінінфраструктури не розриває контракт із громадянином США Ігорем Смілянським.

Експерти пояснюють це небажанням "молодих реформаторів" визнавати власні помилки та спростувати міфи про ефективність закордонних фахівців і про необхідність виплати керівникам державних підприємств шалених зарплат. Нагадаємо, місячна зарплата  Ігоря Смілянського без надбавок та премій складає 333 тисячі гривень.

Джерело: Поштівка

«ПОШТОВА КОВБАСА» дорога і не завжди свіжа

На Вінничині місцева газета “33 канал” в публікації “«ПОШТОВА КОВБАСА» дорога і не завжди свіжа” оприлюднила звернення своїх читачів до прокуратури та перевіряючих органів з вимогою припинити “насильно-добровільну” торгівлю Укрпошти ковбасою та іншими товарами.


Наводимо цей лист повністю:

Просимо допомоги і хочемо розповісти про те, як «Укрпошта» насильно-добровільно продає пенсіонерам та жінкам, що є в декретних відпустках в рахунок пенсій та виплат на дітей ковбасу та інші різні товари.

Обласні дирекції «Укрпошти» (Вінницька, Одеська, Черкаська, Житомирська та інші) заключили з м’ясокомбінатами (Тульчин, Літин, Житомир та інші)  договора-комісії, згідно з якими «Укрпошта» через свої підрозділи реалізує ковбасу вище названих м’ясокомбінатів за відповідну винагороду. Але ціна цієї ковбаси на «Укрпошті» на 40-45% вища за відпускну ціну  на м’ясокомбінаті, та на 15-20% вища ніж така сама ковбаса в магазинах. Якість цієї ковбаси не завжди належна. «Укрпошта» не має належних умов для її зберігання та торгівлі. Здійснюється ця торгівля в селах через поштарів, які в день виплат несуть у сумках разом з газетами, милом, пральними порошками, хлібом, парфумами і ковбасу, чим і порушують «Закон про торгівлю», де чітко написано про певні вимоги торгівлі продуктами. Крім цього поштарі не пройшли медогляд і не мають допуску до торгівлі продуктами харчування.

І особливо це в літню спеку, коли 30-35С жари. Хоч м’ясокомбінати для замилювання очей частково забезпечують пошту «сумками-холодильниками», але це нічого не дає. Від жари це не спасає. Крім цього жінка-поштар не поїзд і не може нести на собі три сумки з ковбасою (від кожного комбінату окремо) та четверту з газетами. Через це і несуть все в одній сумці. Ось така тут санітарія!

З інших джерел стало відомо, що «Укрпошта» отримує 25-30% винагороди за виконану роботу згідно договору-комісії, а решта 10-15% «Укрпошта»  отримує у вигляді щомісячних відкатів від м’ясокомбінатів.

Тому ми, як багаторічні передплатники газети «33-й канал», звертаємось до компетентних органів з проханням допомогти припинити свавілля.

Звертаємося до органів прокуратури та інших контролюючих інспекцій з вимогою припинити цю насильно-добровільну торгівлю. З відомих причин не називаємось, бо ми ще працюємо на м’ясокомбінаті і хочемо допрацювати до пенсії.

Наперед вдячні. Допоможіть!

Нещодавно повідомлялося, що у західних областях України через відділення “Укрпошти” продається ковбасна продукція з порушенням вимог санітарного законодавства і з нереальною датою виготовлення.

Нагадаємо, генеральний директор Укрпошти громадянин США Ігор Смілянський отримує  місячний оклад (без надбавок та премій)  333400 грн, оклади його заступників складають від 150 до 300 тисяч грн.


Игорь Смилянский не получил эстетического воспитания

В сети откровенно насмехаются над дурацким ребрендингом Укрпочты, который совершил гендиректор госпредприятия Игорь Смилянский.

Под его бездарным руководством официальный логотип - стремящийся в небо окрыленный голубой конверт заменили на черную надпись "#УКРПОШТА" cо знаком # (решетка) спереди. Выглядит это уродство вот так:


Причем, решетка является самостоятельным элементом - как видите, в Фейсбуке она размещена на месте основной фотографии. Теперь решетку лепят даже на почтовые ящики.

Автор статьи "Игоря Смилянского высмеяли в сети за дурацкий ребрендинг" задается вопросом что это: глупость или сознательные действия американского руководителя Укрпочты по разрушению госпредприятия?

Думаю, и то, и другое, и третье.

Третье - это болезненное желание Смилянского оставить хоть какой-то след в истории Укрпочты. Ведь он оказался неспособным внести какие-то прогрессивные новшества в работу предприятия, поэтому решил изуродовать его корпоративный стиль. Хотя, не думаю, что он считает эту решетку уродством, наверняка она ему нравится. Оказалось, у Смилянского не только не хватает опыта и ума чтобы руководить предприятием, но и не хватает чувства прекрасного. Видимо, в детском возрасте никто не занимался его эстетическим воспитанием.

Воспитать чувство прекрасного означает привить умение отличить прекрасное от безобразного. А без этого умения человек неспособен к эмоциональному сопереживанию и миропониманию - и отсутствие этой способности очень хорошо заметно у Смилянского.

Эстетическая недоразвитость американского заробитчанина повлияла и на его духовное, нравственное и интеллектуальное развитие. Он оказался абсолютно серым и никчемным человеком, для которого решетка (четыре черные перекрещивающиеся палки) оказалась самым гармоничным и совершенным образом.

В сети этот мрачный «шедевр» убогой фантазии Смилянского назвали «Укрпочта за решеткой». Никому не понятно какое вообще отношение решетка имеет к почте. Видимо для чтобы связать решетку с образом гендиректора, пользователи соцсетей предложили модифицированный вариант решетки, поместив ее перед изображением безмозглого автора «дебрендинга».


Мне кажется, в этом изображении все гармонично расположено на своих местах - Смилянский за решеткой смотрится естественно и натурально.

Осталось только воплотить этот совершенный и очень жизненный художественный образ на практике.

Олег Левчук
http://blogs.ukrhome.net/view/84692/

Ігор Смілянський став особистим ворогом українського бізнесу

Як це не прикро констатувати, але гендиректор Укрпошти Смілянський став особистим ворогом українського бізнесу. Замість того, щоб боротись за клієнта, він пропонує законопроект, яким Укрпошта буде регулювати діяльність операторів ринку. Пропонується створення регулятора з обкладання операторів податком у 0,2% від обороту.

Також Смілянський запропонував закріпити за Укрпоштою виняткове право відправляти посилки вагою або до 2 кг, або взагалі до 10 кг. Каже, що таким чином він хоче закрити діру в 1,5 млрд грн, яка з’явиться в Укрпошті після збільшення мінімальної зарплати. Він готовий знищити ринок доставки. Його не бентежить, що постраждають десятки бізнесів, пов’язаних з галуззю доставки. Не проблема, що постраждають сотні тисяч бізнесів, які щосекунди швидко доставляють свої товари своїм клієнтам. Мільярди втрат заради інтересів одного чиновника, якому потрібно показати результати, які він наобіцяв у ЗМІ.

Уся Україна рухається до дерегуляції, зі скрипом та потугами пробиває вікно у Європу, буквально по сантиметру. А тут таке – у протихід здоровому глузду людина, що декларує прозахідний підхід у менеджменті, законодавчо вирішила заборонити приватним компаніям працювати на найдинамічнішому ринку!

Такого жаху не дозволяли собі жодні керівники Укрпошти чи міністри інфраструктури ні за Кучми, ні за Януковича. Це не можна назвати навіть януковщиною. Такі дії – справжня швондерщина.

Найкращий регулятор ринку – це клієнти! А не Смілянський, що одягнув маску псевдореформатора. Нападати на вільний ринок – це знищення економіки та майбутнього України!

Володимир Поперешнюк, http://politiko.ua/blogpost140622

Зарплати топ-менеджерів "Укрпошти" які довели її до збитків

Стали відомі зарплати топ-менеджерів "Укрпошти" які довели підприємство до збитків


Підсумки діяльності УДППЗ «Укрпошта» у ІІІ кварталі 2016

Збитки підприємства у ІІІ кв. 2016 р. склали 8.2 млн. грн., хоча І півріччя 2016 Укрпошта закінчила з чистим прибутком 18,8 млн грн.

Таким чином, за цим показником фінансовий план підприємства у ІІІ кв. не був виконаний, що є підставою для розірвання контракту з керівником.

Була зірвана запланована на ІV квартал корпоратизація «Укрпошти».

Було відкрито кримінальне провадження за фактом купівлі у вересні поза системою Prozorro 3500 непотрібних підприємству комп’ютерів на 70 млн. грн. за завищеною на 15 млн. грн. ціною.

В той же час, у ІІІ кварталі новому керівному складу УДППЗ «Укрпошта» були призначені надвисокі зарплати – це є єдиним досягненням і єдиною реальною справою нового керівника у звітному періоді.

Топ-10 місячних зарплат «нової команди» Укрпошти (грн):

Посада ПІБ Оклад
генеральний директор Смілянський Ігор 333400
перший заступник гендиректора з операційної діяльності Перцовський Олександр 300000
перший заступник гендиректора з фінансових питань Чернявський Олександр 265000
заступник гендиректора з інформаційних технологій Галаган Сергій 175000
заступник гендиректора з закупівель та управління майном Наход Олександр 153000
директор з розвитку мережі філіалів Дудко Валентина 150000
заступник генерального директора з персоналу Дрощенко Олена 145000
директор департаменту торгівлі Муравицький Артур 120000
директор департаменту фінансів Драмарецький Андрій 110000
директор департаменту організації праці та кадрової роботи Бушина Лілія 110000

ЗАГАЛОМ для 10 осіб                                                 1861400 

За повідомленням Держстату, у вересні зарплата поштовиків була найнижчою серед інших галузей і складала 2 тис. 884 грн.


Новим керівником Укрпошти Ігорем Смілянським з дня його призначення 01.07.2016 р. була засекречена вся звітність про діяльність підприємства і запроваджена цензура.

За даними прес-релізу Спілки поштовиків України

Чи відбулися зміни з приходом нового гендиректора Укрпошти

Главком: Чи відбулися зміни з приходом нового гендиректора Укрпошти
В Україні з гордістю призначають нових реформаторів, але з часом вони махають нам рукою, так і не досягнувши серйозних успіхів


Деякі ж ще працюють, анонсуючи амбітні плани і отримуючи шалені зарплати. Дізнаємося, чи змінилося щось в діяльності Укрпошти з приходом нового генерального директора Ігоря Смілянського.

Величезні зарплати керівництва Укрпошти - і при цьому погіршення роботи підприємства. Розслідування Люстратора.

Цитати політолога Вадима Карасьова з розслідування Люстратора:
  • "В нас реформування - це одразу все розвалити, створити новий замок з піска, який потім сиплеться. Грандіозні наполєонівські, маніловські плани реформування, які потім закінчуються пшиком." 
  •  "Призначення Смілянського гендиректором Укрпошти і його діяльність на цій посаді - це дискредитація західного досвіду реформування"

Поштовики вимагаєть розірвання контракту з Ігорем Смілянським

"За 4,5 місяці перебування Смілянського на посаді гендиректора Укрпошти не було зроблено ЖОДНОЇ реальної справи, не прийняте ЖОДНОГО інноваційного управлінського рішення, - заявляє «Спілка поштовиків України» в зверненні до українських ЗМІ.

Натомість, завдяки вашому поблажливому ставленню до цього іноземця, який отримує місячну зарплату 333400 грн., півроку поспіль український інформаційний простір наповнюється різноманітними нісенітницями у його виконанні: про встановлення примірочних кабінок у ВПЗ, про створення поштового банку, про допомогу ЄБРР та МВФ, про кадрові конкурси в 10 областях, про річний прибуток за 2 місяці, про сільській e-commerce...""Два місяці після призначення Смілянського безліч ЗМІ безперервно цитували його марення про створення поштового банку. Знову таки, ніхто не брав коментарів у експертів. Врешті решт, Смілянський вимушений був визнати що створити банк неможливо, втім ваші заголовки «Смілянський зробить Поштовий банк» досі нагадують про цю ганьбу, - підкреслюється у зверненні. - 

Три місяці тому сотні(!) медіа розповсюдили вигадку Смілянського про те що Укрпошта за тиждень отримає допомогу ЄБРР. Він навіть не знав що ЄБРР надає не допомогу, а кредити. Запитайте його тепер – де та «допомога»?В серпні він заявив що закінчить корпоратизацію Укрпошти до 2017 року, в вересні – що вже в першому кварталі 2017 року, в жовтні - що вона буде завершена до серпня 2017 року.На прес-конференції в 1-й день роботи він розповів, що буде скорочувати управлінські штати – втім за 2 тижні на 15% збільшив центральний апарат управління і на 100% витрати на його утримання. Там же він обіцяв представити власний план дій – де той план?"

"Принагідно повідомляємо, що І.Смілянський, в порушення Наказу Мінінфраструктури №190 від 25.05.2016, не виконав жодного пункту Стратегічного плану розвитку УДППЗ «Укрпошта» на ІІІ та IV квартали 2016 року, - стверджують в Спілці поштовиків. - Зокрема, ним було провалене основне завдання (п.4.1.1. Плану) - перетворення УДППЗ «Укрпошта» в акціонерне товариство, термін виконання якого визначений у ІV кварталі 2016 року. Це є підставою для розірвання контракту з І.Смілянським, зрештою таких підстав вже десятки. Серед них – невиконання фінансового плану: збитки підприємства за ІІІ кв. 2016 р. склали 8.2 млн. грн., хоча до приходу І. Смілянського Укрпошта закінчила І півріччя з прибутком 19 млн. грн".

"В той же час, ЗМІ чомусь закривають очі на численні корупційні оборудки «нової команди», наприклад, на грандіозну аферу з закупівлею Укрпоштою поза системою ProZorro 3500 непотрібних комп'ютерів за завищеною на 15 млн грн. ціною; на закупівлю без тендерів пального та послуг за фіктивними договорами; на незаконне призначення позахмарних зарплат низці наближених до Смілянського осіб; на відсутність у нього допуску до секретної інформації та на неоприлюднення ним своєї декларації; на створення неефективної та витратної системи управління; на неготовність сотень одиниць транспорту до роботи у складних осінньо-зимових умовах та багатьох інших порушень, які вимагають притягнення його до відповідальності", - підкреслюється у зверненні.

"ОЛИГАРХ"

Гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський таки виявився брехуном

В середині серпня я написав статтю «В Укрпошті знову брешуть - тепер про публічне акціонерне товариство в І кварталі 2017 року». В ній було доведене, що слова гендиректора Укрпошти Ігоря Смілянського про те що в першому кварталі 2017 року “Укрпошта” стане публічним акціонерним товариством - є зухвалою брехнею (є інтерв’ю цього базікала, де він обіцяв закінчити корпоратизацію навіть до 2017 року).

Наприкінці жовтня, Ігор Смілянський, немов би нічого не сталося, «відтермінував» строк корпоратизації «Укрпошти» на півроку, і заявив що вона буде завершена до серпня 2017 року.

Цікаво, чи знають вже про це в Кабміні та Міністерстві інфраструктури? Принаймні працівникам Укрпошти нічого про це невідомо. Хочу нагадати, що графік корпоратизації Укрпошти затверджує Міністр інфраструктури.

Виникає запитання: чому цей процес зробили закритим від суспільства? Графік корпоратизації ховають як секретний документ. Втім, народ України має бути впевнений, що Укрпошту в українців не вкрадуть так само як свого часу вкрали Укртелеком, і тому в суспільстві існує потреба здійснення громадського контролю за процесом корпоратизації стратегічного держпідприємства.

Така потреба посилюється тим, що недосвідченого менеджера Смілянського, який не зміг здійснити корпоратизацію у встановлений термін, було обрано на посаду гендиректора Укрпошти в закритому режимі, а його зарплата 333400 грн. спонукає до контролю за адекватністю його управлінських рішень.


Як тільки Смілянський заступив на посаду, міністр інфраструктури Володимир Омелян на сторінці в Facebook написав, що для нього "ключовим завданням є корпоратизація". І ось, ключове завдання вчасно невиконане.

Чи буде покараний Ігор Смілянський? Зрив виконання ключового завдання передбачає розірвання контракту з цим горе-керівником. Як би там не було, вже за 4 місяці його невдалого керівництва сформувалося чітке переконання, що чим швидше його звільнять з посади гендиректора Укрпошти, тим менше лиха очікує держпідприємство.

Олег Левчук, http://blogs.ukrhome.net/view/84739/

Работники Укрпочты зарабатывают меньше всех в Украине

Государственная службы статистики Украины опубликовала данные, согласно которым работники почты в сентябре получали самые низкие зарплаты в Украине.
Средняя зарплата в области авиации в сентябре достигла 26 тыс. 158 грн и была самой большой из всех профессий. У финансистов и страховых агентов средняя зарплата достигала почти 10 тысяч. Чуть меньше зарабатывали работники информационной и телекоммуникационной отраслей — 9 тыс. 930 грн.

Меньше всего в сентябре зарабатывали работники почты и курьеры — 2 тыс. 884 грн., что в два раза ниже чем средняя зарплата в стране.

В целом по Украине средняя зарплата в сентябре составила 5 тыс. 358 грн.



Заметим, что зарплата гендиректора Укрпочты Игоря Смилянского составляет 333400 грн. - это самый большой разрыв среди всех отраслей между зарплатой руководителя и средней зарплатой на предприятии.

При этом, Игорь Смилянский гордится тем что он обирает до нитки нищих почтальонов и установил огромные зарплаты себе и своим подельникам-заместителям, которые пришли банкротить Укрпочту.
 
Он неоднократно заявлял, что "не стесняется своей зарплаты, и очень гордится, что смог обеспечить достойные зарплаты для руководящего состава Укрпочты", однако всячески избегает разговоров о повышении зарплат управленцев среднего звена и производственного персонала.
 

Українці платять більше податків, ніж отримують зарплати

Українець із середньою зарплатою змушений платити державі величезні суми, що часом перевищують його доходи «на руки».
Так, на рік людина з такою «чистою» зарплатою (з якої вже зняті всі податки) отримує дохід в розмірі 46 728 грн. А ось податків платить на 47 877 грн, – передає Сегодня.

Такі дані журналісти отримали, скориставшись онлайн-калькулятором проекту «Ціна держави». Цей калькулятор дозволяє розрахувати, скільки грошей віддають українці державі зі своїх окладів. Ми взяли середній показник зарплати в Україні за даними Держстату – 5202 грн.

Згідно з даними розрахунків, найбільше доводиться віддавати до Пенсійного фонду – 22 244 грн на рік. Приблизно однакові суми забирають освіта і соцзахист – понад 4000 грн.

«Безкоштовна» медицина при цьому обходиться українцям майже в 2500 грн на рік.

На утримання армії йде 2141 грн. Утримання чиновників ненабагато дешевше – 1602 грн. Поліція обходиться дорожче за армію – 2374 грн.

Найменше з «середніх» податків українців дістається сфері ЖКГ (694 грн на рік), культурі і спорту (599 грн) та охороні довкілля (264 грн).
Сторінки:
1
2
3
4
5
6
8
попередня
наступна